Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Betoltott 37. hét még koraszul...

Tímea1987 kérdése:

Betoltott 37. hét még koraszulésnek számít. Tehát a kerek 37+0. és akinek a 37. héten lett meg a babája minden rendben volt? Milyen sullyal és hány cm-rel jott a világra?

Figyelt kérdés

2012. febr. 2. 13:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
69%

Hááát, ez sem pont így igaz, én is 2300 gramm voltam a 38. héten, amikor megszülettem (pedig minimum 4 kgra saccoltak). De ez nem is ritka, vannak kis súlyú gyermekek! :)

Szép szülést kívánok Neked!

2012. febr. 2. 14:12
 12/22 A kérdező kommentje:
nekem meg a lányom 37+4 re volt 3400 gramm, igy a kisfiam sem lesz apro, szerintem simán eléri majd a betoltott 37. héten a 3000 grammot, de hogy csak 2500 gramm volna ki van zárva, akkor nem szakadna be a hátam:-)de mindegy, ha kisebb is, nem a súly aggaszt, hanem hogy kint legyen biztonságban, az én 150 cm-hez boven elég volna 3kg-mon aluli baba is.
2012. febr. 2. 14:16
 13/22 anonim ***** válasza:
76%

Ne aggódj. Legjobb tudásom szerint a 36. hét után nem koraszülött.

Saját tapasztalat: veszélyeztetett terhes voltam, 18. héttől diazepamot szedtem izomlazításra, mert kis porontyom 18. héten ki akart kandikálni. Húsz héten keresztül szedtem a gyógyszert. Napra pontosan mikor betöltöttem a 38. hetet orvosi utasításra abbahagytam. 38+5 hetesen megszültem a kisfiamat, 49 cm és 2850 grammal. Negyedik nap hazaengedtek és azóta lett egy "tróger" három évesem.

Ne idegezd magad, mert akkor sokkal több esélyed van a korábbi szülésre.

Könnyű szülést és kellemes babázást!

2012. febr. 2. 14:20
 14/22 A kérdező kommentje:
kedves utolso hogy tévedhettek akkorát? na nem már hogy legkevesebb 4 kg-ra tippeltél és csak 2300 gramm lett. az én dokim , azaz a gép +/- 360 gramm-mal saccol, de majdnem 2 kg eltéréssel, te jó ég, hát nagyon félre nézhették.de az a lényeg hogy minden ok, és egészzséges lett
2012. febr. 2. 14:20
 15/22 A kérdező kommentje:
lettél, bocsi, nem vettem észre hogy magadrol írtál.és koszi, remélem én is hogy minden okés lesz
2012. febr. 2. 14:23
 16/22 A kérdező kommentje:
Minden kedves válaszolonak koszonom a gyors válaszokat!
2012. febr. 2. 18:44
 17/22 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondta a doki, hogy nem nagyon szabad komolyan venni az UH-s súlybecslést, mert csak a csontok hosszát, meg a fej- és haskörfogatot veszi figyelembe, de pl a zsírszövetet nem.

Én most vagyok 33 hetes, csak 1600 grammra becsülte a gép a babát, de a doki szerint nem kell aggódni, szerinte már simán van 2 kiló is, csak rövidek a végtagjai (én is alacsony vagyok, valószínűleg az én alkatomat örökölte)

És ahogy a többiek is írták, a 36. hét után nem számít koraszülésnek, és akkor sem, ha több 2500 grammnál és jól van. Úgyhogy ne aggódj.

2012. febr. 2. 21:08
 18/22 anonim ***** válasza:

Babafüggő egyébként, mert nálam pont az ellenkezője volt. Kicsifiam 2600grammal született kerek 38hétre, de őt koraszülöttnek vették az osztályon! Fejlett volt a tüdeje, de három-négy napig nem csinált semmit- nem evett, csak alukált- infúzion volt. Már át akarták szállítani valami klinikára, ahol ilyen koraszülött PIC van- de erre az ijesztgetésre megemberelte magát és "életre kelt". Elkezdett enni, és egyre jobban lett, utána már nem volt gond. Végül azt mondták a dokik, hogy azt a 3-4napot még jó lett volna, ha méhen belül tölti...

Azóta már másfél éves, semmiben sincs elmaradása, tökegészséges, de az az első pár nap eléggé rossz volt.

2012. febr. 2. 21:43
 19/22 anonim ***** válasza:

Koraszülésről (partus praematurus) akkor beszélünk, ha 2500 grammnál kisebb tömegű

és 47 cm-nél rövidebb testhosszal születik a baba - általában a 37. terhességi hét előtt.

mivel ugye olykor nem pontosan számítható ki a fogantatás időpontja. Viszont nem midnen kis súlyú baba lesz koraszülött.

lányom 32+5 hétre született 1980g és 42cm volt.

2012. febr. 2. 23:26
 20/22 A kérdező kommentje:
koszonom, akkor biztosra vehetem hogy a betoltott 37+0, vagy akár a 37+1 már nem koraszulés?itt lényegében nekem a hetek számitanak, azt a fontos tudnom, mert a dokim azt mondta hogy csak 38+0 tol nem koraszulott, elotte 1 nappal, tehát a 37+6 is még koraszulottnek számít.
2012. febr. 3. 07:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!