Vettetek már mellszívót? Beviszitek a kórházba?
Én nem vettem, rosszul tettem.
Sztem vegyél, hamarabb belövell a tej, és könnyebb lesz.
Mi akkor vettünk, mikor már 2 hetes volt a picim, nem fejlődött rendesen, nem hízott, hanem fogyott, és nehéz volt akkor fejni, akkor tanulni ezt a dolgot.
Van aki kézzel is tud fejni, hozzám naponta jött a védőnő már, én nem tudtam megtanulni.
Én vettem, de nem gondolom, hogy bevinném már a kórházba, rosszul teszem? Ott hova teszem a lefejt tejet? Már ha egyáltalán lesz mit fejni addigra.
Kedves előző, igaz, hogy hamarabb belövell a tej? Előtejet fejjünk?
Első vagyok, igen, az előtejet is lehet fejni.
Hova teszed? Odaadod a csecsemősnek, és nekiadják a babának. Én nem fejtem, az enyém tápszert kapott. Mondjuk erről annyit, h kihozták szoptatni, és még nem volt a száján megszáradva a tápszer maradéka. Persze, h nem szopott, ha előtte megtömték. Mikor kérdeztem meg lelegyintettek, h attól még kell neki szopni, persze...
Akkor kifőzöm és bekészítem a kórházi csomagomba.
Köszönöm a segítséget!
Én kölcsön kaptam egy alig használtat, és biztos, hogy beviszem a kórházba. Eddig mindig a baba miatt aggódtam, most meg a szoptatáson jár az eszem. Úgy hallottam, hogy már az elejétől fogva jó, ha fejünk, mert stimulálja a mellet, könnyebben indul meg a tej. Persze, jobb lenne, ha a baba szopásától indulna be, de ahhoz baba-mama szoba kell, az meg nem jut mindenkinek. Azt hiszem itt olvastam, de lehet, hogy egy könyvben, hogy a tej serkentését úgy kell kezdeni, hogy naponta több alkalommal felváltva a két mellből 7-7, 5-5, 3-3 és 1-1 percig kell fejni. Talán 3-5 alkalommal kell ismételni naponta.
Szerintem érdemes kipróbálni, elég sokan küszködnek manapság a tej késői belövelése miatt.
Én is úgy gondolom, hogy az összegyűjtött tejet odaadják a picinek, sőt a mi kórházunkban, ha valaki kéri illetve elfogadja, megkaphatja más anyuka tejét is, persze megfelelő ellenőrzés után.
Minden jót!
(34. hetes mami)
én úgy kaptam kölcsön, és vittem. nekem a 2. napon annyi tejem volt, hogy a csapba kellett öntenem, mert a fiam már jól lakott. És folyamatosan fejtem itthon is és raktam a fagyóba!
Vidd magaddal a kórházba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!