Milyen vizsgálat a flow terhességnél?
Figyelt kérdés
34 hetes terhességnél I.érettségü lepény, NST plusz Flow van a papiromra irva. nem tudom az mi kisfiamnál még nem volt, vagy ez azért van mert már I-es a lepény érettség?2012. jan. 27. 11:43
1/3 anonim válasza:
Áramlásvizsgálat a flowmetria.
Ezt találtam a neten, elég jól leírja:
Flowmetria, másnéven áramlásmérés alatt a magzati keringés, véráramlás vizsgálatát értjük Doppler ultrahang készülékkel. Az áramlásmérés során az anyaméhet ellátó erekben, a köldökzsinór artériájában, a magzati hasi aortában (nagyverőérben) és az agyi erekben mért értékek alapján állapítjuk meg, hogy a magzat táplálása és oxigén ellátása, vagyis a méhlepény működése megfelelő-e. Flowmetria vizsgálat általában akkor javasolt, amikor felmerül a lepény működési elégtelenségének gyanúja, például a magzat mérete a korához képest kisebb, vagy az anyánál terhességi mérgezés (terhességi toxémia) lép fel a terhesség utolsó heteiben.
2/3 anonim válasza:
Nem tudom a flowmetriára gondolsz-e, az a köldökzsinóráramlás
3/3 anonim válasza:
áramlás vizsgálat.Ultrahangal megnézik a köldökzsinór,lepény stb.megfelelően működik-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!