Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 8 hetes terhes vagyok, de a...

8 hetes terhes vagyok, de a párom nem örül a babánknak! Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A problémám a következő: párommal közösen szerettünk volna babát! Decembertől nem is szedtem be a gyógyszert! December 24.-én megjött a menzeszem! Kb. egy hónap után január 7.-én mondta,hogy tóljuk a babát! Hogy miért? Anyagi okokra fogta,nem látja a jövöt,nem segélyből akarja felnevelni! Viszont ő nem ilyen volt! Nem is így fogta fel ezeket előtte! Sőt én voltam ilyen,és ő nyugtatgatott mindig! Ezekután is,hogy azt mondta tóljuk nem volt védekezés! A szeretkezés viszont heti5ször általában mindig megvolt! A páromról tudni kell,hogy 36 éves,én 24! Eljött január közepe,amikor nem jött meg,így csináltam tesztet,ami kimutatta a pozítívat! Elmondtam neki,err ő azt mondta,hogy örül neki,de nem megbeszéltük,hogy tóljuk? Mondtam,hogy akkor miért nem védekezett ő,hisz tudta,hogy nem szedek semmit,sőt nem egy füttyentésre veszünk be gyógyszert! Akkor kicsit kiakadtam és bőgtem,magához szorított és nyugtatgatott és mondta szeret! Viszont utána összevesztünk,csúnya szavakat vágtam hozzá dühből! Amikor hazajött a munkából,akkor mondta,hogy nem tud megbízni bennem,becsaptam a gyerekkel,mert ő azt mondta,hogy tóljuk,én mégis terhes vagyok! Nem kell neki most gyerek,nem akar velem lenni! Hiába mondtam neki,hogy nehogy már rámfogja,hogy felcsináltattam magam,annak ellenére,hogy ő azt mondja,hogy tóljuk! Soha nem csaptam be,mindig mindent elmondtam neki,mégis azt mondta,hogy becsaptam és kételkedik bennem! Meg azt is mondta,hogy betudtam volna venni a gyógyszert,csak így könnyebb volt nekem teherbeesnem! Ezen a napon meggyanúsított azzal is,hogy nem kerestem munkát! ez sincs így,mert ő tudja a legjobban,hogy nehéz találni és sok helyre adtam be önéletrajzot! Csak könnyebb neki vádaskodni! Azóta 3hete külön vagyunk! Nem keres,csak vádaskodik,egyszerűen nem hisz nekem,aki mindig mindent megosztott vele! Nem értem,hogy egy 36éve,aki szeretett volna babát,meggondolja magát és amikor megvan,akkor eldob minket! mondta nekem,hogy gondoljam meg a gyereket,mert tönkreteszem vele az életét! Soha nem mondta ki,hogy vetessem el,csak mindig mondta,hogy még van időm és elmehetnék dolgozni,vagy kitanulni vmit..még fiatal vagyok! Én természetesen megtartom,szüleim segítenek mindenben! Csak egyszerűen nem értem miért történik iyen! Nem úgy van,hogy megcsaltam és nem akar békülni! ő benne az van,hogy azt mondta,hogy nem most nem kell baba és mégis megfogant! Amikor szólt,akkor papíron már "2 hetes" terhesnek bizonyult az ember! Ezek után hiába írok neki levelet,hogy ha az is a baja,hogy nehéz feldolgozni,hogy apa lesz,akkor mondja el! Bár soha nem mondta el,mi bántja vagy ilyesmi,mindig magában tartotta! mindig mondtam neki,hogy mondja el,de nem tette! Nem tudom mi lesz! Ezekben az időkben kéne a legjobban mellettem lennie! Nagyon stresszes állapotban vagyok,bár tudom,hogy nem tesz jót a babának,de egyszerűen nem értem ezt az egészet! Egy ilyen miatt,hogy a baba jönni akart és jött is,de pont rosszul jött ki! Örülni kéne neki és nem eldobnia! Szerintetek van esély rá,hogy érdekelni fogja a baba,vagy keresni fog??? Kérdeztem tőle,hogy a vezetéknevét a babának adja e,de még arra sem válaszolt! Kétségbe vagyok esve! Írjatok!
2012. febr. 17. 20:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%
Hát nem túl jó dolog, ha az apa így reagál erre. Nem biztos, hogy vállalni akarja a babát, de persze az sem kizárt, hogy igen. Most konkrétan mit akar? Vállalja az apaságot vagy nem? Jó lenne ezt minél hamarabb tisztázni. Mert ha igen, akkor nincs nagy baj, de ha nem, akkor neked kell választanod, hogy vállalod-e egyedül vagy nem.
2012. febr. 17. 20:32
 2/15 anonim ***** válasza:
81%
Megijedt a felelősségtől, de lehet soha nem is gondolta komolyan, hogy gyereket akar. Én a helyedben nem nagyon akarnám kibékíteni, neki kellene közeledni. Gondolom szóltál, egyértelmű volt, hogy nem szeded a gyógyszert, akkor viszont tudnia kellett volna, hogy terhes leszel előbb utóbb. Neki kellett volna akkor gondolkozni. Nem keresném a helyedben, mert ha őszintén szeret Titeket keresni fog, ha nem akkor sajnos nem voltak igazak az érzelmei. Lehet kell neki egy kis idő, hogy feldolgozza a dolgot. Kitartást, és nagyon jól teszed, hogy egyedül felvállalod a Picit!!!
2012. febr. 17. 20:33
 3/15 anonim ***** válasza:
85%

A gyerek neve pillanatnyilag lényegtelen, a legnagyobb problémád nem ez. Számíthatsz rá, hogy egyedülálló anya leszel, és ha ilyen csúnyán cserben hagy, szerintem felesleges a nevéért teperni, a gyerek is jobban jár, ha a te nevedet kapja.

Teljesen egyetértek veled: ha nem akar gyereket, húzzon gumit.

2012. febr. 17. 20:34
 4/15 anonim ***** válasza:
90%

Kedves Szandra! 36 éves: megszokta, hogy önmaga a legfontosabb, és valószínű ezzel, hogy ennek vége, ezzel nehéz szembenéznie. Valószínű, hogy vívódik, harcol magában, és ezt nem akarja kifelé mutatni.(a ffiak általában elbújnak az önmarcangoláskor, ellentétben a nőkkkel) Nehéz a helyzeted, de próbálj megnyugodni. Szerintem visszajön. Fontos, hogy Te ezt ne akadályozd semmivel (mint amikor dühösen csúnya szavakat vágtál ohzzá - azzal együtt, hogy érthető az indulatod, most mégis:NE)

Szerintem: Te most ne szólítsd, ne írj, ne keresd. Most - bármíly nehéz is - ki kell várni, amíg ő maga ráébred, hogy vissza kell jönnie- Hozzád... hozzátok.. 36 év nagy idő - és hajlamos az ember azt hinni, örökké tart a gondtalan fiatalság. Ez nem így van, ezzel egyszer szembe kell nézni.

2012. febr. 17. 20:44
 5/15 A kérdező kommentje:
Tudott róla,hogy nem szedek gyógyszert! Amikor meg én mondtam neki,hogy neki kellett volna védekezni,akkor azt mondta,hogy nem neki kell! Meg hogy külön vagyunk,és pár ember mondta neki,hogy miért nem vettem be eseményutáni gyógyszert! Egy: soha nem szedtem! Kettő: Mikor vettem volna be,ha még én magam sem voltam tisztában azzal,hogy mikor van peteérés vagy hamarabb bevenni,passz! teljesen abba van,hogy becsaptam! Mondtam neki,hogy jöjjön el velem orvoshoz,aki elmagyarázza neki! mondta nem és csak nyomta a rizsát! Egyszerűen nem válaszol,hogy vállalja e az apa szerepet! pont azért is vágtunk bele a babába,mert bennem megtalálta azt a személyt,akivel tervezhet babát! Ő is úgy volt vele,hogy fiatalabb nem lesz,szeretjük egymást,soha nem lesz egy megfelelő időpont a gyerekre! Oké voltak apróbb viták,de nem voltak olyan komolyak,hogy 360fokos fordulatban változzon és ne akarjon babát! Amúgy azt mondta,hogy én változtam meg,hiányzik neki az a lány,akit megismert! Novembertől nem volt munkám,pultos voltam,amerre lakik! 7hónapot lehúztam,de csak hétvégén dolgoztam ott,egész napokat! Na most nem is szerette,hogy ott dolgozok,és mindenki szétakart választani! Így amikor bejelentettem a fönökömnek,hogy januártól nem szeretnék ott dolgozni,erre a reakció az volt,hogy rá kövihétvégén már azt mondták nem is kell jönnöm! Ezt tudja a párom is,hogy így kellett eljönnöm onnan! Decemberben meg nem is találtam munkát! De amikor megis beszéltük a babát,akkor én úgyanúgy kerestem munkát! Mondtam neki,hogy nem hiszem el,hogy pont ő gyanúsít meg ilyennel,amit tudom,hogy nem gondol komolyan! Csak az a baj,hogy mindent rám akart kenni! Szüleim sem értik őt! A picit viszont tényleg megtartom,nem is gondoltam arra,hogy elvetetni,belehalnék! Nagyon gyerekcentrikus vagyok,mindig erről álmondtam! Most meg itt van és nincs velünk az apa! Nagyon fáj!
2012. febr. 17. 20:50
 6/15 A kérdező kommentje:
Igen,nagyon önfejű! Egyedüli gyerek,sőt,...anyukájával lakott mindigis! Nálam jött el az idő,hogy összeköltözzünk! ő mondta,hogy menjünk az anyjához lakni,de oda nem akartam mert csak egy fal választ el az anyósom szobájától! Hiába mondtam,hogy nekem kell az anyóssal együtt lennem napközbe és megfelelnem,akár takarítás,mosás,főzésben! Alkalmazkodnom kellett volna nagyon! Ezt nem akarta megérteni! Az én szüleimnél viszont két ház van,abból lehetett volna az egyik a mienk,igaz fel kellett volna újjítani,mert szüleimnél rosszabbak a körülmények,mint anyósomnál! A párom meg mondta,hogy az én szüleimhez nem jön! Ő nála megszokott volt,hogy ha kell vmit venni,akkor megvesszük! Én viszont mindigis spórolós típus voltam,tudtam mindig beosztani a pénzt,ha sokszor kellett vmi,akkor nem mindig tudtam megkapni/megvenni! Kicsit kényelmes neki otthon! Hazamegy melóból,kaja kikészítve,elmegy lefürödni és utána ágy! De amikor együtt voltunk albiba,akkor ezt tőlem is megkapta! Szóval ez is volt,mint téma! De ő úgyanúgy hazaköltözött anyjához,én meg az én szüleimhez!
2012. febr. 17. 21:02
 7/15 anonim ***** válasza:
90%
Fúúú de bunkó ez a férfi. Szerintem ha megnyugszol, majd rájössz, hogy jobb, hogy megszabadultál tőle. Ugyanis egész életedben azt hallgatnád, hogy ő nem akart gyereket. Kikészítene egész terhességed alatt. Az ilyen pasit akasztanám fel fejjel lefelé, hátha az agyába is meg egy kis vér, és talán elgondolkodik magán.
2012. febr. 17. 21:12
 8/15 anonim ***** válasza:
86%

Kedves Szandra!

Sajnos azt kell írnom, hogy sorstársak vagyunk, csupán a különbség annyi, hogy nekem már holnap 6 hónapos lesz a kislányom, az apja meg nagyívben tesz mindkettőnk fejére. Pedig ő is akart babát mégis csak úgy eldobott minket már akkor mikor terherbe estem és erről tudomást szerzett. Sokszor megbocsátottam neki, hittem a szavainak, reméltem egy család leszünk már a picike miatt is, DE tévedtem! Kutyából nem lesz szalonna. Legtisztább az, ha kiadod az útját, hisz az ilyen férfiak nem érdemelnek semmit. Én egyedül nevelem a kislányomat, de belátom aki nem hajlandó saját gyermekét elfogadni jobb ha nem is pazarlom rá az időt. Mondhatnánk, hogy próbálj meg bízni és reménykedni, de hidd el nem jó ötlet. Én tudom, ezt a cipőt taposom. Apasági nyi8latkozatot sem fog tenni, ha már így nem örül a gondolatnak, hogy apa lesz a párod. A pici nyugodtan legyen csak a te neveden, kislányom is az én nevemen va. Én azt mondom még időben tedd meg a szükséges lépést, és válaszd inkább a picidet, ne ess ebbe a helyzetbe amiben én vagyok.

2012. febr. 17. 21:43
 9/15 Babi0906 ***** válasza:

Szia.

Nem bántani akarlak, de az biztos, hogy én soha többé nem keresném ezt a férfit(ha lehet így hívni) A felelősség mindig 2 emberé és ráadásul ő sem fiatal már, tehát tudta mit csinál. Ha engem és a gyerekemet valaki így elutasítana az olyan sértettséget és gyűlöletet ébresztene bennem, hogy biztos soha többé látni nem akarnám. Hidd el ő előbb megfogja bánna, hogy egyszer az életben ilyen undorítóan viselkedett veled. 36 évesen mit akar már? Nem hogy örülne neki, hogy egy fiatal lány gyereket szül neki (manapság elég ritka) ő meg már nem lesz fiatalabb és ha még a felfogása is ilyen gyerekes akkor nem hiszem, hogy egyhamar talál magának párt. Talán vegyen egy kutyát, bár szegény ebet biztos sajnálnám.

Még egyszer bocs a véleményért :(

26+4 hkm

2012. febr. 18. 07:45
 10/15 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem se keresd,lehet hogy csak bepánikolt,de az is lehet,hogy mégsem akar gyereket.Kiderítheted,ha nem keresed,hagyjad,hogy rájöjjön kit veszített el.Meddig voltatok együtt?E.
2012. febr. 18. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!