Voltatok már úgy hogy nem a férjetek az apa?
Figyelt kérdés
Több mint egy éve külön élek a férjemtől másik kapcsolatban van egy 4 hónapos kislányunk de mivel nem váltunk el így a pici a férjem nevére került. Nem tudom hogy minek fussak neki elöször a vállásnak vagy a picit le vetetni a nevéről? Nem vagyok tisztába ezekkel a dolgokkal hogy jogilag ez hogy müködik.2012. jan. 31. 22:10
1/4 anonim válasza:
Igen. Egy eve nem talalkoztam a "volt" ferjemmel, de a valas meg nem zarult le. En viszon mar tovabbleptem, es egy masik ferfival kezdtem kapcsolatot, akitol babat varok. Ha elvaltal volna a terhesseg alatt, akkor is a nevere kerul a kicsi, mert a fogamzas pillanata a mervado. En nem fogok tudni valoszinuleg elvalni, ha akarok se, marciusban lenne a per, mert valoszinuleg felfuggesztik az eljarast eppen a baba miatt, amig a gyermekelhelyezes le nem zarul. A valast es a neverol valo levetelt egyuttesen erdemes intezni. Add be a valopert, de ehhez kell, hogy legyen a kezedben egy nyilatkozat az apatol, amelyet ugyved elott irt ala, hogy semmi koze a gyerekhez. Egy ilyen nyilatkozattal a kezedben van eselyed a valasra. Most en ott tartok, hogy ezt a nyilatkozatot szedjem ki a "volt" ferjemtol, anelkul nem jutok el semeddig. A valokereset mar be van adva jo ideje, vagy egy fel eve, de kell ez a papir. Amikor a gyermek elhelyezeserol kell donteni, akkor a neverol is le kell hogy keruljon a valassal egyutt, es a te nevedre fog kerulni. Ne varakozz ezzel tul sokaig, mert nem nehez kicsuszni az idobol, ami a rendelkezesedre allo 3 ev. Kerdezz meg, ha valami nem vilagos. En is itt bukdacsolok a buktatokon keresztul.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm segítséged olyan kérdésem lenne még hogy tudom úgy beadni a keresetet, hogy ne kelljen fizetnem ? hallottam már variációkat de azok már régen voltak.
2012. febr. 1. 12:14
3/4 anonim válasza:
A te helyzetedben én mindenképpen azt mondanám, hogy kell ügyvéd. De ha nagyon nincs rá keret, előbb járd végig az ingyenes lehetőségeket, csakhát egy 4 hónapos csöppséggel ez nem könnyű.... de el kell kezdeni, mert ha jol tudom valamilyen támogatásokat a gyerek fél éves koráig lehet felvenni, nem tudom milyeneket, de az apaság rendeződésével valamilyen kapcsolatban van... Na ez elég homályos volt, még nekem is utána kell néznem. Mindenesettre itt találsz néhány ötletet: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__valas__18..
4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen
2012. febr. 1. 20:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!