Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Be mernétek vállalni a második...

Be mernétek vállalni a második babát?

Figyelt kérdés
A kislányunk 2,5 éves, nagyon szeretnék második babát. Nem élünk nagylábon, de mindenre jut. Egy kicsit tartunk az anyagi oldalától, viszont mindent megtartottunk. Így babakocsi, kiságy, hordozó, az össze ruha, mindene megvan. Ti így már bemernétek vállalni a következőt?
2012. febr. 14. 18:55
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Az a legnagyobb baj, hogy nem lehet tudni, h mit hoz a jövő... Lehet, hogy ahol 6 gyerek van ott 5 év múlva egy is sok lenne, és fordítva...
2012. febr. 14. 20:58
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Nálunk is most 2,5 éves a nagylány, és most vagyok a 31. hétben. Minket sem vet fel a pénz. Nálunk ráadásul mindent meg kell venni újra mert annak idején eladtunk mindent mert úgy voltunk vele hogy nem akarunk több gyereket. De aztán valahogy meggondoltuk magunkat. Majdcsak lesz valahogy. Én bevállalnám bármikor. sőt kacérkodok a 3 gyerek gondolatával is :D
2012. febr. 14. 20:58
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Én mindenképpen szeretnék 2 gyereket majd. Tudom az anyagiak nagyon fontosak, és a jövő bizonytalan.

Azt szokták erre mondani a háborúban is születtek gyerekek.

Nekem van 2 testvérem, szerintem a család a legfontosabb érték a mai világban.

Én vállalnék második gyermeket a helyetekben.

Bátorságot és kitartást kívánok nektek a második babához!

2012. febr. 14. 21:47
 14/19 anonim ***** válasza:
89%
Igen, majd később kerül sokba, de attól függetlenül be merném vállalni, ha szeretnék másodikat! Mi sem élünk nagy lábon, de ha csak ez tartana vissza, tuti bevállalnám a másodikat! Nekem 15 hós a babám, és szeretnék majd másodikat, párom is, de engem más tart vissza!
2012. febr. 14. 23:00
 15/19 anonim ***** válasza:
64%
Az én családomban van egyik oldalon ahol segítik a gyerekeket később is, a másik oldalon meg nuku. Az mind szép és jó, hogy háborúban is születtek gyerekek. De ha picit is belegondolok a gyerekek jövőjébe , tutira nem vállalunk másodikat. Inkább legyen egynek picit talán könnyebb élete, mint kettő gyereknek semmit se tudjak adni, és mondjuk csak egyiket tudnám tanítatni :(. Sajnos ilyen világban élünk.
2012. febr. 15. 10:02
 16/19 A kérdező kommentje:
De ez az, hogy nem tudhatja az ember most, hogy hány gyereket tud taníttatni sok év múlva... Én nem szeretném, ha ugyanilyen egyedül érezné magát a világban, mint én. Szeretném ha lenne valaki, akivel bármikor ott lesznek egymásnak...
2012. febr. 15. 11:29
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
en egyke vagyok es a kisfiamnak eppen ezert testvert akarok,egeszsegemet kockara teve vallaltam is es most fekszem 24hetesen a vegeig es remenykedem hogy ki tudom hordani,sosem hianyzott a teso nekem gyerekkent de felnottkent annal inkabb ezert nem akartam hogy a kincsem egyedul nojjon fel,remelem boldogga tudom tenni ot es magunkat,aztan a tobbi kialakul.
2012. febr. 15. 15:19
 18/19 anonim ***** válasza:
szia.májusban fog megszületni a kislányom.abban a hónapban tölti a nagylányom a 2 évet.a második baba becsúszott,de egy percig sem gondolkoztunk h megtartsuk e vagy sem.mi sem élünk nagylábon.albérletben élünk,árom gyárban dolgozik 3 szakban,én gyárból vagyok gyeden,szóval átlag keresetünk van ami arra elég h együnk,fizessük a lakást,és ruhát meg szükséges dolgokat vegyünk a gyereknek.de bevállaltuk mert jutni fog a picinek is annyi mint a nagynak.
2012. febr. 15. 16:24
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó család barátainkkal történt pár hete egy olyan dolog, hogy leépítések miatt felmondtak neki! Van 3 gyerekük, lakás, és kocsi hitel! Annak idején bátran bemerték vállalni, hogy vesznek hitelre házat, 2 éve a kocsit is, és kérdés sem volt a harmadik baba náluk! És most hirtelen beütött a baj! Úgyhogy SENKI nem tudhatja, mi lesz pár év múlva! De így, hogy most felmondtak neki, így sem bánja, hogy bevállalták a harmadik babát! Azt mondják, hogy majd kicsit szűkösebben élnek, és megpróbál minél előbb új állást találni! Úgyhogy szerintem, ha akartok másodikat, akkor ez ne tartson vissza! Senki nem tudhatja, hogy mi lesz később! Lehet, hogy rosszabb lesz, lehet, hogy jobb! De azt a boldogságot , amit egy gyermek tud adni, az megfizethetetlen! Szerintem legalábbis! Lehet szűkösen, de boldogan is élni, és lehet nagy lábon, de boldogtalanul! Úgyhogy szerintem, ha vágysz második babára, ne legyen akadály! Sok boldogságot nektek, és mielőbbi babázást!!!
2012. febr. 16. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!