Az amniocentézissel csak a Down kórt szűrik ki? Többi lent.
Köszönöm :)
Nem volt négyes teszt. Csak I.rutin volt, ott lett minden jó, illetve az AFP alacsony (0,55), de a kislánnyal is alacsony volt (vele 0,47), s teljesen egészséges.
Csütörtökön megyek a SOTE-ra, s ott dönteni kell az amnio-ról, ezért gondolkozok ennyit. Persze ha bármit találnak az ottani UH-n (18 hetes genetikai UH itt helyben csak jövő héten lesz), akkor megcsináltatnám az amniot, de ha jó lesz az UH, akkor szerintem vissza fogom utasítani.
A leírtak alapján én is azt mondanám, hogy nem indokolt az amnio, és 2% a vetélés esélye! Szóval sokkal magasabb, minthogy bármi baja legyen a babának!
ÉN nem csináltatnám meg!
Szerintem a miómának nincs köze az amniohoz.
Amniocentézissel nem csak down kórt szűrnek, hanem kb másik 100 fajta rendellenességet is. Csak leggyakoribb, hogy a down kór gyanúja miatt küldik a kismamákat amniora.
Én 27 évesen voltam, mert egy értékem nagyon nem volt jó.
Sokat vaciláltam rajta, nem egy orvost megkérdeztünk mi tévők legyünk, nagyon féltem tőle, de nincs mitől.
Nem fáj, talán picit kellemetlen, inkább lelki oldalról nehezebb talán. Viszont ha megvan az eredménye sokkal, de sokkal nyugodtabb leszel.
Ha felajánlanák nekem még egyszer én megcsináltatnám.
Esetleg menj el az Istenhegyire, vagy a Sejtbankon keresztül Czeizel doktorral is lehet konzultálni még mielőtt amniora mennél. Én ezt végigjártam amnio előtt. Ha ők lebeszélnek róla, akkor nem mennék.
Köszönöm Nektek is. Megerősített abban, hogy ha a genetikai UH rendben lesz, akkor nem lesz amnio, de ha bármit találnak, akkor megcsináltatom.
Első gyermekkel a 0,47 AFP-vel sem javasoltak amniot, de az alacsony érték miatt akkor is voltam a SOTE-n.
Most igazából az autoimmun miatt küld az orvosom, de a javaslatotokra utánanéztem, s az amnio a kromoszómarendellenességeket szűri, az autoimmunhoz semmi köze.
Kedves Utolsó, gratulálok!!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!