Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit gondoltok a Zsófia névről?

Mit gondoltok a Zsófia névről?

Figyelt kérdés
Nekem nagyon tetszett mindig is, főleg a Zsófi becézés. Az egyik ismerősöm szerint viszont ha ezt a nevet adom a kislányomnak, akkor ZsóFIKÁNAK fogják csúfolni. Végül is minden nevet lehet csúfolni. De nem tudom, kicsit elbizonytalanodtam. Szerintetek?

2012. jan. 23. 10:00
1 2 3
 1/21 agleh ***** válasza:
61%

Szia!

Szerintem nagyon szép név, viszont nagyon sok van belőle. A közvetlen környezetemben is legalább 4 kislányt ismerek akit Zsófinak hívnak.

2012. jan. 23. 10:02
 2/21 anonim ***** válasza:
46%

Szia!

Csatlakozom az előttem szólóhoz!

Nekem is sokáig tetszett (bár végül nem Zsófi lett). A tanácsadáson 5-ből 4 kislányt igy hívtak, mikor ott voltam.

Szerintem válassz másikat :-)

2012. jan. 23. 10:07
 3/21 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem,nagyon szép név!Mi nem azon vagyunk a névválasztásnál,hogy hány olyan nevű van már belőle,hanem inkább azon,hogy ne jusson eszünkbe róla,senki aki esetleg nem kellene,ha értitek mit akarok mondani.De Nektek meg lehet ez a hülye gondolkodás,nálunk így van.Nekünk pl.ha Lányunk lesz Luca Panna lesz,nem tudjuk hány van belőle,de nem is érdekel Minket,olyan aranyos név.
2012. jan. 23. 10:39
 4/21 anonim ***** válasza:
84%

Szép név. Lehet Fifinek is becézni egyébként. Nekem is megvannak már a fiú-lány neveim, és én bizony fogom mondani a nagyszülőknek, hogy hogyan szeretném, ha becéznék a babómat. :) Pl. ha Viktória lenne, akkor nem Vikike. Hanem Viki vagy Ria. :)

Egyébként minden nevet lehet csúfolni, úgyhogy ne foglalkozz a Zsófikázással!

18 hetes km

2012. jan. 23. 11:02
 5/21 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem is nagyon szép név. A gyakoriságával meg ne foglalkozz, az én környezetemben egyetlen Zsófiáról sem hallottam a kisgyermekek körében. A csúfolást se bizonytalanítson el, ha valakit csúfolni akarnak, akkor fognak is, tök mindegy mi a neve. Leleményesek a gyerekek.
2012. jan. 23. 11:16
 6/21 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk is benne van a pakliba :-) Ha ti a "Zsófi'ra szoktatjátok akkor mire akkora lesz maga is kérni fogja hogy így szereti,szerintem.Ez a csúfolósdi meg szerintem hülyeség.-Nálunk Varga a vezetéknév-nekem nagyon tetszik az Anna,Panna,Panka(erre mondták büdös ...)Réka(erre a marha répa) -Kész vagyok tőlük.Mindenre ki lehetne találni valamit.Na majd a Flórára meg a Natáliára is kitalálnak valamit biztos.Aztán hogy mire jutunk az még nagy kérdés!Meg azért kéne legalább egy fiú név is ,hátha mégsem lány lesz..... :-) További szép babavárást mindenkinek!
2012. jan. 23. 11:45
 7/21 anonim ***** válasza:
90%
Nálunka név választás első szempontja az volt, hogy ne a dzsesszika dzsenifer tiffani stb.... ja és a brazil sorozatok hősnői nevét adjuk, hanem szép régi magyar neveket. Az én kislányom Horváth Katalin Zsófia, még nem tudott beszélni Zsófinak hívtuk, mióta beszél, ő kérte, hogy Kata legyen.... de ezzel a névvel felnőtt korában is büszkén helyt áll szerintem.
2012. jan. 23. 11:46
 8/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A gyakoriság nálam igazából nem döntő ok, felénk nincsenek kis Zsófik egyáltalán. És igazatok van a becézést illetően is. Én biztosan Zsófizni fogom, mert nagyon tetszik és nagyon szeretem ezt a nevet. Csúfnevet pedig bármiből lehet kreálni. Így maradok a Zsófiánál mégiscsak. :) Mindenkinek ment a zöld kéz. Boldog babavárást!
2012. jan. 23. 12:15
 9/21 anonim ***** válasza:
82%

Szia!

Nekem is tetszik a Zsófia név! A kislányomat Hanga Zsófiának neveztük el! Nagymamám és apukám csak Zsófinak hajlandó hívni! :D

2012. jan. 23. 14:28
 10/21 anonim ***** válasza:
84%

Én Zsófia vagyok. :) Régen nem szerettem, mára megszoktam. Volt sok gúnyolódás a Zsófikából, de voltam Zsófa, Zsónak a fia, stb.

Én azt javaslom, nevezt Zsófinak (a nélkül), szerintem úgy sokkal szebb, úgyis úgy hívnátok, és ezzel kikerülheted a gúnyolódások legalább felét. :)

2012. jan. 23. 15:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!