Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ülve vagy fekve szülés? Hogy...

Ülve vagy fekve szülés? Hogy döntsek?

Figyelt kérdés

Franciaágyban vagy máshogyan... nem is sorolom. Egy átlagos kórház szülészetéről van szó.

A szülőszoba látogatás során közölték, hogy bizony most már én döntöm el, hogy hogyan akarok szülni.

2000-ben szültem, akkor mindig mondták, hogy éppen mit csináljak.

Nagyjából ismerem az előnyöket, hátrányokat (gravitáció stb.) ugyanakkor nyilván az lenne a legjobb, ha minél hamarabb kint van a baba. Másrészt guggolva (ülve) nem lehet belátni a körülményeket... Fekve kényelmetlenebb és nehezebb a kitolás...

Ki hogy látja ezt?

2011. jan. 12. 11:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Én épp kórházat keresek Budapesten, és pont olyan az elképzelésem, amiről te írsz...megírnád melyik kórház ez?

Köszönöm

2011. jan. 12. 12:46
 12/19 anonim ***** válasza:
én megmoccanni is alig birtam a fájdalomtol nem hogy mászkáljak ide oda én másodszor is szülőágyon képzelem.
2011. jan. 12. 12:55
 13/19 anonim ***** válasza:

Én azt hiszem a másodiknál guggolva próbálkoznék! :)

Nálam az elsőnél nem volt alternatívám, így fekve voltam és nem nagyon bírtam elviselni ahogy a medemcémhez ér az ágy!Nagyon fájt a csontom!Mondjuk sajna el is tört a farokcsontom , (4 kilós baba 36-os fejkörfogat 61 cm hosszú), biztos amiatt fájt annyira!Nem a kitolás csak a csont hátul!

Szóval én inkább rábíznám magam a gravitációra :)Remélem majd választhatok én is! :)

2011. jan. 12. 12:59
 14/19 A kérdező kommentje:

K. 12:46!

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházról van szó (XX. ker.).

Ha érdekel, megírom a lényeget és mikor nézhetitek meg ti is.

2011. jan. 12. 12:59
 15/19 anonim ***** válasza:
Köszönöm, és természetesen érdekelne a többi infó is!
2011. jan. 12. 13:11
 16/19 anonim ***** válasza:

én vajúdás alatt végig guggoltam,minen nagyon gyorsan ment...nyomhattam is párat guggolva majd felfektettek ,akkor lelassult minden.

a 2. mindenképp guggolva szeretném

amugy simán alámmászott a doki meg a szülésznő vizsgálni...

2011. jan. 12. 13:21
 17/19 A kérdező kommentje:

Akkor a lényeg:

A Szülészet minden hónapban 4-5 találkozót tart várandós kismamáknak (részvétel ingyenes) - szülőszoba látogatás, gyermekágyas rész látogatása, csecsemőgondozás, alternatív lehetőségek, homeo-, aromaterápiás felkészülés stb. előadások.

Ha külön csupán a pároddal szeretnéd megnézni a szülőszobákat, akkor bármely napon du. 3-5 között a 9. em.-en be kell csengetni és ha van szabad szülésznő, akkor végigvezet és mindent meg fogtok beszélni.

Ebben a kórházban lehet fogadni CSAK szülésznőt is. Csak orvost is.

Ha erre nem tudsz áldozni, akkor az esetleges szülés napján kérheted:

csak szülésznő vezesse le

szülésznő vezesse le orvos jelenlétében

választhatsz 4 berendezett szülőszoba közül

1 alternatív szoba (franciaággyal, káddal, + szülőággyal)

tv, hifi, mécses stb. variációk

apukát megtanítják kérésre a masszírozásra (aromásan is)

helyben kaphatsz homeopátiás rásegítést (szülésznők hozzáértéssel)

A gyermekágyas részen 4-5 ágyas szobák, külön fürdőszobákkal. 4 db 1 ágyas szobák (alapítványi hozzájárulással csak, nem számlás fizetéssel)

A baba maradhat a szülés után megfigyelés idejéig (2 óra). Kérésre lehet a babát kérni ágyhoz éjszakára is.

Stb. Egyéb esetben hagynak pihenni és a csecsemősöknél van a baba azon az emeleten, amikor orvosok is ellenőrzik stb. A babák kapnak a kórháztól ruhácskákat és el is látják. Ha extra módon veled van, akkor kell gondoskodni plusz pelusról.

2011. jan. 12. 13:22
 18/19 A kérdező kommentje:

Te döntöd el:

hogyan szeretnél szülni (milyen pózban), kivéve a kádban szülést

szeretnél-e gátmetszést vagy nem

stb.

2011. jan. 12. 13:26
 19/19 anonim ***** válasza:
Köszi szépen a részletes infót...mindenképpen megyünk megnézni!
2011. jan. 12. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!