Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elevit mellett mennyi C-vitami...

Elevit mellett mennyi C-vitamint szabad enni?

Figyelt kérdés
Kismama vagyok és Elevitet szedek,mellé Neo-Ferro-Folgamma vas és folsav bogyót. (alacsony a vasam) Ez mellett lehet még c-vitamint enni? Kell egyáltalán még pótolni? Elfelejtettem megkérdezni a védőnőmet tegnap, dokival meg most nem találkozom rövid ideig. Köszönöm.
2012. febr. 4. 15:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Jó, oké, mindenki azt szed, amit szeretne. :)

Az sem releváns adat, hogy veletek mi lett és mi nem, annak ellenére, hogy szedtétek, a klinikai statisztika kissé más alapokon nyugszik. :)) De mondom, nekem aztán tök mindegy, felőlem kilószámra is lehet enni.

Szép hóeséses estét mindenkinek!

2012. febr. 4. 20:02
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Én megkérdeztem a dokim, hogy mennyit lehet Elevit mellett szedni.Azt mondta, 1000 mehet nyugodtan naponta.
2012. febr. 4. 21:18
 13/22 anonim ***** válasza:

Én is úgy tudom, hogy terhesség alatt nem ajánlott a túl nagy mennyiségű c-vitamin. Gyorsabban meszesedik tőle a méhlepény. Koraterhességnél meg vetélést idézhet elő. Persze ez a túlzott mennyiségű bevitelre vonatkozik, és a nem a normálisra. Természetesen lehet szedni, de mértékkel. Közhely, de igaz, jóból is megárt a sok.

Amúgy az, hogy most valakinél nem lett belőle gond, az tényleg nem releváns. A terhesség alatti dohányzásnál is van rá csomó példa, hogy a gyerek teljesen egészséges, időre született normál súllyal, és okos, értelmes gyerek/ember lett belőle. Ettől még nem lesz egészséges, sem pedig követendő példa a terhesség alatti dohányzás.

Én csak 60mg-os c-vitamint szedek (ennyi a napi szükséges bevitel általános esetben) így a téli időszakban, és még nem voltam beteg, de még megfázva sem. Mikor kezdem érezni, hogy valami motoszkál, akkor beveszek kicsit többet belőle, 2-3-szor naponta, és ez is elégnek szokott bizonyulni.

Azt meg nem kéne belekeverni, hogy a rákos betegeken mennyire segít vagy sem. Itt most nem erről van szó. Nyilván a c-vitamin egészséges, és számtalan jó hatása van, ezt nem vitatta senki, csupán azt, hogy terhesség alatt jó, ha odafigyelünk a mértékre.

2012. febr. 4. 23:19
 14/22 anonim ***** válasza:
Kérdezem az utolsót, hogy milyen bizonyítékkal szolgálsz minderre? Vagy csupán szóbeszéd. Én és még páran viszont megtapasztaltuk a c-vitamin áldott hatását, nem 20ezer mg-ot vettünk be,mert nem bírná a gyomrunk. A rákos betegen a vénásat kapják, már ahol, és több tízezer mg-ot, úgyhogy ne keveredjünk. Csak merné egy orvos ajánlani, hogy vegyen be c-vitamint a kismama, lehet hogy pont ő jelentené fel, hogy micsoda sarlatán, úgyhogy ha akarná akkor sem fogja tanácsolni, mert a hivatalos álláspont miatt nagy bajba kerülnének. Na mindegy, ki-ki tapasztalja meg, ahogy akarja, ha valaki ettől félti a babáját, akkor persze nem kényszer, de 1-2 ezer c-vitamintól - mutass már olyan dokumentumot - hogy baj lett, az egész át sem megy a babához, a lepénynek meg miért is ártana, hiszen minden szerv gyógyul a c-vitamintól, a lepény persze úgy döntött, hogy neki köszöni szépen nem kell. Csak mértékkel, de mi a mérték, a 60 mg? Hát ezzel nem sokra fogsz menni te sem, még pár év, és rájössz. További jó tapasztalást.
2012. febr. 5. 11:44
 15/22 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti azért már ne is haragudj de a c-vitamin szedését ne vedd már egy kalap alá a cigarettázással, jesszus! Én azt mondtam már az előbb is, hogy ha a c-vitamint szedem napi 1000mg-ot az influenza időszak végéig, akkor azért csak jobban járok, mintha elkapnám az influenzát és szedhetnék helyette antibiotikumot!
2012. febr. 5. 12:24
 16/22 anonim ***** válasza:
Én egy gyógyászati szakkönyvben azt találtam egyébként, hogy a c-vitaminnak egyáltalán nincs semmi káros hatása, csak elegendő folyadékot kell inni hozzá, mert a szervezet beépíti, amennyire egyénileg szüksége van. A maradékot, ha nem iszol eleget salakanyaggá alakítja, íly modon a vesének nem jó, de ha eleget iszol, akkor kipisiled a maradékot!!!!!!
2012. febr. 5. 12:28
 17/22 anonim ***** válasza:

Nincs bizonyítékom rá, már nem tudom hol olvastam, őszintén szólva nem is érdekel. Egy másik válaszoló már linkelt ezzel kapcsolatban.

A rákbetegeket pedig nem én kevertem bele a témába, én is pont azt írtam, hogy ne hasonlítsuk a terhességhez.

Ami a dohányzásos példát illeti, azt csak azért mondtam, mert az, hogy x-nél nem jelentkezett emiatt probléma, attól még nem biztos, hogy az úgy jó volt.

Ami a mértéket illeti, érdekes, hogy minden vitaminos tájékoztatóban az van, hogy a felnőttek számára a napi szükséges c-vitamin bevitel a 60mg, terhesség és szoptatás esetén meg 100mg körül. Ehhez képest az 1000mg-os tabletták jócskán meghaladják ezt, ennyit nem is tud hasznosítani a szervezet, a többsége csak kiürül.

2012. febr. 5. 14:36
 18/22 anonim ***** válasza:

Ma újra megnéztem, mert bántott, hogy nem írtam-e hülyeséget, a férjemet is újra megkérdeztem erről, körülöttem vele együtt is minden orvos (ha ő esetleg nem lenne hiteles, mert nem nőgyógyász, hanem neurológus végső soron) a következőt mondja:

Terhességben 100 mg az ajánlott beviteli érték, ami kiegészülhet betegség esetén kúraszerűen 500 mg-mal, nem terhesen pedig maximum 1000 mg, és hogy nem hiszik, hogy 8000 mg-mal kell rákbetegeket bombázni (ha már feljött), mert lehet, hogy kiválasztódik a felesleg, a veséknek és a gyomornak viszont káros. Indikációi természetesen vannak (pl. koraterhességi vérzés), de ez is csak a kúraszerű szedést indikálja, ezzel szemben az 1000 mg feletti C vitamin mennyiség nem terheseknek is kontraindikált.

Én ezt tudom elfogadni, mert ezt látom tudományosan alátámasztottnak, és ezt hallottam számomra hiteles forrásokból.

A terhesség alatt nyilván nem okoz minden esetben effektíve megnyilvánuló problémákat (mint ahogy a fiziológiai folyamatokat tekintve semmi sem fekete vagy fehér), de a magzatnál súlycsökkenést eredményezhet (pont a meszesedő lepény miatt), és ezzel összefüggően különböző komplikációk adódhatnak - a terhességben jellemző megváltozott veseműködés miatt pedig növekedhet az amúgy is meglévő sansz a veseproblémákra. Én a saját terhességemet tekintve igyekszem ezt is kikerülni, és az ajánlott adagot szedni, amelyet klinikai kutatások alapján szabtak meg - és számomra nem pár válaszadó tapasztalatai a meghatározóak, hanem ezek a kutatások, amelyeket több ezer fős mintán, értelmes statisztikai eljárásokkal végeztek.

2012. febr. 5. 16:18
 19/22 anonim ***** válasza:
Senki nem kérte, hogy az én válaszom alapján döntsd el, hogy mennyit szedsz. És örülök, hogy konzultáltál ez ügyben az orvostársadalmaddal, de marhára nem érdekel, hogy mit hisznek el és mit nem a rákos ismerősöm gyógyításával kapcsolatban, azt úgyis csak én tudom mert így van és neki beválik hála a jó istennek. A másik meg, hogy minden tudományos információban az is ott szerepel, hogy az első trimeszterben még lehet a c-vitamint, mert a kikötés, a méhlepény elöregedése nem a terhesség elején kezdődik. Én nem mondtam meg, hogy te hogyan szedjed, én azt mondtam hogy én hogyan szedtem, szedem és fogom is az ifluenza időszak végéig, mert mint mondtam jobbnak tartom a megelőzést, mint a megbetegedést és az antibiotikumot.
2012. febr. 5. 19:50
 20/22 anonim ***** válasza:

Az ismerősöd gyógyulása tényleg öröm, de biztosan kap mást is a C vitamin mellé.

Én azt hiszem, ilyen fórumokon csak száz százalékig megbízható infókkal kell szolgálni, én ezt próbálom megtenni mindig. És nem a saját tapasztalataimról beszámolni.

Elnézést, ha megbántottalak, én itt mindenre kizárólag tények tudatában válaszolok. Lehet, hogy más nem. Mindegy.

2012. febr. 5. 21:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!