Mellszívót előre meg kell vennem, már vigyem be a kórházba, ha megyek szülni? Neked volt ilyened?
Nem biztos, hogy szükséged lesz rá, de szerintem nem árt, ha beszerzel egyet, és viszed a kórházba is. Én kaptam egy barátnőmtől kölcsön, alig használta, kézi mellszívó volt, és én se vittem be, a férjem hozta be látogatáskor, mert kellett. A kisfiam kis súllyal született, így 1-2 napig inkubátorba volt, így üveggel etették tápszerrel. Mire lett tejem 2 nap múlva, addigra már velem lehetett, de nem akart szopni, mert gondolom az üveghez szokott, és így hírtelen fárasztó lehetett, hogy szívni kell, és csak sírt egész nap, a mellem meg majd kidurrant már. Úgyhogy jól jött, hogy le tudtam szívni, és azt rakattam át üvegbe, úgy evett. Mondjuk ha így belegondolok, akkor is kellett volna a mellszívó, ha rendesen tud szopizni, mert kezdetben szinte ömlött a tej, jóval a többszöröse termelődött a szükségesnek. Bár kézzel is le lehet fejni, gondolom a szüleink, nagymamáink így csinálták akkoriban, később otthon én is rájöttem a technikájára, és szinte gyorsabban, és kevesebb fáradtsággal sikerült, mint a kézi mellszívóval pumpálással, de azért ezt ki kell tapasztalni, elsőre ott a kórházban nem igazán ment.
Az elektromos mellszívó hatékonyabb, viszont hangos, tehát éjjel használni nem túl szerencsés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!