Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit kell a védőnőnek néznie,...

Mit kell a védőnőnek néznie, amikor otthon látogatásra megy?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A barátnőm 13 hetes terhes, és tegnap volt kinn nála a védőnő, hogy körbenézzen, hogy milyen körülmények között élnek stb.

Nagyon el van keseredve, mert hogy azt mondta a védőnő neki hogy nagyon le van lakva a ház, meg hogy elég régi építésű stb. Fél hogy netán elveszik majd tőle a babát ezért. Amúgy rend és tisztaság van náluk.

2012. jan. 31. 17:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
64%
Kérdésedre válaszolva: nem a ház állapotát kell néznie, hanem azt, hogy alap körülmények adottak-e a baba számára, mégcsak azt se, hogy van-e külön helyisége neki ( babaszoba), a mienk egyszobás albérletbe jött világra, kicsi kora óta velünk lakik, a második ha megszületik, majd akkor csinálunk neki külön szobát.Ha télen megy olyat kell néznie, hogy fűtött-e a helyiség, ahol él majd a baba, mennyire szellőztethető a helyiség, mennyi fény van stb.de egyébiránt még ahhoz sincs túl sok köze, hogy pl. van-e kiságya meg ilyesmi.Nem kell őket ennyire komolyan venni, nem tudom, hol lakik a barátnőd, de gyanítom, hogy vidéken, ott érnek csak rá foglakozni általában mindennel, itt a nagyvárosban meg pont az ellenkezője van, itt szó szerint lesz*rják az embert, itt ne aggódj, még akkor és olyan esetben sem jönnek ki lakásra - nekem meg pont ez a problémám, de ez hosszú történet, hogy miért - amikor pedig igenis kötelességük lenne, itt örülnek, ha egy hülyével kevesebb van, így kevesebb munkával jár a "hivatásuk"....
2012. jan. 31. 17:36
 12/14 A kérdező kommentje:
Nem vidéken laknak, hanem Budapesten, a 21. kerületben. (Csepelen)
2012. jan. 31. 17:42
 13/14 anonim ***** válasza:
42%
Akkor bocs, én a 9-dikben lakom, de itt meg pont az ellenkezője van a szitunak, itt a pár hetes babát is belicitálják hetente súlyt méretni, tanácsadásra, dehogy megy ki bárhova is a kedves területileg illetékes, pedig az én véleményem az, hogy pár hetesen igenis maradjon otthon anya is és babája is, nem véletlenül hívják "gyermekágyas" korszaknak, engem is licitált be már a 3.héten, friss császáros sebbel, semmi segítséggel emelgethettem volna a 10 kilós babakocsit az újszülött gyerekemmel együtt, nem vagyok "tápos" , de azért mindennek van egy határa.Szóval itt meg ez a "divat" + az, hogy loholjál be hozzájuk, ne nekik kelljen kijönniük, akkor se, ha indokolt lenne a dolog....
2012. jan. 31. 17:47
 14/14 anonim ***** válasza:

Nálam is többször volt kint a védőnő, de egyszer sem nézett szét a lakásban. Pedig amikor először jött, akkor még meg is kérdeztem, hogy körbevezessem-e, merthogy én azt gondoltam, hogy ezért jön. De közölte, hogy nem azért van itt, hogy végigvizsgáljon minden helyiséget, hanem hogy velem beszéljen.

Nekem amúgy szerencsém van, mert jó fej a nő, és mondta, hogy a baba megszületése után sem fog éjjel-nappal a nyakunkra mászni, de ha gond van, bármikor hívhatom.

2012. jan. 31. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!