SOS! Apuka elperelheti a babát?
Egy 3 szobás házban élek édesanyámmal, aki dolgozik, Én GYED-et fogok kapni, bár nem túl sokat és családit. ( min-re voltam bejelentve.) El tudjuk tartani magunkat. Közüzemi tartozásunk nincs. Nagy udvar és kert. Víz, villany, gáz, csatorna be van vezetve. A babának már meg van mindene, már csak neki kell megérkeznie. :)
Szóval apuka elperelheti tőlem, azzal az indokkal, hogy vele családba nőne? A mostani párjának van 3 gyereke, ebből 1 tőle. Ott a hölgy gyest kap, apuka pedig minimálbért. Mert azzal fenyeget, hogy a gyámügy úgy is neki ítéli majd a picit, mert ott családban nőne. Nagyon el vagyok keseredve. :( Köszönöm a válaszokat.
Bocsi ez off lesz.
Ha nincs is apasági nyilatkozat, a gyámügy hivatalból indít apasági eljárást. Nem kell a nevén lennie a gyereknek, de tartásdíjat fizetnie kell.
Tehát nyugodtan kérd az apaságit, mert megkíméled magad szülés utáni hercehurcától, és így törvény kötelezi a tartásdíj megfizetésére.
Ha nincs apasági nyilatkozat, amig a gyámügy lefolytatja az eljárást, a baba nem kap születési anyakönyvit, se taj- se lakcímkártyát. Bármikor szükség lehet rá.
Szia!
Ha nem éltek házasságban, akkor eleve apai elismerésnek kell történnie ahhoz, hogy jogilag köze legyen a babádhoz, azaz a "nevére kerüljön". Ehhez persze te is kellesz, vagy a szülés után indíthat apaság megállapítása iránt pert. Csak akkor kérhetne kapcsolattartási jogot, illetve elhelyezést, ha a bíróság jogerősen megállapítja, hogy ő a vér szerinti apa. Ezt követően megpróbálhatja a gyermekelhelyezés megváltoztatását a bíróságtól kérni, de ha a baba nincsen veszélyeztetve, a körülményei kielégítőek, nincs az a magyar bíróság, amely nála helyezné el a babádat. Egyébként is, mindez egy igen hosszú eljárás, és az idő is neked dolgozna, hiszen addig is te neveled, gondozod a gyerekedet. Szerintem csak riogat az apa. A gyámügynek pedig semmi dolga nincsen veled mindaddig, amíg a baba körülményei kielégítőek és nem merül fel veszélyeztetés. Magától nem vizsgálja sem az anyagi, sem egyéb körülményeidet.
Úgyhogy nyugodj meg, és örülj a babádnak.
Pereljenek csak, majd rámegy a gatyájuk. Neked SEMMI félnivalód nincs, egy gyereket csak akkor vesznek el az anyjától, ha bizonyítottan veszélyezteti a gyerek életét.
Ez lenne a nagy indoka? Hogy családban nőne? Milyen családban, ahol az apa a vérrokona, de ő élettársat váltogat pár havonta? Az anyukája és a nagyija épp elég család lesz neki, a reménykedő apucit meg majd jól kinevetik a bíróságon maximum. :)
Minden jót! 25 hkm
Hát... apuka elég genya és kicsinyes. Azért kicsinyes, mert ha csöppnyi paraszt esze van, akkor tudja, hogy az indoka a nullához konvergál, ebben az esetben viszont csak azért fenyegetőzik, hogy téged elszomorítson szülés előtt, és élvezi, hogy idegeskedsz...
Más: bocs az offert, de olvastam itt valahol, hogy a gyerek nem kap anyakönyvi kivonatot, meg ilyenek, ha nincs nyilatkozat. Hogy is van ez? nekem nyilatkozat nelkul születik....
Az offhoz szólnék hozzá:
Szerintem ha nincs apasági nyilatkozat, attól még a gyerek kap anyakönyvi kivonatot és tajszámot illetve adószámot is. Nem függ össze a kettő, annyi hogy az anya nevét kapja majd a gyerek. Nem hiszem, hogy az államnak köze lenne ahhoz, hogy ki a gyerek apja, ha ez a későbbiekben bármiben is számítana, akkor lehet apasági tesztet csináltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!