Betoltott 37. hét még koraszulésnek számít. Tehát a kerek 37+0. és akinek a 37. héten lett meg a babája minden rendben volt? Milyen sullyal és hány cm-rel jott a világra?
Hááát, ez sem pont így igaz, én is 2300 gramm voltam a 38. héten, amikor megszülettem (pedig minimum 4 kgra saccoltak). De ez nem is ritka, vannak kis súlyú gyermekek! :)
Szép szülést kívánok Neked!
Ne aggódj. Legjobb tudásom szerint a 36. hét után nem koraszülött.
Saját tapasztalat: veszélyeztetett terhes voltam, 18. héttől diazepamot szedtem izomlazításra, mert kis porontyom 18. héten ki akart kandikálni. Húsz héten keresztül szedtem a gyógyszert. Napra pontosan mikor betöltöttem a 38. hetet orvosi utasításra abbahagytam. 38+5 hetesen megszültem a kisfiamat, 49 cm és 2850 grammal. Negyedik nap hazaengedtek és azóta lett egy "tróger" három évesem.
Ne idegezd magad, mert akkor sokkal több esélyed van a korábbi szülésre.
Könnyű szülést és kellemes babázást!
Nekem azt mondta a doki, hogy nem nagyon szabad komolyan venni az UH-s súlybecslést, mert csak a csontok hosszát, meg a fej- és haskörfogatot veszi figyelembe, de pl a zsírszövetet nem.
Én most vagyok 33 hetes, csak 1600 grammra becsülte a gép a babát, de a doki szerint nem kell aggódni, szerinte már simán van 2 kiló is, csak rövidek a végtagjai (én is alacsony vagyok, valószínűleg az én alkatomat örökölte)
És ahogy a többiek is írták, a 36. hét után nem számít koraszülésnek, és akkor sem, ha több 2500 grammnál és jól van. Úgyhogy ne aggódj.
Babafüggő egyébként, mert nálam pont az ellenkezője volt. Kicsifiam 2600grammal született kerek 38hétre, de őt koraszülöttnek vették az osztályon! Fejlett volt a tüdeje, de három-négy napig nem csinált semmit- nem evett, csak alukált- infúzion volt. Már át akarták szállítani valami klinikára, ahol ilyen koraszülött PIC van- de erre az ijesztgetésre megemberelte magát és "életre kelt". Elkezdett enni, és egyre jobban lett, utána már nem volt gond. Végül azt mondták a dokik, hogy azt a 3-4napot még jó lett volna, ha méhen belül tölti...
Azóta már másfél éves, semmiben sincs elmaradása, tökegészséges, de az az első pár nap eléggé rossz volt.
Koraszülésről (partus praematurus) akkor beszélünk, ha 2500 grammnál kisebb tömegű
és 47 cm-nél rövidebb testhosszal születik a baba - általában a 37. terhességi hét előtt.
mivel ugye olykor nem pontosan számítható ki a fogantatás időpontja. Viszont nem midnen kis súlyú baba lesz koraszülött.
lányom 32+5 hétre született 1980g és 42cm volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!