Szept. 13-án kezdodott az utolso ciklusom. Tehat ma vagyunk 56 naposak, ami ugye 8 hét. Csak nem tudom, hogy a betoltott heteket kell szamolni, vagy a megkezdetteket. Hány hetes terhes vagyok?
Tehat holnap 8 hetes leszek, mert 8 teljes hetet betöltöttünk már, vagy 9 hetes, mert elkezdődött a 9. hét?
Szeptember 13-án mondhattam volna, hogy 1 hetes vagyok, vagy szept 21-én?
A várható szülési dátum alapján egyik honlap most 8, a másik 9 hétre tesz.
Köszi
Szia
Én úgy tudom, hogy az elfogadott számítási mód a betöltött hét. Boldog babavárást!
Így van, ahogy az utolsó hozzászóló írta: kétféle módot használnak a köznyelvben a terhességi kor kifejezésére, vagy azt, hogy hány betöltött hetes vagy, vagy pedig azt, hogy hányadik hétben vagy éppen.
Tehát holnaptól egyaránt mondhatod, hogy nyolc hetes terhes vagy és azt, hogy a kilencedik hétben vagy. Kalkulátorok közül is némelyik így, némelyik úgy fejezi ki magát, de én is láttam már olyat, amelyik nem tüntette fel a pontot a hetek száma után, hogy ezzel jelezze megkezdett hetekben mér, pedig kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!