Nagyon félek! Remélem nincs baj?! Ugye nem lehet? Nemi betegség + várandóság!
SZia!
Amennyiben nem volt tüneted, így gondolom "csak" hüvelyen belüliek a fertőzések. Sajnos amióta én terhes vagyok minden fertőzést elkapok...Gomba+bakteriális... Szóval az én dokim azt mondta, hogy rengeteg nő kap el ilyen betegségeket terhesen és ez általában nem okoz gondot a terhesség alatt, ha kezelve van. Amúgy nekem mindig volt valami tünetem, ha más nem akkor folyás, ami kellemetlen szagú, vagy más színű. A fertőzéssekkel kapcsolatba meg azt olvastam, ha nem terjedtek át más szervekre, csak a hüvelyben vannak, akkor nem okoznak problémát, persze, ha zárt a méhszáj!!! Ha nyitva van, akkor tud fertőzödni a méh. Szóval, ha nincsenek tüneteid, akkor remélhetőleg enyhe lefolyású volt/van ez a 2 fertőzésed. Szerintem nyugodj meg és minél hamarabb keresd fel a terhesgondozást! (Bár nem értem, a dokid miért nem vett le hüvelyváladékot tenyésztésre...) Remélem minden rendben lesz!!!!!
Azért ne aggódj túlzottan! Az előttem válaszolóhoz hasonlóan, nekem is volt bajom bőven mindkét babával. Az első kicsimmel a vesémet támadta meg vmi, 2 csomag antibiotikum, nehogy átterjedjen, koraszülés legyen. Nem lett semmi baj. Most megint benyelek mindent, és így a kiírt időpontom előtt 3 héttel megint gyógyszert meg kúpot szedek, hogy ne legyen baja a babának. Mindezt úgy, hogy olyan dolgok támadnak meg, amik az egészséges szervezetben is ott vannak, csak le vagyok gyengülve, és elszaporodnak. Viszont a babának így is tudnak bajt okozni, ha nincs kezelve.
Szóval a lényeg, hogy amíg a megfelelő kezelésben részesülsz, és csak helyi a fertőzés, az még nem tragédia. Az, hogy tüneted nem volt, nem jelent semmit, nekem is csak a tenyésztés mutatta ki ezeket a "finomságokat". Sok esetben amúgy, ha el is kap vmit a baba, az kezeletlen fertőzésnél van, és szülés közben nyeli le a kórokozókat, és ugye őt is kezelni kell akkor azonnal.
Várd meg szépen az eredményeket, tartsd be amit előírnak, és boldog babavárást!
Szia!
Én orvos vagyok-bár nem nőgyógyász-de ahogy a tanulmányaimból emlékszem ezek a kórokozók semmilyen problémát nem okoznak a babánál. Szerintem ne aggódj.
A másodiknak üzenem! Nem az én felelőtlenségem szerintem, ha az orvos nem ad oda semmit, és még magánrendelésen is voltam, ahol jobban kellene figyelniük a betegre! A másik meg az, nem azt kérdeztem, h az én hibám, mert megbízok egy orvosban, és emiatt nem megyek el plussz vizsgálatokra! Szerintem ha nem tudsz érdemben hozzá szólni egy kérdéshez, inkább lépj ki, és ne válaszolj!
A többieknek üzenem, csütörtökre kaptam időpontot! Remélem minden rendben lesz! Köszönöm nekik, az érdemleges hozzá szólást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!