Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit gondoltok a Zsófia névről?

Mit gondoltok a Zsófia névről?

Figyelt kérdés
Nekem nagyon tetszett mindig is, főleg a Zsófi becézés. Az egyik ismerősöm szerint viszont ha ezt a nevet adom a kislányomnak, akkor ZsóFIKÁNAK fogják csúfolni. Végül is minden nevet lehet csúfolni. De nem tudom, kicsit elbizonytalanodtam. Szerintetek?

2012. jan. 23. 10:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
80%

Hűha, akkor ezek szerint csak nekem nem tetszik... bocsi... olyan keménynek tűnik a zs miatt, és tényleg elég gyakori lett. Viszont a Fifi becézés nagyon aranyos! :)

Amúgy ez nem régi magyar név, hanem görög, és bölcsességet jelent.

2012. jan. 25. 14:17
 12/21 anonim ***** válasza:
75%

Én sem szeretem ezt a nevet, mondjuk alapvetően nem szeretem a zs betűs női neveket.

De nincs olyan név egy sem, ami mindenkinek tetszene, úgyhogy végülis lényegtelen mit gondolok. :)

2012. jan. 25. 14:41
 13/21 anonim ***** válasza:
83%
Az én lányom Zsófia lett, imádom, illik is hozzá. Senki nem hívja Zsófikának, Zsofka és Zsófi. A későbbiekben lehet, hogy fogják csúfolni, de melyik névből nem lehet gúnynevet csinálni????
2012. jan. 25. 15:47
 14/21 A kérdező kommentje:

Igen, én is ezt gondolom, hogy mindegyik névre ki lehet valamit találni. Amúgy nem kell bocsánatot kérni ha nem tetszik, hiszen véleményt kérdeztem, nem tetszhet mindenkinek. :)

Köszönöm, hogy írtatok, és végül is meggyőztetek, hogy mégis csak Zsófim legyen. :)

2012. jan. 25. 15:51
 15/21 porcukormókus ***** válasza:
78%

Szia! Nekem speciel nem tetszik ez a név, DE ne hallgassál senkire, olyan nevet válasszatok, ami NEKTEK tetszik! :)

Az én lányom Zóra lett, fel is tettem előtte itt kérdésben, hogy kinek hogy tetszik, 10ből 9nek nem jött be.. Na és? Én imádom! :))

2012. jan. 25. 21:00
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Nekünk is nagyon tetszik,de nálunk itt tucatnév szintén-így ha lányunk lesz Zsóka lesz...
2012. jan. 26. 06:16
 17/21 anonim ***** válasza:
80%

Engem Zsófiának hívnak, szerintem ez az egyik legszebb név. Büszke vagyok, hogy a szüleim ezt a nevet adták nekem, főleg, hogy a vezeték nevemmel együtt használva, egyáltalán nem gyakori nevet hordhatok. Persze én is voltam Zsófa, Zsónak a fia is :D, legújabb változat a Fazsó.

Szerintem a jelentése sem elhanyagolható: bölcsesség.

2012. jan. 26. 13:33
 18/21 anonim ***** válasza:
66%
Én is Zsófia vagyok( babámnak nem adnám), de nekem úgy egyébként tetszik, de mindenképp, úgy, hogy Zsófi :) Szerintem így szép nagyon, mikor kicsi voltam én is voltam Zsófika, Zsónak a fia, stb..., középsuliban simán csak Zs. lettem, egyetemen és fősulin, Zsófi, ha nem hivatalos helyen, hivatalos személynek mutatkozok az "a"-t a nevem végéről mindig lespórolom. Szerintem jó név, csúfolni bármit lehet :) Sok boldogságot és jó egészséget a babónak és nektek is :)
2012. márc. 15. 17:42
 19/21 anonim ***** válasza:
Nekem is nagyon tetszik :)
2012. ápr. 28. 10:01
 20/21 anonim ***** válasza:
Szép név, főleg azóta tetszik, amióta egy ilyen nevű lányba kezdek beleszeretni.
2012. okt. 23. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!