Ki szül a Szent István kórházban Budapesten? 2009ben?
Én is tavaly szültem, dec. végén. Ha van valami kérdésed, csak írj!
Ki a dokid?
Én még nem szültem,úgyhogy nem tudom milyen a szülészet meg az orvosok.De a kötelező uh-ra utálok oda járni,mert kész káosz.Odarendelik az embert du.1-re,de még 3-kor is ott vár,hogy megnézik-e v. sem.És 2 percnél tovább nem néznek.
második
Kosztin Árpád az orvosom!
Mikor kell befeküdni kb?Én elég messze lakom Pesttől ,80 km -re,de ragaszkodom az orvosomhoz ezért szeretnék ott szülni és sok jót is mondtak a kórházról!!!
Szia!
Én az Istvánban szültem idén márciusban. Az orvosomról (dr. Horváth Mihály), a szülésznőről (Kriszta), a kórházról és főként a csecsemősökről csak jót tudok mondani.
Az orvosomra még éjszaka is számíthattam.
A 6 ágyas szoba katasztrófa, főleg, hogy mellettem egy influenzás (akörül volt a járvány) nő feküdt és odahozták a picimet is. De kérésre kaptam 3 ágyas szobát. Nagyon normálisak voltak a szobatársak.
Persze fizethetsz 1 ágyas szobáért is, de szerintem (főként az első babánál) jó, hogy van kivel megbeszélni a dolgokat.
A kórház másik előnye a bababarát szemléletük.
A szülés után a pocakomra tették a babát, sokáig voltunk így (nem egyből fürdették, a köldökzsinórt is csak később vágták el). Nagyon meghitt és nem érzed futószalagon magad.
A szemlélet része, hogy állandóan veled van a pici (kivéve ha koraszülött, vagy kéred hogy vigyék el).
Sokan mondták, hogy így nem pihenem ki magam. De hát erre szerintem már a szülés előtt fel vagyunk készülve.
Óriási dolog, hogy szinte mindent megtapasztalsz már a kórházban és a csecsemős szakemberektől bármit kérdezhetsz.
Nekem mivel első babám a szoptatás miatt is rengeteg kérdésem volt. Nagyon készségesek.
Az tény, hogy a baba érdekeit tartják szem előtt és nem igazán az anyákét, de ez a mi érdekünk is.
Ha lesz következő baba, ugyanígy döntök majd.
Az utolsó vagyok.
Csak még annyi, hogy én túlhordtam, így a megbeszélt időpontban mentem be. Ha nincs probléma nem kell előre befeküdni.
Én februárban szültem ott. Szerencsére pont látogatási tilalom volt, így nem jöhetett be a mellettem fekvő nő népes pereputtya a csepp kórterembe.
A csecsemősöket naponta csak egyszer láttuk, ha gondod volt te mehettél hozzájuk bármikor (nem mindegyik készséges...). Három nap nemalvás után, hullafáradtan, totál kimerülve, begyulladt, véresre kiszívott mellekkel jöttem haza a kislányommal a kórházból. A "tegye mellre" szemlélet nem mindig jó, pláne ha nem megfelelően mondják, mutatják meg a szopizást. Nekem úgy tűnt, hogy nekik az a lényeg, hogy minél előbb belövelljen a tejed és megálljon a súlyvesztesége a babádnak. Ezt úgy oldották meg nálam, hogy 24 órán keresztül két óránként rátettek a fejőgépükre (pedig ekkor már bevérzett a mellem), a közti időben szopiztattam, majd pedig pohárból más tejével "tömték" meg a babámat, hogy másnap hazamehessünk.
A fizetett dokimat akkor láttam csak, amikor ő a zárójelentésemet, én pedig a "hálaborítékot" nyújtottam át neki.
Azért jó lett volna kipihenni magamat a szülés után és nem totál leamortizálva hazajönni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!