Ülve vagy fekve szülés? Hogy döntsek?
Franciaágyban vagy máshogyan... nem is sorolom. Egy átlagos kórház szülészetéről van szó.
A szülőszoba látogatás során közölték, hogy bizony most már én döntöm el, hogy hogyan akarok szülni.
2000-ben szültem, akkor mindig mondták, hogy éppen mit csináljak.
Nagyjából ismerem az előnyöket, hátrányokat (gravitáció stb.) ugyanakkor nyilván az lenne a legjobb, ha minél hamarabb kint van a baba. Másrészt guggolva (ülve) nem lehet belátni a körülményeket... Fekve kényelmetlenebb és nehezebb a kitolás...
Ki hogy látja ezt?
Ha nem kórházi ágy akkor az alternativ szobában van fr. ágy bordásfal labda szülőszék medence...fogsz tudni próbálgatni.
Sokan szeretik a medencét, a meleg vizet.
Szerintem válaszd az alternativ szobát majd.
Magáról a szülésről van szó, nem a vajúdásról.
A szülés sok kockázatot rejt minden szempontból. Minden szülőszobában volt szülőágy (több féle variációban dönthető stb.)
Itt már a szülés technikai oldaláról van szó, amihez azért gátvédelem stb. is tartozik.
JA éretem, bocsánat!
Hát a szülés dologban én nagyon maradi vagyok, hagyományos fekve póz.
Mondjuk tényleg jobb a gravitáció miatta guggolás meg az állás is, de a kinyomás is elhúzódhat, vagy ott is lehet komplikáció (mint nálam, beakadt a babám)És akkor már nehezebb lefeküdni. Mondjuk egy fél órás kitolásszakasznál, nem biztos hogy könnyű guggolni! Vagy ha segítség kell (pl vakuum)
K. utolsó, pont erre gondoltam, hogy dicsérik a guggolást, ugyanis elvileg a grav. és nyomási könnyebbség miatt hamarabb befejeződhet a szülés, ugyanakkor ha gátmetszésre van szükség v. ahogy te írtad, némi komplikáció, akkor mi a helyzet.
Egy dolog eszembe jutott..., ugyanis a szülésznő mutatta a szülőágyat, hogy majdnem függőlegesre dönthető a guggolós szüléshez... akkor még "nem esett le"... valószínű az ágyat döntik a szülő kismamával együtt, ha valami probléma akad ülve szülésnél.
Kitolás fekve a legbiztonságosabb mert a doki úgy mindent lát. Magyarországon úgy tudom alig van olyan hely ahol a kitolási szakot is a kádban engedik a legtöbb helyen ki kell mászni.
első voltam én értettem a kérdést ez afféle kiegészités volt.
guggolva: a szülésznő érti a dolgát ha lehet /választható akkor tud úgy szülést vezetni.
Hát nem tudom, én a magam nevében tudok csak beszélni. Szerintem nem merném bevállalni semmilyen extrával a szülést. Talán az előző komplikációja miatt! Vagy mert nekem így tökéletes volt. Nem tudom.
Minden esetre lennének fenntartásaim.
Kíváncsi vagyok a döntésedre és a majd a tapasztalatodra. Megosztod majd velünk? Mikor várható a bébid?
ma 11:47 és ma 11:37 voltam ! :)
Márc. elejére várjuk.
Én olyan kis maradi volnék. A fekve szülést választanám. Az első szülésnél szerencsére nem volt gond. Na dehát azóta eltelt közel 11 év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!