Aki nem szed magzatvédő vitamint, mennyi gyümölcsöt/zöldséget eszik meg egy nap és miket?
Miért nem akarsz vitamint szedni? Az a baj, hogy sok vitaminból, ásványi anyagból nem tudsz annyit enni, hogy elég legyen. Pl ahoz, hogy elég folsav legyen a szervezetedben, minden nap 15 tányér spenótot kéne megenni. Persze akkor is születtek egészséges gyerekek, amikor még nem volt vitamin, de miért kockáztatnál?
Én legalábbis így vagyok vele.
Szia!
Én csak folsavat szedtem a terhességem elején és igyekeztem minél változatosabban étkezni.
Mivel szeretem a zöldségeket és gyümölcsöket, naponta legalább 3x-4x ettem. Ez szezononként változó volt. Télen a mandarin és alma volt a sláger, aztán tavasszal a kígyóuborka, saláták, retek, cukkini stb... Én mondjuk alapjáraton szívesebben fogyasztok zöldségeket, nekem ez nem okozott problémát.
De ismerek olyat, aki kimondottan utálja a gyümölcsöket/zöldségeket és a terhessége alatt is nehezére esett ezeket elfogyasztania.
Szerintem azt egyél amit kívánsz, és annyit amennyi jól esik. Kényszerből ne tömjél magadba semmit. Én azt gondolom, hogy a szervezet "jelzi" hogy mire van szüksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!