Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyukák! Volt valaki ilyen...

Anyukák! Volt valaki ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Jelenleg gyeden vagyok,és ha most teherbe esnék,mire lennék jogosult? Csak gyedre,vagy tgyásra is?
2012. febr. 13. 11:01
 1/2 anonim ***** válasza:
Ez attól függ, hogy a szülés időpontjában gyeden vagy e még, illetve attól, hogy van e közben munkaviszonyod. Ha két évig jár a gyed és gyedbe szülsz és munkaviszonyod is van, akkor jár a tgyás és a gyed. De a tgyás összege már maximalizálva van, ha sokat kerestél előtte, akkor most nem fogsz olyan sokat kapni, mint az elsővel. Ha a munkaviszonyod időközben megszűnt, akkor hiába leszel még gyeden a szülés időpontjában, onnantól kezdve gyesre leszel jogosult. De ha felhívod az OEP-et, akkor az ügyintéző el tudja összegszerűen mondani neked.
2012. febr. 13. 12:38
 2/2 A kérdező kommentje:
A munkaviszonyom meg van,de nem gyedbe szülnék,mivel a kisfiam juniusba betölti a 2 évet.Minimálbérrel voltam bejelentve amikor eljöttem szülni.Nem értem ezeket a kifizetéseket,mikor mennyi jár,de tuti én vagyok ilyen hülye hozzá!
2012. febr. 14. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!