Gátvédelem? Szerintetek hogy döntsek?
Én gátvédelemmel szültem, a végén egy kicsit vágni kellett. A doki mondta is és megvárta, hogy okézzam, a dolgot, szóval nem egyedül döntött. Nagyon kicsit vágott, ha nem vág repedek és az sokkal durvább, nehezebb összevarrni és nem biztos, hogy olyan irányba ami a legkevesebb fájdalommal és gyors gyógyulással jár.
Szóval a gátvédelem azt is jelenti, hogy addig nem vágnak, ameddig nem kell (lehet, hogy tényleg nem is kell, főleg többedik szülésnél). A varrásnál még poénkodtunk is, hogy szorosabbra varrjon, mint elötte. :D
Hamar gyógyult és azóta is olyan mint elötte. Most másodjára remélem vágni sem kell.
Nyilván nem fejtettem ki a dolgot rendesen, első vagyok.
Lusta voltam, nem volt kedvem gépelni, azóta már a második hozzászólást írom:)
Szóval igen, így értettem, h persze, kérheted, de felesleges annyira ragaszkodni hozzá, a szülésznő majd tudja, h meddig mehet el.
Mondjuk az meredek pillanat volt, amikor megláttam az ollót a barátnőm kezében, de nem éreztem semmit, úgy magyarázta, h azért nem, mert a gyerek feje annyira nyomja a szöveteket, h nincs fájdalom érzet.
Nekem nem volt választási lehetőségem, vágtak és kész. A mi (megyei jogú) városunkban, az egyetlen kórházban eddigi tudomásom szerint senki sem partner az ott dolgozók közül a gátvédelemben, főleg első szülésnél. Nem ismerek itt olyan orvost, aki foglalkozik gátvédelemmel. Az egyik ismerősöm a negyedik babáját szülte, fel volt készülve a gátvédelemre, mégis kérdezés nélkül vágták.
A rutinszerű gátmetszést minden porcikámmal ellenzem, ugyanis én nagyon megszenvedtem vele. A varrás jobban fájt, mint maga a szülés. A kórházban szétnyílt a sebem, de csak az 5. (utolsó) napon vették észre, és úgy küldtek haza, hogy "majd begyógyul". Otthon begennyesedett, hetekig kamillázni kellett, minél többet feküdnöm kellett volna, de a babát el kellett látnom... 7 hetesen mentem kontrollra, akkor már nem volt nyílt seb, de őrült módon fájt a vizsgálat illetve még mindig nehezen tudtam leülni. A mai napig ott a vadhús, ami jó ideig tönkretette a házaséletünket, és még most is elég érzékeny.
Most a második babámat várom, és fogalmam sincs, hogyan tudnám elkerülni az újabb gátmetszést... Az első gyerekünk még pici, nem mehetek másik városba szülni :(
Valószínű, hogy az én esetem ritka, mégis előfordulhat ilyen is, sőt tudnék még mesélni a baráti körömből még durvább sztorikat is :/
Szia!
Én kétszer szültem gátvédelemmel.
Semmi nem változott,minden olyan mint előtte,úgyhogy örök hálám a dokornőmnek és szülésznőmnek:)
Amúgy szülés előtt intimtorna nagyon sokat segít,hogy gátvédelemmel tudj szülni,és ne szakadj.
Tesómnek vágtak,szülés után elég sokat szenvedett vele,nem tudott ülni,és szülés után egy órával úgy ültem mint mindig.
15:42
Melyik kórházban szültél? Én nyíregyházán fogok, és már előre kijelentették, hogy vágnak, ne is ellenkezzek. Pedig nagyon szeretném legalább csak megpróbálni a gátvédelmet, és felháborítónak tartom, hogy ennyire elzárkóznak.
32 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!