Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki nem szed magzatvédő...

Aki nem szed magzatvédő vitamint, mennyi gyümölcsöt/zöldséget eszik meg egy nap és miket?

Figyelt kérdés
2009. máj. 31. 17:18
 1/5 anonim ***** válasza:
44%

Miért nem akarsz vitamint szedni? Az a baj, hogy sok vitaminból, ásványi anyagból nem tudsz annyit enni, hogy elég legyen. Pl ahoz, hogy elég folsav legyen a szervezetedben, minden nap 15 tányér spenótot kéne megenni. Persze akkor is születtek egészséges gyerekek, amikor még nem volt vitamin, de miért kockáztatnál?

Én legalábbis így vagyok vele.

2009. máj. 31. 17:33
 2/5 anonim ***** válasza:
77%
Én nem szedek semmit már az elejétől,sok gyümölcs,zöldség és sok főzelék.Folsav van pl.a retekbe is.Vas van a spenotba.A banába is sok vitamin van,az eper az is jó,meg a szőlő.Én ezekből sokat eszek és teljesen jó a vérképem is meg minden.
2009. máj. 31. 17:43
 3/5 A kérdező kommentje:
Kihagyásokkal ugyan, de szedtem vitamint, amikor bírtam. Nem jó a gyomrom, szinte nem tudom beszedni egyiket sem. Folsavat tudtam szedni. 17 hetes kismama
2009. máj. 31. 17:46
 4/5 anonim ***** válasza:
54%
Nem kell vitamin, csak folsav és magnézium. A terhes vitaminok csak a gyógyszergyáraknak kedveznek, sőt A -vitamin miatt még nem is túl szerencsés a baba szemének. Változatos étrend és kész.
2009. máj. 31. 19:41
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én csak folsavat szedtem a terhességem elején és igyekeztem minél változatosabban étkezni.

Mivel szeretem a zöldségeket és gyümölcsöket, naponta legalább 3x-4x ettem. Ez szezononként változó volt. Télen a mandarin és alma volt a sláger, aztán tavasszal a kígyóuborka, saláták, retek, cukkini stb... Én mondjuk alapjáraton szívesebben fogyasztok zöldségeket, nekem ez nem okozott problémát.

De ismerek olyat, aki kimondottan utálja a gyümölcsöket/zöldségeket és a terhessége alatt is nehezére esett ezeket elfogyasztania.

Szerintem azt egyél amit kívánsz, és annyit amennyi jól esik. Kényszerből ne tömjél magadba semmit. Én azt gondolom, hogy a szervezet "jelzi" hogy mire van szüksége.

2009. jún. 1. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!