Ha néha éjszaka görcsbe rándul a vádlim, akkor érdemes meginni napi 1 Calcium Sandoz pezsgőtablettát? Vagy többet is lehet?
Szia!
Nekem a dokim napi 1 sandozt javasolt, azt hiszem 500 mg-os egy db.
Üdv!
32 hetes km
MagneB6, Béres Magnézium+B6, Magnerot
Ezek valók a lábikra-görcsökre, izomrándulásokra.
Nekem is előfordul, de hál'Istennek egyre kevesebbszer. Én Bérest szedek, mert abból elég naponta 1, a MagneB6-ból meg akár 3*2 is be kell venned.
Ezek jók amúgy az esetleges haskeményedés enyhítésére is.
A kálcium a csontok megerősítését szolgálja. A fogaidnak is mindenképp jó, mert a Picinek a szervezet úgy tudom onnan vonja el először a szükséges kálcimot. Én pezsgőtablettaként iszok napi egyet.
3 napja vettem: Béres 60 db-os 1500 Ft, Calcium 800 Ft volt. A MagneB6 drágább: 30 db-os 950 Ft körül van.
Legalábbis Nyíregyházán és környékén.
22 hetes km
Sziasztok!
Lehet kapni olyan vitaminkombinációt amiben kalcium magnézium és cink van! Én ebből szedek napi 2 tabit, és semmi panaszom nincs!! Se izomgörcs, se haskeményedés...
De bármilyen formában jó a magnézium. Én azért nem szedem a magne B6-ot, mert állandóan "zabáltam" a a B vitamin miatt!!
Szia!
Nekem sajnos a vádli görcsre önmagában a magnézium nem vált be. A dokim javasolta a magnézium mellé a kalcium szedését is - attól elmúltak a görcsök. Én lefekvés előtt ittam meg egy Ca pezsgőtablettát, a magnéziumot meg a kiírt adagban szedtem.
Sziasztok!
A 10:01-es vagyok. Nem értem, mi van azon lepontoznivaló, ha a dokim, aki jó nevű - egyébként oszt.vezető - főorvos, és kb 20 éve szülész-nőgyógyászként praktizál, izomgörcsre kalciumot ír fel.
A kérdés arra vonatkozott, hogy mennyit lehet bevenni ebből (azaz a sandozból). Arra a választ a kérdező megkapta, és ha az orvos az adagot ennyiben maximálja, akkor lehet azzal nem egyetérteni, csak nem érdemes... A lepontozónak biztos jobb végzettsége van erre vonatkozóan.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!