Hogy lehet megszüntetni a magas vérnyomást? 14 hetes terhes vagyok és 143/86-ot mértek legutoljára és elszörnyülködve halgattam, milyen súlyos komplikációt okozhat a magas vérnyomás a 20. hét után.
Szia!
Én már évek óta magas vérnyomással küszködök, gyógyszert is kellett rá szednem. Mikor megtudtam hogy terhes vagyok (most 18 hónapos a kisfiam), abbahagytam az addig szedett gyógyszeremet, mert az volt a leírásában hogy terhesség alatt nem ajánlott az alkalmazása. Mivel a terhesség előrehaladtával egyre magasabb és magasabb értékeket mértek, a nőgyógyász felírta a Dopegyt nevű vérnyomáscsökkentőt. Végig kellett szednem, mert magas vérnyomás esetén megnő az esély a vizesedésre, "fehérjevizelésre" és ezzel a magzat károsodására is, mivel ilyenkor beszűkülnek az erek (a köldökzsinór erei is) és előfordulhat hogy így a baba nem jut elég tápanyaghoz, oxigénhez. Szóval jobb a gyógyszer mint hogy valami baja legyen a bébinek! :) (Szerintem a nőgyógyásszal írasd fel, ő tudja mi árt a legkevésbé.)
Aztán mikor megszületett a kisfiam pár nap után (mikor nagyjából helyreállt a vérnyomásom) abbahagytam a gyógyszert. Azóta sem szedek rá semmit, de most ha minden igaz jön a kistesó, úgyhogy szerintem ismét kezdhetem majd szedegetni a vérnyomáscsökkentő bogyókat. :(
A lényeg hogy ne aggódj, sok-sok boldogságot kívánok Neked!
Szia.Hol mérték, tanácsadáson?Mert nekem pl. ott volt hogy 160 is volt.Erre csináltak mindenféle vizsgálatot, és kiderült hogy csak izgalom hatására megy fel a vérnyomásom, úgymond fehérköppenyszinróma.Ha nekem más méri, mindig magas lesz, annyira tudok izgulni.De itthon mindig normális magamnak.
Te nem tudod mérni otthon magadnak?Mert az kideríthetné.De persze a dokit nem kerüld meg.
Amúgy a tiéd még nem olyan nagyon vészes, persze nem jó, de ne ilyedj meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!