Tehetek-e valamit, hogy a következő terhességnél kivédjem a haematomát? Kérlek, ha van rá válasz.
Előszöris azt szeretném kérdezni, hogy ha már volt vetélésed, miért nem adtak magzatmegtartó gyógyszert? Gondolok itt: duphaston v utrogestan.
Rengeteg oka lehet a heamatóma kialakulásának, de azt azért el szokták mondani, hogy ágynyugalom, csak enni és tisztálkodni lehet felkelni. Meg a magzatmegtartó gyógyszer mellett 500mg Mg tartalmú vitamin ( a magne B6 annyit ér, mint halottnak a csók, kérdezz meg egy patikust).
Elmesélem, nálam hogy volt. Első terhességnél 6. héttől vérezgetések hetente. Ezért a 16. hétig szednem kellett a duphastont és ágynyugalom. Megszűnt a probléma a 12. héten. Pont emiatt féltem a második terhességtől, hogy ott lesz a nagy, de ágynyugalom? És nem így történt. Betöltöttem már a 14. hetet, egyszer volt halvány rózsaszín valami, akkor megijedtem, de nem volt heamatóma. Most annyival csináltam másképp, hogy gyógyteát ittam/iszok. Nehezen akart összejönni a 2. pici, ezért elkezdtem inni a cickafarktea+palástfű tea kombinációt. Elsőt a ciklus első felében, a másodikat a ciklus második felében. Első hónapban sikerült összehozni a babát és a palástfű teát azóta is iszom, mert természetes módon van benne az, mint a duphastonban.
Meg az orvos is jobban odafigyelhetne, szerintem. Neki kéne felírnia a gyógyszert, nem neked könyörögni...
14hkm
Az én orvosom ezért nem csinál soha hüvelyi ultrahangot, és a férjem sem engedte (ő is orvos), az ő édesanyja éppen vele vetélt el majdnem ugyanilyen okból.
Persze, nem azt mondom, hogy ez a non plus ultra megoldás, meg aztán ha pl. vastagabb a hasfalad, és sokáig nem látszik semmi, akkor nincs mit tenni, de talán meg lehet próbálni esetleg ennek az elkerülését... Nekem is olyan szépen látszott hasival minden, már az ötödik héten...
A haematoma egyébként eléggé véletlenszerűen keletkezik, megerőltetésre, a hajszálerek megrepedése miatt, mikor miért, nem valószínű azért, hogy megismétlődik. Segíthet szerintem, hogy ha legközelebb nagyon kímélő üzemmódra kapcsolsz esetleg.
Ezek persze csak tippek, remélem azért tudtam valami értelmeset hozzátenni! Minden jót kívánok, és jobbulást - testileg és lelkileg egyaránt! :)
szia!
5+3 hetes vagyok aki már lassan 4napja fekszik szintén hematoma miatt..eleinte csak barnáztam de tegnap elkezdtem vérezni is. Nekem 12mm a hematomám a petezsákom pedig már 15mm, de azt mondta az orvos hogy szép vastag a méhnyálkahártyám. Kaptam azonban Utrogestant napi 3x2 hüvelybe és szigorú fekvés....most az imént ismét piroskázni kezdtem...fekszem azóta is. neked mekkora volt a hematomád?
Nekem az elso terhesseg alatt volt haematomam, nem is kicsi. A mehlepeny alatt lett, ami emiatt levalt egy reszen. nagyon erosen gorcsoltem es vereztem. Sokat pihentem, rutascorbint, magneziumot szedtem en is es fekudtem par hetig, felszivodott, nem volt vegul semmi gond, utana mar nem is kellett fekudnom.
En mondjuk tudom, hogy mitol lett, hirtelen, rosszul hajoltam le munka kozben valamiert (ami leesett a foldre) gyors es rossz mozdulat volt, hajolni elvileg amugy sem szabad, foleg nem gyorsan, inkabb guggolva kell felvenni ezt az es finoman, ha az ember terhes. Nah, akkor nekem erre nem volt eszem.
Ra egy-ket perccel mar gorcsoltem, ugy vittek ki a mosdoba, mar omlott a ver, szoval korhazba kerultem.
DE!
Masodik babam akkor fogant, amikor az elso 5 honapos volt, nem igazan volt lehetosegem sem pihenni, sem kimelni magam, emeltem a gyereket, vittem a babakocsit lepcson, ha kellett, bevasaroltam, dolgozni is vissza kellett mennem, szoval csinaltam mindent, csak azokat a mozdulatokat kerultem, amiket kell: gyors mozdulatok, hasizom eros hasznalata, nyujtozkodas, hirtelen ugralas, stb.
Hala Istennek semmi gond nem volt a masodik terhessegem alatt, pedig tenyleg nem tudtam pihenni, eleg hajtos tempom volt akkor. Peldaul ketszer koltozkodtunk is.
Neked mitol alakulhatott ki a veromleny?
Köszönöm a válaszokat. A haematóm méretét sajnos nem tudom, csak azt, hogy nagy volt. A Kórházba hivott be a doki és ott csinálta az UH-t, amiről semmilyen dokumentumot nem kaptam. Többet ilyen nem lesz, az tuti!
2 napig erős görcseim voltak és normális mennyiségű vérzés, három nagy darabbal és több apró véralvadékkal. A vérzés jelenleg is tart, de nem vészes. Csütörtökön megyek egy másik dokihoz kontrollra, hogy minden kiürült-e. Remélem. Mindenkinek sok szerencsét kivánok és ne stresszeljetek, az a legrosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!