Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Máshol is ennyire bunkó az orvos?

Máshol is ennyire bunkó az orvos?

Figyelt kérdés
Sztk-ba járok, nem akarok pluszt fizetni, vonnak tőlem elég tb-t. Nem is várom el, hogy körbe ugráljanak, DE most voltam az orvosnál és felhúztam magam! Megkérdezte, hogy szedek-e vasat, mondtam, hogy Femibiont szedek, erre közölte, hogy azt ne szedjem, csak vasat, és ha járnék rendesen gondozásra, akkor tudnám! Mi az, hogy járjak rendesen 16 hetesen voltam, adtak beutalót a 18. heti uh-ra, azon is voltam (bár a leletem nem kérték el), miután soha nem mondják mikor menjek legközelebb a védőnő tanácsát követem. Most vagyok 25. hetes, mentem a terheléses cukor beutalóért! Mikor kellett volna még mennem? A másik a súlyom, ami sok, de megkérdezte, hogy hány kilóval kezdtem a terhességet, mondtam, hogy 77 az otthonin, akartam folytatni, hogy az otthonin 82,5 voltam hétvégén, de nem tudtam elmondani, mert közölte, hogy itt 86 vagyok, tehát 10kg híztam, szerinte, szerintem akkor is csak 9 lenne, de nem így van! Szóval só és cukor szegény diéta! Tudom, hogy oda kell figyelni, de azért 10 kiló, az még odébb van. Volt ott egy másik kismama így nem akartam vitázni! Minek járnék gyakrabban, ha egy mondtatot nem tudok befejezni! Bocs, a hosszú írásért, de ideges lettem. Másnak is vannak ilyen tapasztalatai? Vagy én reagálom túl?
2012. jan. 20. 15:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, h vannak kivetelek, de sajnos SZTK ban nagyon gyakori ez a stilus. Megertelek, h nem akarsz maganba jarni, nem tehetsz mast igy, mint hogy nem idegesited magad fel. Sajnos ez a magyar egeszsegugy.

En most a 2. babamat varom, kulfoldon, ugymond SZTK ba jarok, soha sehol egy eurot sem kellett fizessek ( pedig 3 es fel eve elek itt, es egy napot sem dolgoztam, csak a ferjem, de nincs semmilyen biztositasom). Mindig vegtelenul kedvesek, jofejek, elmondani nem lehet mennyire. Igaz, nagyon laza a terhesgondozas, de kezdek rajonni, nekik van igazuk, es jol csinaljak a dolgokat.

Szoval nyugi, ne idegeskedj!

2012. jan. 20. 15:59
 2/7 anonim ***** válasza:
Megtudlak érteni. Én is sztk-ba jártam, amikor kiborultam és elegem lett belőlük. 5x voltam gondozáson, mindig más turkált bennem. És az a stílus is amit megengedhettek maguknak az felháborító. Persze, hogy úgy beszélt velem az orvos mint egy kapcaronggyal, hiszen éreztette velem hogy nem a fogadott orvosom. Hazáig csak bőgtem, annyira megalázott és megbántott. Ja, és olyan is volt hogy az afp vizsgálatra beutalóért mentem és nem adott.Akkor egy másik orvost felfogadtam, és nem bántam meg. Ő legalább emberszámba vesz. Nem állunk úgy anyagilag, hogy nagyon megtehetném, de minden hónapban összekaparom azt a pénzt. Nekem a babám minden pénzt megér!
2012. jan. 20. 16:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én pont fordított helyzetben vagyok. Én megtehetném hogy magán orvoshoz járjak. Jártam is, fizettem is rendesen. De az egy akkora őstulok, hogy hihetetlen. Bunkó kötekszik, meg sem vizsgál rendesen. Egyszer elmentem az SZTK-ba (a dokim szabin, nekem meg sürgős volt), meglepődve tapasztaltam, hogy egy tök jó fej, kedves mosolygós doki van. Azóta is hozzá járok és teljesen elégedett vagyok vele. soha egy forintot nem fizetek neki. Sosem bunkó vagy flegma. Arra azért kíváncsi leszek ilyen lesz e a terhesség után is. Mert már eléggé a vége felé járok. :)

De tényleg szörnyű mit meg nem tehetnek az orvosok, fogadott ide vagy oda. Csak azért írtam le, hogy tudd ha fizetsz sem mind kedves, vannak bunkók mindenhol. :(

2012. jan. 20. 16:30
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is fogadott volt, de azonkívül, hogy elrakta a pénzt és megköszönte semmi.Én azt tanácsolom, hogy ne hagyd magad, ő nem Isten, hanem egy orvos, akinek kötelessége ellátni. Nem kérsz plusz dolgot, csak amiért a fizetését kapja.
2012. jan. 20. 16:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is Sztk-ba jártam, az első terhességemnél előre féltem a dokitól, mert mindenki azt mondta,hoyg egy bunkó, én ezt nem tapasztaltam, velem mindig tök rendes volt,nem tudom miért.Második terhességnél már máshova jártam, mert közben elköltöztünk, egy doktornőhöz jártam , ő is nagyon aranyos, azóta is hozzá járok nőgyógyászatra, nem megyek magándokihoz. Szóval nekem szerencsén volt, de tényleg vannak bunkó orvosok, én is hallottam már sok mindenkitől, úgyhogy sajnos szerencse kérdése,hogy az ember ki fog-e egy normálisat.
2012. jan. 20. 18:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Ezért járok magánhoz, és ilyenkor nem sajnálom a 8.000 Ft-ot. Ha sztk-ba járnék, nem lennék ilyen türelmes és kedves, mint Ti. Általában ilyen esetekben, ha leteremtem a másikat, akkor lenyugszik, és sínen vagyunk.

Azért javaslom, hogy ember vagy, rendes dolgozó nő, adófizető állampolgár, stb., ne haggyátokat magatokat!!!

2012. jan. 20. 19:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

A magán dokinál, alsó hangon fél órát vagyok bent. De van hogy 40 percet. Nagyon alapos, és rettenetesen meg vagyok vele elégedve. Mindent elmagyaráz, és ha 20-ra kérdezem sem flegma.

Amikor az sztk-ba jártam, volt hogy 3-4 órát is kint ültem a váróba azért, hogy a vizsgálattal együtt bent legyek 5-10 percet. Ha valamit nem értettem vissza kérdeztem, de legszívesebben seggbe rúgtak volna.

Egyszer olyan sokáig vártam a váróterembe, hogy leesett a cukrom, és olyan rosszul lettem hogy majdnem elájultam. Bementem a papírjaimért mert 4 óra ücsörgés után nem bírtam, meg rosszul is lettem. Mondtam az asszisztensnek, hogy nagyon rosszul vagyok. Erre ő annyit mondott, hogy üljek le a váróterembe.

Hát köszönöm szépen, én ebből nem kértem.

Nagyon irigyellek benneteket akinek ilyen megértő és normális az sztk-ás orvosa.

Én miért nem tudok kifogni egyszer egy ilyen orvost :(((

2012. jan. 20. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!