Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ülve vagy fekve szülés? Hogy...

Ülve vagy fekve szülés? Hogy döntsek?

Figyelt kérdés

Franciaágyban vagy máshogyan... nem is sorolom. Egy átlagos kórház szülészetéről van szó.

A szülőszoba látogatás során közölték, hogy bizony most már én döntöm el, hogy hogyan akarok szülni.

2000-ben szültem, akkor mindig mondták, hogy éppen mit csináljak.

Nagyjából ismerem az előnyöket, hátrányokat (gravitáció stb.) ugyanakkor nyilván az lenne a legjobb, ha minél hamarabb kint van a baba. Másrészt guggolva (ülve) nem lehet belátni a körülményeket... Fekve kényelmetlenebb és nehezebb a kitolás...

Ki hogy látja ezt?

2011. jan. 12. 11:33
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Ha nem kórházi ágy akkor az alternativ szobában van fr. ágy bordásfal labda szülőszék medence...fogsz tudni próbálgatni.

Sokan szeretik a medencét, a meleg vizet.

Szerintem válaszd az alternativ szobát majd.

2011. jan. 12. 11:37
 2/19 anonim ***** válasza:
Én a közel 3 és fél órás vajúdásom alatt feküdtem, álltam, guggoltam, használtam szülőszéket és a labdát is. Szerintem azt ott akkor fogod megtudni hogyan lesz a legjobb és ha tényleg normális a szülésznőd, dokid akkor mindent engedniük kell hogy kipróbálj.
2011. jan. 12. 11:37
 3/19 A kérdező kommentje:

Magáról a szülésről van szó, nem a vajúdásról.

A szülés sok kockázatot rejt minden szempontból. Minden szülőszobában volt szülőágy (több féle variációban dönthető stb.)

Itt már a szülés technikai oldaláról van szó, amihez azért gátvédelem stb. is tartozik.

2011. jan. 12. 11:41
 4/19 anonim ***** válasza:

JA éretem, bocsánat!

Hát a szülés dologban én nagyon maradi vagyok, hagyományos fekve póz.

Mondjuk tényleg jobb a gravitáció miatta guggolás meg az állás is, de a kinyomás is elhúzódhat, vagy ott is lehet komplikáció (mint nálam, beakadt a babám)És akkor már nehezebb lefeküdni. Mondjuk egy fél órás kitolásszakasznál, nem biztos hogy könnyű guggolni! Vagy ha segítség kell (pl vakuum)

2011. jan. 12. 11:47
 5/19 A kérdező kommentje:

K. utolsó, pont erre gondoltam, hogy dicsérik a guggolást, ugyanis elvileg a grav. és nyomási könnyebbség miatt hamarabb befejeződhet a szülés, ugyanakkor ha gátmetszésre van szükség v. ahogy te írtad, némi komplikáció, akkor mi a helyzet.

Egy dolog eszembe jutott..., ugyanis a szülésznő mutatta a szülőágyat, hogy majdnem függőlegesre dönthető a guggolós szüléshez... akkor még "nem esett le"... valószínű az ágyat döntik a szülő kismamával együtt, ha valami probléma akad ülve szülésnél.

2011. jan. 12. 11:50
 6/19 anonim ***** válasza:

Kitolás fekve a legbiztonságosabb mert a doki úgy mindent lát. Magyarországon úgy tudom alig van olyan hely ahol a kitolási szakot is a kádban engedik a legtöbb helyen ki kell mászni.

első voltam én értettem a kérdést ez afféle kiegészités volt.

guggolva: a szülésznő érti a dolgát ha lehet /választható akkor tud úgy szülést vezetni.

2011. jan. 12. 11:52
 7/19 A kérdező kommentje:
Ahol mi voltunk sem engedik a kádban szülést, a vajúdást viszont ajánlják.
2011. jan. 12. 11:54
 8/19 A kérdező kommentje:
Az pedig a másik, hogy csak akkor lesz ott orvos, ha én kérem. Ugyanis Bp.-en az egyetlen kórház, ahol szülésznők (is) vezethetik le a szüléseket egyedül (orvos nélkül).
2011. jan. 12. 11:56
 9/19 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, én a magam nevében tudok csak beszélni. Szerintem nem merném bevállalni semmilyen extrával a szülést. Talán az előző komplikációja miatt! Vagy mert nekem így tökéletes volt. Nem tudom.

Minden esetre lennének fenntartásaim.

Kíváncsi vagyok a döntésedre és a majd a tapasztalatodra. Megosztod majd velünk? Mikor várható a bébid?

ma 11:47 és ma 11:37 voltam ! :)

2011. jan. 12. 12:02
 10/19 A kérdező kommentje:

Márc. elejére várjuk.

Én olyan kis maradi volnék. A fekve szülést választanám. Az első szülésnél szerencsére nem volt gond. Na dehát azóta eltelt közel 11 év.

2011. jan. 12. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!