Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 2 napja szorulásom van,...

2 napja szorulásom van, mindent kipróbáltam, van ötletetek?

Figyelt kérdés

18 hetes terhes múltam, és a kezdetektől szorulással szenvedek és egyre rosszabb, most 2 napja nem sikerült,

ittam már meleg vizet, meleg tejet, kombináltam már szilvalekvárral.

Már nagyon elegem van ebből, valahol olvastam, egy doki válaszol-os fórumon, hogyha ezek nem használnak, akkor lehet tisasent szedni.

Ha jól emlékszem.

Próbálta valaki?

Dokim síel, nem szeretném a székletproblémámmal zavarni :D

Vagy van valami jobb ötletetek?

Köszönöm!

2012. jan. 24. 13:36
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Nekem az aszalt gyümölcsök (elsősorban szilva, de sárgabarack is jó) válnak be. Este kb. 10 szem, reggel wc.
2012. jan. 24. 13:49
 2/21 A kérdező kommentje:

Kérdés:

A terhesség alatt jelentkező székelési probléma esetén alkalmazható-e a beöntéses módszer, vagy esetleg az árthat a magzatnak?

Válasz:

Nem javasoljuk. A székrekedés elsõsorban a terhességi változások és a nem megfelelő diéta eredménye. Sorrendben először a rostdús, kellő "lazítót" is tartalmazó étrend, némi testmozgás javasolt. Narancslé, paradicsomlé, karamellás tej, de még egy éhgyomorra ivott langyos víz is hajtó hatású.

Jöhetnek ezután a lekvárok (pl. szilva). Sok esetben használ a glicerines kúp is: vigyázat, azonnal ingert csinál, de ha nem bírja egy kicsit visszatartani, csak a kúp születik meg.

Az összes mesterséges hashajtó módszer csak ezek után következik, teák, tabletták formájában.

Dr. Nagy László

na ez az amit olvastam

ezt a glicerines kúpot meg lehet venni gyógyszertárban?

használta valaki?

a gyógyszerekről minden fórumon azt írják, hogy nem lehet :(

2012. jan. 24. 13:50
 3/21 anonim ***** válasza:
Sok folyadék és sok rost. En mindig is így táplálkoztam és nem volt székrekedésem sosem, és terhesség alatt sem lett.
2012. jan. 24. 14:12
 4/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Leírom nekem mi vált be. Nekem a citrus félék mindig beindítják a dolgokat, gondolok itt narancs mandarin grapefruit. Egyébként meg engem alapból a szőlő is szó szerinte meghajt.

Javasolták még a rostos ételeket és a napi legalább 2liter folyadékot, amióta odafigyelek mennyi iszom mintha picit jobb lenne.

Nekem ezek váltak be.

14 hetes kismami

2012. jan. 24. 14:15
 5/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de saját magam készítem a kenyerem pl, abban annyi rost van, hogy valaki egy év alatt sem eszik meg annyit, és kb 3 liternyi folyadékot iszom meg, viszont terhességi cukrom van, ennek ellenére ettem a szilvalekvárt is, hogy tényleg elmondhassam mindent kipróbáltam. :S
2012. jan. 24. 14:19
 6/21 anonim ***** válasza:
Próbáltad a lenmagot? Kefirrel? Ismerősöm - idős néni - mondta, hogy neki nem használ a gyógyszer se, csak a lenmag. Este dobj be egy doboz kefirt 1-2 ek lenmaggal vagy lenmagliszttel! Esetleg a kiwi is jó lehet, nagyimnak meg csak az vált be - ő is próbált gyógyszereket is, de semmi.
2012. jan. 24. 14:27
 7/21 A kérdező kommentje:

lenmag mindig van a kenyeremben, az omega3 zsírsava miatt, kefírt tízóraira eszem :)

kiwit uzsonnára ehetek 1 db-t max, szoktam is hetente kb.

háátt, gyógyszerekkel kapcsolatban valaki?

most amúgy bablevest csinálok, remélem szétrobbant... :S

2012. jan. 24. 14:35
 8/21 anonim ***** válasza:
48%

Mennyi lenmag van a kenyeredben? Megeszel belőle 2 ek-nyit egyszerre? Próbáld ki ezt a kefir + lenmag dolgot, veszteni nem fogsz semmit :) Hátha :)

Meg azt szokták ajánlani, hogy akkor a leghatásosabb, ha este, lefekvés előtt eszed meg, vagy reggel éhgyomorra, azt, amitől a hatást várod. Pl. a szilvalekvárt vagy a lenmagos cuccot.

2012. jan. 24. 14:38
 9/21 anonim ***** válasza:
48%
Meg van valami Tamarinlax hashajtó lekvár is, fiamnak ajánlották. Ő extra szorulásos, de végül nem vettem, a sok zöldség meg a lenmag megtette a hatást :D
2012. jan. 24. 14:39
 10/21 anonim ***** válasza:
Nálunk a szülészeten beöntés helyett valamilyen kúpot adtak. A szülésznő csak pezsgőkúpként emlegette. Esetleg ha van ismerősöd ilyen helyen akkor biztosan kisegít legalább a nevével, de a glicerines kúp is elég hatásos.
2012. jan. 24. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!