Vágás nélkül is lehet szülni? Nagyon rettegek tőle! 27hetes kismama
Lehet, de ez csak is a te testedtöl függ.
Nálunk nem vágnak csak ha nagyon szükséges. Nekem másfélórás kitolás alatt nem jött ki, így kénytelenek voltak vágni.
èn maga a vágást éreztem fájt is, de innentöl már nem éreztem. Mikor elkezdett össze varrni akkor belém nyomott érzéstelenítöt, és maga a seb is csak kicsit fájt. olyan gyönyörüen befort hogy soha nem érzem, nem is látszik. èn tzudtam utánna ülni, habár éreztem hogy ott van és érzékeny de nem volt vészes.
Az első szülésemnél vágtak. Semmit nem éreztem belőle. Nem fájt se a vágás se a varrás.Pár nap alatt rendbe is jött.
A második szülésemnél nem vágtak, de repedtem. Na az nagyon fájt, ráadásul szerintem a kitolás is nehezebb volt. A varrás szintén nagyon fájt annak ellenére hogy adtak érzéstelenítőt.
Ha lesz harmadik akkor nem kérek gátvédelmet. :-S
Kétszer szültem gátmetszéssel.Mindig akkor vágnak,amikor tolófájásod van és nem érzel belőle semmit,még az érzéstelenítő szuriból se,amit előtte beadnak.
Megmondom őszintén fogalmam sincs miért félnek ettől annyira a kismamák.A baba fejecskéje sokkal könnyebben kigördül.Az orvos el tudja dönteni szükséges- e vagy sem.Most várom a harmadik babámat és eszemben sincs,hogy gátvédelemmel szüljek,mert nekem nincsenek ezzel rossz tapasztalataim.Mindkét babám 3 nyomásra meglett.Hidd el annyira koncentrál az ember szülés közben a babára és a fájásokra,hogy nem veszi észre azt a kis vágást.Ne félj! Könnyű szülést és egészséges babát kívánok neked.
Háromszor szültem és csak 1x vágtak.
Az első szülésnél csak a szöveteidtől és a szülésznőtől függ, hogy vágnak-e.
Barátnőm ragaszkodott a gátvédelemhez...4 cm-en szakadt :(
Az viszont nehezebben gyógyul.
Tudom nem hiszed el, de tényleg nem fáj!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!