Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Máshol is okosabbnak hiszi...

Máshol is okosabbnak hiszi magát a védőnő, mint az orvos?

Figyelt kérdés

A sztori a következő: a lakóhelyünk szerint a bajai kórházhoz tartozunk. De mi már évek óta Szekszárda (tőlünk 40 km-re) járunk nőgyógyászhoz (több okból kifolyólag). Így kézenfekvő volt, hogy miután a feleségem teherbe esett, így a már jól bevált, megbízható nőgyógyászhoz járunk továbbra is. Védőnőhöz pedig a helyi védőnőhöz kell járni. Voltunk integrált és AFP teszten (ezeket Szekszárdon csinálták, a nőgyógyász oda küldött). Az integrált tesz eredményét már megkaptuk írásban, az AFP tesztről már szóban tájékoztattak, hogy minden rendben. Hétfőn voltunk az orvosnál ő mondta, hogy az integrált teszt eredménye tökéletes. Most kellett menni a 16 hetes vérvizsgálatokra. Ehhez a védőnőnek kellett beutalót adnia. Ezt Baján kellett megcsináltatni. Amikor voltunk a védőnőnél megnézte az integrált teszt eredményét és azt mondta, hogy ez nem valami jó eredmény!

Szerintetek? Az orvos azt mondja, hogy tökéletes, a védőnő, hogy nem valami jó.

És még valami. A védőnő amikor adta a beutalót, azt mondta, hogy megcsináltatja még egyszer az AFP-t is (annak ellenére, hogy már megvan), mert ha kitudódik, hogy Szekszárdon csináltattuk, az nem fog Baján tetszeni.

Nem, hogy örülnének, hogy kevesebb munkájuk van, még szórakoznak is. Mitől lehet? Vélemények?

2010. dec. 22. 21:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ahhoz hogy válaszolni tudjunk a kérdésre amit tulajdonképpen feltettél tudni kéne az eredményeket.

Mondjuk azt nem értem ha az AFP-t Sz.on csinálták a sima vérvételt hgy hogy nem?

Esetleg el kell mondani az orvosnak hogy mit mondott a védőnő. Vagy lerendezik egymás közt vagy el kell menni és még egyszer megcsináltatni.

Vagy kérvényezitek az áthelyezést másik védőnőhöz (hosszadalmas és nyomós indok kell hozzá - ugy tudom).

2010. dec. 22. 21:11
 2/11 A kérdező kommentje:

Szia!

PAPP-A: 0,69 MoM

Szabad béta-hCG: 0,89 MoM

Down: 1:18000 negatív

Edwards: 1:50000 negatív

2010. dec. 22. 21:17
 3/11 A kérdező kommentje:

Még valami!

Áthelyezést nem szeretnénk, mert eddig nem volt vele semmi gond, nagyon aranyos, kedves. Csak most egy kicsit beültette a bogarat az ember fülébe, és nem értjük, hogy miért?

A sima vérvételt azért Baján csinálták, mert az orvos azt mondta, hogy oda a védőnő küldhet, ő nem. A logikát nem tudom.

Köszi mindenkinek!

2010. dec. 22. 21:19
 4/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ne foglalkozz a védőnővel, némelyik szereti magát orvosnak hinni és/vagy túlmisztifikálni a szerepüket. Nem az ő dolga analizálni és értékelni a leleteket. Amúgy az AFP-t adott időpontban kell megcsinálni, különben más eredményt mutat. Amúgy pedig ez pont egy olyan vizsgálat, aminek az eredménye nem mérvadó, mert pontatlan, és már nagyon elavult módszer az ultrahang világában...

Bízzatok az orvosotokban, ahogy írtad, nem véletlen utaztok 40 km-t egy-egy vizsgálatra. A védőnőt meg "el kell viselni", ne törődjetek azzal, hogy mit mond! :-)

Boldog babavárást!

2010. dec. 22. 21:24
 5/11 anonim ***** válasza:
Teljesen jók az eredmények, nem kell aggódjatok! Nem tudom mit nézhetett, egyébként nyugodtan modjátok meg neki hogy az orvos teljesen rendben találta az értékeket!
2010. dec. 22. 21:27
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

A Down kornál az a szám azt jelenti, hogy 1 a 8000-hez az esélye, hogy Down kóros lesz a gyerek. Vagyis gyakorlatilag semmi. A védőnő azon akadhatott fenn, hogy ez az arány a legtöbb esetben 1:35000 körül van. Szóval ő biztos már sok ilyen papírt látott, és a 8000 kevésnek tűnik neki a 35000-höz képest. Egy kicsit okoskodósabb a kelletnél, és talán a matematika nem az erőssége és nem vágja, hogy igazából mindkét arány gyakorlatban egészséges babát jelent.

Hallgassatok az orvosotokra, kellemes babavárást!

2010. dec. 22. 21:29
 7/11 anonim ***** válasza:
kedves utolsó: hacsak a szemem nem káprázik a kérdező 1:18.000 irt nem mindegy....
2010. dec. 22. 21:31
 8/11 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönjük mindenkinek.

Nem lettünk túl idegesek, csak furcsáltuk a dolgot.

Mi az orvosunk véleményében maximálisan megbízunk és mindent egyeztetünk vele.

Köszönjük, és mindenkinek minden jót kívánunk. És kellemes ünnepeket.

2010. dec. 22. 21:35
 9/11 anonim ***** válasza:

Köszi, hogy szóltál, tényleg 18000.

De a válaszom szempontjából szerintem mindegy. A védőnő nem ért igazán hozzá, csak megszokta a 35000, 32000 stb. értékeket, és akkor azt hiszi, hogy a 18000 (vagy 8000) baj.

2010. dec. 22. 21:36
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem védőnőt nem lehet váltani, mert körzetek vannak és az körzetes mindenképpen, bár nem a nőgyógyászt, hanem a gyerekorvost kell végiggondolnod, mert ha odajártok orvoshoz, ahol ő a védőnő, nem is tűnik értelmes ötletnek a váltás.

A másik ha az AFP-t TB-re csinálták, akkor csakúgy, pláne ha jó az eredmény nem fogják még egyszer megcsinálni. Szerintem.Mert az bent van a gépben, hogy már végeztek ilyen vizsgálatot és lehet, hogy a laborban vissza is dobnak vele.

2010. dec. 22. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!