SOS! Apuka elperelheti a babát?
Egy 3 szobás házban élek édesanyámmal, aki dolgozik, Én GYED-et fogok kapni, bár nem túl sokat és családit. ( min-re voltam bejelentve.) El tudjuk tartani magunkat. Közüzemi tartozásunk nincs. Nagy udvar és kert. Víz, villany, gáz, csatorna be van vezetve. A babának már meg van mindene, már csak neki kell megérkeznie. :)
Szóval apuka elperelheti tőlem, azzal az indokkal, hogy vele családba nőne? A mostani párjának van 3 gyereke, ebből 1 tőle. Ott a hölgy gyest kap, apuka pedig minimálbért. Mert azzal fenyeget, hogy a gyámügy úgy is neki ítéli majd a picit, mert ott családban nőne. Nagyon el vagyok keseredve. :( Köszönöm a válaszokat.
Emiatt ne idegeskedj!
Alapeset az, hogy anyánál helyezik el a csemetét. Ha anya alkalmatlan (drogos, alkoholista, beszámíthatatlan, stb .) akkor helyezik el apánál. Az, hogy családban nőne ott fel, a kutyát nem érdekli.
Én nem hiszem, hogy csak úgy, simán neki ítélnék, szerintem ahhoz sok mindent bizonyítani kell, hogy édesanyától elvegyék a babáját. Pláne még csak most fog születni, ha jól értem.
De biztos jön majd valaki tapasztaltabb ebben a témában, én csak így gondolom.
Sajnálom, hogy így alakult, sok sikert!
Semmiképpen sem, ez az érv egyáltalán nem állja meg a helyét a mai magyar családjogi gyakorlatban. Igen ritkán veszik el az édesanyától a gyermeket, ha már a terhesség alatt sem voltatok együtt akkor meg pláne. De konzultálj a közeledben lévő valamelyik bíróságon egy jogásszal, és fel leszel készülve. :) Bizonyos napokon van ingyenes jogsegély.
Nyugalom, boldog babavárást, és könnyű szülést Neked! :)
(Az apukának pedig innen gratulálok az emberiesség terén elért óriási eredményeiért. :()
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!