Lehet hülyének néztek de mit csinálnak az NST-n?
Nekem fájásokat mértek és a gyermekem szívdobogását (milyen gyorsan ver).
Fájásoknál kimutatott olyanokat, hogy mindjárt szülök, közben ültem nyugodtan és olvastam az újságomat. Már tolni akartak a szülésznők a műtőbe. Mókás volt.
Ehhez képest 40+5 napra szültem sürgősségi császárral.
Nekem 36. héttől nézték ezeket. Általában 30 percesek voltak. De volt, amit 10 perc után abbahagytak.
amit leírtak ez egy sima CTG vizsgálat, az NST annyival másbb hogy ha a baba megmozdul akkor valami gombot kell nyomnod.
de lényegében mindegyik ugyan az, a sima CTG-n ahol nem kell semmit nyomni ott is ugyan ezt nézik.
a gyerekszívhangja olyan 140 körül van nyugalmi állapotban és 180 körül ha elkezd mozogni, de mindenképpen fel kell emelkedni hirtelen a rúgásnál.
gondolom az NST-n egyszerübben látják mert megnézik mikor nyomtad a gombot és akkor emelkedik-e. ha nem akkor baj lehet.
a CTG-n ha nem mozog a baba megismételik, nálam közbe megszokott a doki vizsgálni, és úgy megyek a következöre, akkor már mozogni szokott ezerrel.
nekem a 23-ik héten kezdték a CTG-t habár azért mert sokat görcsöltem és akkor még minden 4 hétben mentem nödokihoz ott csinálták. majd 30-ik héttöl 2 hetente mentem, akkor csinálták, és a túlhordáskor minden második nap de volt hogy minden nap.
hála isten mindig jó volt. vigyél mindenképpen könyvet vagy újságot. egyébként enegem isegesített is. ha túl sokat rugott attól féltem az lesz a baj ha aludt akkor attól. ja és az utolsó 42-ik héten egy új aszisztens volt és rossz oldalra tette kis kütyüt és nem hallott semmit, habár én tudtam hogy másik oldalt szokott lenni a szive, de engem is levert a víz, majd kikaptam a kezéböl és átraktam a ásik oldalra ahol JÉ meglett a szívhangja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!