Ülve vagy fekve szülés? Hogy döntsek?
Franciaágyban vagy máshogyan... nem is sorolom. Egy átlagos kórház szülészetéről van szó.
A szülőszoba látogatás során közölték, hogy bizony most már én döntöm el, hogy hogyan akarok szülni.
2000-ben szültem, akkor mindig mondták, hogy éppen mit csináljak.
Nagyjából ismerem az előnyöket, hátrányokat (gravitáció stb.) ugyanakkor nyilván az lenne a legjobb, ha minél hamarabb kint van a baba. Másrészt guggolva (ülve) nem lehet belátni a körülményeket... Fekve kényelmetlenebb és nehezebb a kitolás...
Ki hogy látja ezt?
Szia!
Én épp kórházat keresek Budapesten, és pont olyan az elképzelésem, amiről te írsz...megírnád melyik kórház ez?
Köszönöm
Én azt hiszem a másodiknál guggolva próbálkoznék! :)
Nálam az elsőnél nem volt alternatívám, így fekve voltam és nem nagyon bírtam elviselni ahogy a medemcémhez ér az ágy!Nagyon fájt a csontom!Mondjuk sajna el is tört a farokcsontom , (4 kilós baba 36-os fejkörfogat 61 cm hosszú), biztos amiatt fájt annyira!Nem a kitolás csak a csont hátul!
Szóval én inkább rábíznám magam a gravitációra :)Remélem majd választhatok én is! :)
K. 12:46!
A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházról van szó (XX. ker.).
Ha érdekel, megírom a lényeget és mikor nézhetitek meg ti is.
én vajúdás alatt végig guggoltam,minen nagyon gyorsan ment...nyomhattam is párat guggolva majd felfektettek ,akkor lelassult minden.
a 2. mindenképp guggolva szeretném
amugy simán alámmászott a doki meg a szülésznő vizsgálni...
Akkor a lényeg:
A Szülészet minden hónapban 4-5 találkozót tart várandós kismamáknak (részvétel ingyenes) - szülőszoba látogatás, gyermekágyas rész látogatása, csecsemőgondozás, alternatív lehetőségek, homeo-, aromaterápiás felkészülés stb. előadások.
Ha külön csupán a pároddal szeretnéd megnézni a szülőszobákat, akkor bármely napon du. 3-5 között a 9. em.-en be kell csengetni és ha van szabad szülésznő, akkor végigvezet és mindent meg fogtok beszélni.
Ebben a kórházban lehet fogadni CSAK szülésznőt is. Csak orvost is.
Ha erre nem tudsz áldozni, akkor az esetleges szülés napján kérheted:
csak szülésznő vezesse le
szülésznő vezesse le orvos jelenlétében
választhatsz 4 berendezett szülőszoba közül
1 alternatív szoba (franciaággyal, káddal, + szülőággyal)
tv, hifi, mécses stb. variációk
apukát megtanítják kérésre a masszírozásra (aromásan is)
helyben kaphatsz homeopátiás rásegítést (szülésznők hozzáértéssel)
A gyermekágyas részen 4-5 ágyas szobák, külön fürdőszobákkal. 4 db 1 ágyas szobák (alapítványi hozzájárulással csak, nem számlás fizetéssel)
A baba maradhat a szülés után megfigyelés idejéig (2 óra). Kérésre lehet a babát kérni ágyhoz éjszakára is.
Stb. Egyéb esetben hagynak pihenni és a csecsemősöknél van a baba azon az emeleten, amikor orvosok is ellenőrzik stb. A babák kapnak a kórháztól ruhácskákat és el is látják. Ha extra módon veled van, akkor kell gondoskodni plusz pelusról.
Te döntöd el:
hogyan szeretnél szülni (milyen pózban), kivéve a kádban szülést
szeretnél-e gátmetszést vagy nem
stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!