Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gátvédelem? Szerintetek hogy...

Gátvédelem? Szerintetek hogy döntsek?

Figyelt kérdés
Van olyan, aki gátvédelemmel szült és nagyon szűk volt odalent? Hogy éltétek meg? Illetve jó döntés-e a gátvédelem, hiszen nem szeretném, ha szanaszét szakadjak. Viszont sokan azt mondják, hogy teljesen megváltozik minden odalent, a vágás után!!!!
2012. jan. 30. 14:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Én gátvédelemmel szültem, a végén egy kicsit vágni kellett. A doki mondta is és megvárta, hogy okézzam, a dolgot, szóval nem egyedül döntött. Nagyon kicsit vágott, ha nem vág repedek és az sokkal durvább, nehezebb összevarrni és nem biztos, hogy olyan irányba ami a legkevesebb fájdalommal és gyors gyógyulással jár.

Szóval a gátvédelem azt is jelenti, hogy addig nem vágnak, ameddig nem kell (lehet, hogy tényleg nem is kell, főleg többedik szülésnél). A varrásnál még poénkodtunk is, hogy szorosabbra varrjon, mint elötte. :D

Hamar gyógyult és azóta is olyan mint elötte. Most másodjára remélem vágni sem kell.

2012. jan. 30. 15:16
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván nem fejtettem ki a dolgot rendesen, első vagyok.

Lusta voltam, nem volt kedvem gépelni, azóta már a második hozzászólást írom:)

Szóval igen, így értettem, h persze, kérheted, de felesleges annyira ragaszkodni hozzá, a szülésznő majd tudja, h meddig mehet el.

Mondjuk az meredek pillanat volt, amikor megláttam az ollót a barátnőm kezében, de nem éreztem semmit, úgy magyarázta, h azért nem, mert a gyerek feje annyira nyomja a szöveteket, h nincs fájdalom érzet.

2012. jan. 30. 15:21
 13/17 anonim ***** válasza:

Nekem nem volt választási lehetőségem, vágtak és kész. A mi (megyei jogú) városunkban, az egyetlen kórházban eddigi tudomásom szerint senki sem partner az ott dolgozók közül a gátvédelemben, főleg első szülésnél. Nem ismerek itt olyan orvost, aki foglalkozik gátvédelemmel. Az egyik ismerősöm a negyedik babáját szülte, fel volt készülve a gátvédelemre, mégis kérdezés nélkül vágták.

A rutinszerű gátmetszést minden porcikámmal ellenzem, ugyanis én nagyon megszenvedtem vele. A varrás jobban fájt, mint maga a szülés. A kórházban szétnyílt a sebem, de csak az 5. (utolsó) napon vették észre, és úgy küldtek haza, hogy "majd begyógyul". Otthon begennyesedett, hetekig kamillázni kellett, minél többet feküdnöm kellett volna, de a babát el kellett látnom... 7 hetesen mentem kontrollra, akkor már nem volt nyílt seb, de őrült módon fájt a vizsgálat illetve még mindig nehezen tudtam leülni. A mai napig ott a vadhús, ami jó ideig tönkretette a házaséletünket, és még most is elég érzékeny.

Most a második babámat várom, és fogalmam sincs, hogyan tudnám elkerülni az újabb gátmetszést... Az első gyerekünk még pici, nem mehetek másik városba szülni :(

Valószínű, hogy az én esetem ritka, mégis előfordulhat ilyen is, sőt tudnék még mesélni a baráti körömből még durvább sztorikat is :/

2012. jan. 30. 15:42
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én kétszer szültem gátvédelemmel.

Semmi nem változott,minden olyan mint előtte,úgyhogy örök hálám a dokornőmnek és szülésznőmnek:)

Amúgy szülés előtt intimtorna nagyon sokat segít,hogy gátvédelemmel tudj szülni,és ne szakadj.

Tesómnek vágtak,szülés után elég sokat szenvedett vele,nem tudott ülni,és szülés után egy órával úgy ültem mint mindig.

2012. jan. 30. 15:54
 15/17 anonim ***** válasza:

15:42

Melyik kórházban szültél? Én nyíregyházán fogok, és már előre kijelentették, hogy vágnak, ne is ellenkezzek. Pedig nagyon szeretném legalább csak megpróbálni a gátvédelmet, és felháborítónak tartom, hogy ennyire elzárkóznak.

32 hkm

2012. jan. 30. 18:16
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekem gátmetszés volt, és való igaz, amit az első ír, az orvos dönt(ött). Semmi problémám nem volt vele, a szülés alatt nem éreztem semmit odalent, az összevarrás alatt izegtem-mozogtam amennyire tudtam, de még csak azt sem mondanám, hogy fájdalmas volt a varrás, inkább csak kellemetlen, de közben folyamatosan dumáltam az orvosnak, meg hitetlenkedtem, hogy úristen, megszültem, megcsináltam, de jó, de jó. :-D Nagyon fel voltam dobva. A szülés után 6 hetes kontroll előtt néhány nappal úgy éreztem, mintha egy kő húzna lefele, de utána az is elmúlt. Most lassan másfél évvel vagyok a szülés után, és annyi változást érzek, hogy nem vagyok annyira szűk, mint a szülés előtt. Nagyon jó a szex, sokkal intenzívebb az orgazmus. Szóval nekem negatív tapasztalatom nincs. De lehet, hogy majdnem mindegy, hogy hogy történik a dolog, azért egy szülést így is úgy is megérez az ember. Mégis csak egy több mint 3 kilós valami halad át rajtunk. :-)
2012. jan. 30. 19:45
 17/17 anonim ***** válasza:
Ja és még egy eszembe jutott, anyumnál két gyerek van, mindkettőnél gátmetszés volt, bátyámnál x ideig alig tudott ülni, velem már másnap törökülésben ült és úgy szoptatott. Azt mondta, hogy velem sokkal ügyesebb orvosnál szült. Talán ezen is múlik a gátmetszéses gyógyulás.
2012. jan. 30. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!