Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Minimális alkohol árthat?

Minimális alkohol árthat?

Figyelt kérdés
7 hetes terhes vagyok,most kezdődik az "ünnep dömping" a családban:születésnapok,házassági évforduló,névnapok(persze nem elszórva,nem egy hét alatt).Szabad-e meginnom-persze alkalmanként-1-1 dl JÓ minőségű(Gere féle cabernet sauvignon)vörösbort?
2012. febr. 5. 18:22
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
53%
ha hetente egy alkalommal 1 dl-t megiszol az nem!Több sem hiszem, h nagyon árthat, de jobb vigyázni!Boldog babavárást!
2012. febr. 5. 20:19
 12/25 anonim ***** válasza:
78%

Az első 3 hónapban nagyon oda kell figyelni az alkoholfogyasztásra, mert egyénenként változó mértékben árthat a babának.

(FAS, Magzati alkohol szindróma néven utána tudsz nézni és az alapján el tudod dönteni, hogy mekkora mennyiséget iszol meg))

2012. febr. 5. 20:36
 13/25 A kérdező kommentje:
Hát,nagyon nincs mit eldönteni,hiszen alapból nem vagyok iszákos,és mint írtam 1-1 dl vörösborról lenne szó szigorúan csak alkalom szerűen.A választ köszi!
2012. febr. 5. 20:40
 14/25 anonim ***** válasza:
Persze,képzeld valakinek napi 1dl ajánl az orvos pl akinek vas hiány van,szóval ne aggüódj
2012. febr. 5. 23:44
 15/25 anonim ***** válasza:
82%

Nemreg egy nagy gyoszergyarto ceg (most vissza nem keresem a kulfoldi forrast) csinalt egy kb.100 millio dollaros (pontosan nem emlekszem) kutatast, hogy az alkoholnak vannak-e jotekony hatasai a karos hatasokkal szemben. Termeszetesen, a jotekon hatasokat akartak bebizonyitani, hogy igen is vannak. De nincsenek. Ez egy marha nagy tevhit, bizonyitott teny. Sajnos, a magyar orvosok tobbsege nincs tisztaban, mi folyik a "szakmai" vilagban.

Terhessegre visszaterve. Nyilvanvaloan, hogy valoszinuleg, nem lesz baj. De az esely meg van ra. Minimalis mennyisegben is. Ez van sajnos, ez teny. Te dontod el. Fognak irni itt neked rengetegen, hogy igyal, ok is ittak es semmi baj nem lett. Oruljenek neki. Egyebkent meg, nem mindig az elso evekben jonnek elo a kulonbozo betegsegek. Mindegy. Gondoltam leirom, hatha valakinek ez segit a donteseben. Amugy, ha valaki inni akar, az iszik, a valaszolokban pedig a sajat lelkiism

2012. febr. 6. 00:07
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Bocsanat. A valaszokkal a sajat lelkiismeretet nyugtatja. En szerettem terhesseg elott meginni egy ket pohar jo minosegu bort. De terhesseg alatt, hiaba a sok csaladi es egyeb unneples, soha, egyetlen kortyot sem. De ez az en dontesem volt.
2012. febr. 6. 00:09
 17/25 A kérdező kommentje:
Mármint ki nyugtatja a saját lelkiismeretét?ÉN?Konkrétan kíváncsi voltam a véleményekre.És a kérdésemben is úgy szerepel:SZABAD-E?Ergo:még nem ittam egy kortyot SEM,tehát nem is kell nyugtatgatnom magam.De mint írtad,az én döntésem.Ment a zöld kezecske!És köszi a hozzászólást.(Természetesen a dokimat is meg fogom kérdezni.)
2012. febr. 6. 07:55
 18/25 anonim ***** válasza:
55%
Igen árthat! Én egyáltalán nem iszom és nem ittam előző babámnál sem. Nem igaz, hogy nem lehet kibírni ezt az időszakot! Úgyhogy nyugodtan nekem mehet a piros kéz de ez a véleményem!
2012. febr. 6. 09:33
 19/25 anonim ***** válasza:
Nem értem, mindenki ugyan azt a választ irja, mint én, és mégis le vagyok pontozva. Pff.
2012. febr. 6. 09:40
 20/25 A kérdező kommentje:
Én MINDENKIT zöld kezecskével értékeltem.Kedves 18. válaszoló!Én csak feltettem egy kérdést,azért nem kell ennyire nekem esned.Szó sincs arról,hogy ne bírnám ki-nem vagyok alkoholista,sem rendszeres alkoholt fogyasztó-csupán ÉRDEKLŐDTEM!Ennek pedig az volt az egyik oka,hogy egyre több helyen hallom,látom,olvasom,hogy sokszor az orvos is javasol 1 dl vörösbort.Ennyi.Igazából nem is értem,miért húztad fel magad.
2012. febr. 6. 15:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!