Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit kell a védőnőnek néznie,...

Mit kell a védőnőnek néznie, amikor otthon látogatásra megy?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A barátnőm 13 hetes terhes, és tegnap volt kinn nála a védőnő, hogy körbenézzen, hogy milyen körülmények között élnek stb.

Nagyon el van keseredve, mert hogy azt mondta a védőnő neki hogy nagyon le van lakva a ház, meg hogy elég régi építésű stb. Fél hogy netán elveszik majd tőle a babát ezért. Amúgy rend és tisztaság van náluk.

2012. jan. 31. 17:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
62%
Ez tök fura, hogy ilyen hamar kiment a védőnő! Nem később szoktak? Ilyenkor még inkább csak neki kell megjelenni a védőnőnél. Én így gondolom/tudom.
2012. jan. 31. 17:10
 2/14 A kérdező kommentje:
Amikor volt nála, akkor azt mondta neki a védőnő hogy a terhessége alatt négyszer megy ki hozzá. MOst ami volt, hogy ilyen szociális helyzetet mérjen fel, valamikor 24 hetesen aztán meg majd 30. hét körül aztán szülés elött 1-2 héttel.
2012. jan. 31. 17:13
 3/14 anonim ***** válasza:
87%
Szörnyen ledegradálónak tartom az ilyet, és azt is, hogy egyáltalán ilyet MER véleményezni egy - semmiféle hatósági jogkörrel fel nem ruházott ember - undorítónak tartom, hogy a rendes, tisztességes, ámde szerény körülmények között élő embereket csesztetik.Barátnődet nyugtasd meg, hogy nem fogják tőle elvenni a babát, pláne nem egy - senkiházi - védőnő unszolására, ahhoz azért több kell, még a háziorvos véleménye is kevés, gyermekjóléti szolgálat, gyámügy van ezzel a JOGkörrel felruházva és nem ők.Menjenek a putrirengetegbe vidékre és ott vezényeljenek.Ott be se engedik őket, hát ez is a bajuk, azért vannak kiélezve a szegény polgáremberre..Én most készülök lemondani a "szolgálatát", de ha ilyennel állt volna elő még a gyermekem születése előtt, előbb megtettem volna.
2012. jan. 31. 17:22
 4/14 anonim ***** válasza:
83%

Dehogy veszik el ezért a gyereket. A védőnő meg ha ennyire ellenszenves, nem kell beengedni, nem hatóság. Egyszer!! kell családlátogatást tartania szülés előtt, utána pedig havonta kell néznie a babát, első hónapban hetente. De ezt úgy is lehet, hogy az anyuka viszi be tanácsadásra.

Ha meg megjegyzést tesz az otthonára a barátnődnek, megkérdezném, hogy ezzel ugyan mit akar mondani???

Egyébként meg olyantól sem veszik el a gyereket, ahol enni sem tudnak neki adni meg verik. Szerető családtól, ahol megvannak a higiénés feltételek, nem fogják elvenni.

2012. jan. 31. 17:23
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Jah, én más dolog miatt mondom le, nem olyasmi miatt, amit írtál, van annál hidd el, gyomorforgatóbb dolog is, amit a szakmai hozzá nem értésük és a nem éppen emberséges hozzáállásuk eredményez.
2012. jan. 31. 17:24
 6/14 anonim ***** válasza:
55%
Hihetetlen,hogy mik vannak a mai világban.Örülni kellene hogy egyáltalán van valaki aki gyereket szül..
 7/14 anonim ***** válasza:
56%
Akkor az én gyerekeim se élhetnének velünk a házunk állapota miatt....Ha egyébként tisztaságot tart akkor,maradhat a baba náluk, annyira le van robbanva a épülete a házuknak?
 8/14 A kérdező kommentje:
Tény, hogy kicsit tényleg le van lakva, de tényleg rend és tisztaság van. Tegnap amikor felhivott a barátnőm, hogy ezt elmesélje, akkor azt mondta hogy főleg azért mondhatta ezt, mert az előszobába meg a fürdőbe, nyáron amikor voltak nagyobb esők akkor a plafonról egy kis rész le van szakadva az ázások miatt.
2012. jan. 31. 17:30
 9/14 anonim ***** válasza:
56%
Érdekes!Én szülés előtt állok pár nappal és nálunk egyszer sem volt még a védőnő (mellékesen jelzem meg,hogy házfelújításban vagyunk már majdnem 1 éve és baromira sok van még hátra a munkákból-mi is egy régi házat vettünk meg vidéken)!!!Nem is említette,hogy jönni akar!Ez most akkor hogy van?Egyik megyében így,a másikban meg úgy van?El is hiszem,hogy rosszul esett szegény hölgynek;én tuti eligazítottam volna a védőnőt.A férjem meg főleg.Tuti nem veszik el ezért a gyereket tőle;gondoljunk csak abba bele,hogy "más" emberi közösségek hogyan vállalnak gyereket;milyen körülmények közé.Hát ha tőlük nem veszik el,akkor mástól sem fogják!Felháborít,hogy ilyenek vannak!!! :(
2012. jan. 31. 17:30
 10/14 anonim ***** válasza:
56%
Az utcánkban lakik egy család, tőlük se vették el a gyereket. Egy másfél szobás házban élnek, a csajszi a kislánnyal, a csaj szülei, plusz a csaj két fiútestvére, akik már 30 körüliek. Az a ház tényleg lelakott, bár most valamit újítgattak rajta, de például a víz nincs bevezetve, az utcán lévő közkútból hordják. Az más kérdés, hogy egy védőnőhoz tartozunk, de a védőnő hozzám egy alkalommal sem jött ki családlátogatásra, amikor terhes voltam. Most a másodikat várom, egy helyettesítő védőnő van, na ő például kijött, csodálkoztam is rajta, de ő sem nézett körül, annyit kérdezett, hogy velünk alszik-e a fiam, meg hogy a picinek hol lesz az ágya. A mi házunk is két szobás, az egyik a nappali, a másik a háló és ott van a fiam ágya is és még a picié is ott lesz. Ez is egy negyven éves ház, anyósoméké, de ő elköltöztek, úgyhogy örültünk, hogy legalább van hol laknunk. Igaz, nem lelakott, mert kifestettük stb. De a védőnőnek semmi köze az ilyen dolgokhoz, ha tisztaság és rend van.
2012. jan. 31. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!