Elevit mellett mennyi C-vitamint szabad enni?
Terhesség alatt annyira nem javasolt túl sok C vitamint szedni, az elevit mellé bőven elég a vitamindús táplálkozás, ha esetleg nagyon sok betegeskedő van a környékeden, napi 500 mg fölé akkor sem kell vinni. Nézd meg mennyi van az elevitben, és eszerint kalkulálj. :)
gratulálok a babóhoz!
26 hkm
Na, akkor olvass egy kicsit több cikket, és ne hagyatkozz az itt válaszolókra, mert c-vitamintól még nem lett senki beteg. Szedj be nyugodtan akár 1000-2000 mg-ot is! Én még többet is szedtem, sose voltam beteg a terhesség alatt, és senkinek nem árt, nem lesz vesekő sem. Azok mondják, hogy vigyázz vele, akik nem rendelkeznek elég információval.
Orvos is van a családomban, ő is nyomja.
És naná, hogy pótold betegség nélkül is, ez nem hasonlítható a többi vitaminhoz.
Ha lágyul a székleted, akkor mutatja a szervezeted, hogy eleget kap, addig nem. Ezzel lemérheted.
Aki nem hiszi, járjon utána.... :)
Béres:
A C-vitamin terhes nőknek az ajánlott adagban (100 mg/nap) biztonságos. Azonban terhességben nem javasolt a szükségletet jóval meghaladó mennyiségű (1000 mg/nap feletti adagban) C-vitamin fogyasztása. Egy vizsgálatban kimutatták, hogy terhes nőknek a második trimesztertől a szülésig adott 1000 mg/nap C-vitamin adag mellett fokozódott az alacsony (< 2,5 kg) születési testtömeg kockázata.
Ezenkívül én továbbra is a körülöttem lévő számtalan orvosnak hiszek, elsősorban pedig a férjemnek, de persze kinek a pap... Terhesség alatt mindenki csak kúraszerűen javasolt nekem C vitamin bevitelt, ha valami gond lenne, és következetesen mindenhol ezt mondták. Nekem ez a tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!