Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A rosszabb anyagi helyzetűekhe...

A rosszabb anyagi helyzetűekhez egy kérdés?

Figyelt kérdés

Ti mikor éreztétek azt hogy az anyagi helyzetek kielégítő?Vagy úgy sem fog akkorát változni hogy felesleges várni tovább a babával?

Köszönöm a válaszokat!

2012. febr. 24. 09:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Mindenkinek más a "kielégítő" anyagi helyzet.Szerintem ha van annyi félretett pénze a párnak,hogy 4-5 hónapig az alap kiadásokat fedezze (étkezés,rezsi) akkor vágjanak bele.Főleg,ha "idősödnek".Azért mert nincs saját lakás,vagy autó nem szabadna kifutni az időből.De tartalék azért kell.Ez a majd felnő valahogy szemlélet ma már nem állja meg a helyét.A szüleink idejében biztos volt a munkahely,a nagyszüleink idejében pedig az együtt élő generációk segítették egymást(30 fölötti vagyok).Persze ez csak az én véleményem.
2012. febr. 26. 21:47
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat!

Hát azért annyira nem drasztikus anyagi háttérre gondoltam hogy a gyerek 2 napig nem eszik!

Azért voltam kíváncsi a véleményekre,vagy a tapasztalatokra mert nálunk én tisztában vagyok vele hogy a következő kb 5-8 évben semmi sem fog változni,legalábbis drasztikusan,hogy érdemes legyen várni biztos nem!

Nálunk van lakás,de hitelt fel fogunk venni,amúgy a család mind a két részről tud segíteni,anyagilag is és mindenhogy!

Párom pár hónapja talált bejelentett munkahelyet,én viszont "nem dolgozom"!

Az hogy a munkahely mennyire biztos?Semennyire!!!!!!Van olyan ember akinek biztos?Mert én nem tudok olyanról!

Nem tudom hogy bele merjünk-e vágni,pedig ahogy olvasom ebben a kérdésben vagy másikban,némelyik emberhez képest gazdagnak minősülünk!!

Szép napot mindenkinek!

2012. febr. 27. 08:26
 13/14 anonim ***** válasza:

Mi így vállaltuk a fiunkat:

Nekem volt munkám, bejelentett bruttó 145e-rel, már négy éve, így a max gyed-et kapom, illetve kaptam az adóváltozások előtt.

Páromnak szintén volt munkája, de mivel az építőiparban dolgozik, a fizetés változó. Ha nincs munka (eddig nem volt sok ilyen szerencsére, idén télen volt először, hogy két és fél hónapot itthon volt), akkor nincs fizetés, ha van, akkor meg napi bér, ami 9-10 ezer/nap nettóban (de hónap elején kapja rendesen fizetés időben, egyben).

A nagyon jó hónapokban van, hogy 200e fölött keres, de előfordul, hogy csak keveset dolgoznak, és így mondjuk volt olyan is, hogy 50-60e-t kapott.

Így átlagban mondhatjuk, hogy 150-160e-t keres havonta.

Saját lakás, és autó nincs, anyósékkal lakunk, viszont teljesen külön lakrésszel, csak a fürdő közös, és szintén külön háztartással, emellett anyóséknak is adunk le pénzt havonta, ami több mint a ház teljes rezsijének a fele.

Félrerakni a jobb hónapokban tudunk, de ez a pénz a rosszabbakban elmegy, szóval nagyon hosszútávra spórolni nem lehet így, főleg, hogy a férjem munkája kiszámíthatatlan.

Ettől függetlenül nem éhezünk, kaja mindig van, és amire kell, arra jut pénz, egyikünk sem jár szakadt ruhákban, vagy ilyesmi, de nyilván nincs arra keret, hogy hetente új cipőt, táskát, egyebeket vásárolgassunk feleslegesen, csak hogy mondjuk legyen még egy, mert ilyen színben még nincs. :) De ezt szerintem akkor sem tenném, ha felvetne minket a pénz.

Hitelt a jelenlegi bizonytalan helyzetben semmiképpen nem szeretnénk felvenni, így saját lakás a közeljövőben biztosan nem lesz, autó is akkor, ha úgy alakul, hogy rendeződik a gazdasági helyzet kicsit, mert még egy autóhitelbe se merünk belevágni így, hogy minden ilyen bizonytalan.

Ettől függetlenül én nem érzem, hogy hiányt szenvednénk bármiben is.

Most várjuk a második babánkat, két év lesz pont a korkülönbség a két gyerkőc között, tehát nekem marad a korábbi ellátás összege.

Úgy gondolom, hogy nekünk felesleges lett volna várni éveket, mert egyikünknek sem olyan a szakmája, és nem olyan magas beosztásban dolgozunk, hogy azt mondhassuk, hogy nyugodtan hátradőlünk pár év múlva, mert dugig vagyunk pénzzel, valószínűleg óriási változások az anyagi helyzetünkben a közeljövőben nem állnak be pozitív irányba, viszont szerintem annyira nem is rossz a helyzet, hogy azt mondjuk, ezért nem vállalunk gyereket, és várunk 40 éves korunkig (és simán lehet, hogy akkor sem lesz jobb).

Ha viszont olyan helyzetben lennénk, mint itt az egyik válaszadó írta, hogy éhezne a gyerek, annyira nincs pénzünk, akkor inkább nem vállalnám, azért mindennek van határa, szeretettel még egy ember sem lakott jól, és a szeretettől nem megy le a láza, ha még egy lázcsillapítóra sincs pénzünk, annyira rosszul állunk anyagilag, és azért, hogy "kínozzak" egy gyereket azzal, hogy olajos tésztával, és üres kenyérrel meg vízzel etetem/itatom csak, nincs értelme a világra hozni, sőt, egyenesen vétek!

2012. febr. 27. 13:23
 14/14 anonim ***** válasza:
Mi is anyósnál lakunk, aki anyagilag is tud segíteni, illetve gyerekre is bármikor tud vigyázni, ha van alkalmi munkám. Férjem 80e-et kap, plusz jutalék, általában összesen 130e. Én 50e gyedet kapok. Most várjuk a másodikat. Előre tervezni nehéz, de amire kell, mindig van pénz, sem a férjem, sem én nem vagyunk olyan típusok, hogy várnánk a sültgalambot, a munkának utána kell menni, és kész. Egyikünk sem nézné el, hogy a gyerek minden hétvégén éhezzen. Sajnos mi is ismerünk olyat, aki szívja a cigit, a gyereknek meg nem tud enni adni, de ez nem a "gyerekvállalás" hibája, hanem a szülő baromsága.
2012. máj. 5. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!