Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem vizsgál az orvos sőt a 36...

Nem vizsgál az orvos sőt a 36 hetes uh óta nem is láttam. Máshol is van így? 12-én töltöm a 40 hetet-

Figyelt kérdés
A védőnőm szekál mert nem vett kenetet a doki,nem vizsgál.De én mit tehetnék nem ronthatok oda és nem mondhatom,hogy már pedig vizsgáljon meg.Ja és minden áron azt akarja a védőnő,hogy menyek és feküdjek be a korházba a betöltött 40. hét után egy nappal.Nincs fogadott orvosom.Mit tenétek?
2010. febr. 10. 19:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Érdekes....36. héttől hetente szokták visszahívni a kismamákat. Ami szerintem teljesen logikus: ilyenkor már "bármi" történhet, ilyenkor már hetente nst-t szoktak csinálni. Az, hogy már a 40.-et is lassan betöltöd....van, akit tényleg befektetnek (persze attól függ milyen állapotban van) vagy csak sűrűbben hívnak vizsgálatra.

Hogy én mit tennék? Ha úgy érezném, hogy minden rendben, a korábbi vizsgálatok is rendben, akkor türelmetlenül várnék, hogy kibújjon a babám :)

HA úgy érzed minden okés, várj. Ha aggódsz, mindenképp beszélj az orvossal. Szerintem.

2010. febr. 10. 20:27
 2/12 anonim ***** válasza:
52%
Nem értelek ne haragudj. Védőnődnek igaza van. Nem az orvosnak kellene hajkurásznia téged, hanem neked kellene menned, főleg, hogy már túlhordod lassan a babát. A terhesség vége felé, sok vizsgálat van, ami nagyon fontos. Hivd fel a dokidat mindenképp.
2010. febr. 10. 20:30
 3/12 anonim ***** válasza:

Nem vizsgálnak. NST van, ha az rendben van, akkor csak a kiírás napján van vizsgálat, és onnantól kezdve 2 naponta. Nekem van fogadott orvosom, és minden NST után nekem kell őt hajkurásznom a kórházban, meg órákat várni rá, ha esetleg műt. De csak megnézi az NST papírt, meg örül, hogy minden rendben. Engem is zavar, mert kíváncsi lennék a méhszáj állapotára. De azt mondták ez van.

Egyébként ha jó az NST, nem is nagyon kell vizsgálgatni, ha nem jó, akkor meg úgyis kiírnak soron kívüli uh-ra. Engem csak a méhszáj miatt érdekelt volna.

Az meg, hogy te mész és befekszel? Ja, nem kívánságműsor. Mindenhol ágyszámleépítések vannak, ha nincs panaszod, a fogadott orvos sem fektet be. De minek is, nem jobb otthon? Én nem is akarnék. Úgyis minden nap menni kell kontrollra, utána jobb hazamenni.

Az elsőt 1,5 éve 5 nappal hordtam túl, fel sem merült, hogy befektetnek. Most vagyok a 39. hétben a másodikkal, de most sem akarnék befeküdni semmiképp.

2010. febr. 11. 00:16
 4/12 anonim ***** válasza:

Huh, azért ez nagyon fura nekem...A szakmai protokoll szerint is a 36. héttől hetente van vizsgálat. Igenis vizsgálni kéne a méhszáj állapotát, túlhordásnál a magzatvizet, stb.

Nekem nagyon fura, hogy vannak, akik ezt ennyire félvállról veszik... Mégiscsak egy kisgyerek élete a tét!!!

Pl. a streptococus szűrést is már rég meg kellett volna csinálni, mert annak van egy bizonyos tenyésztési ideje. ÉS ha az anya fertőzött, a baba szülés közben elkapja, és annak elég komoly következményei lehetnek sajnos. (Nekünk ezt elég hosszan magyarázták szülésfelkészítőn, hogy milyen esetben hogy és hányszor kell egy fertőzött anyát antibiotikumos kezelésben résztesíteni a szüléskor, milyen fokozott megfigyelésre van utána szükség a babánál, stb.)

Abban a kórházban, ahol én szültem, ezt becsülettel megcsinálták a normál terhesgondozáson, akkor is, ha nem volt felfogadott orvos.

De gondozó orvosod csak van, nem? Nálunk ez úgy zajlott, hogy mindig a gondozó orvos rendelési idejére kellett menni CTG-re (NST-re). Ezt megcsinálták a nővérek,plusz vérnyomásmérés, vizeletteszt, és utána a leletet megnézte a doki is, és egyben meg is vizsgált.

Szerintem mindenképpen menjél el a dokihoz. A túlhordással nem szabad viccelni (Örüljenek azok, akik minden probléma nélkül megúszták, de akkor sem szabad felelőtlennek lenni. Sajnos ismerek több olyan anyukát, aki túlhordás miatt veszítette el a babáját)

2010. febr. 11. 06:28
 5/12 Vilcsianyuja ***** válasza:
Ne izgulj, gondolom, a betöltött 40 után úgyis mész kontrollra. Utána 2 naponta kell CTG-re járni, mint ahogy fent is írták. Attól ne félj, hogy midnenképp be kellene feküdnöd, majd az orvos eldönti. Bár ha baj lenne, nem fektetgetnének, hanem megindítanák a szülést. Nekem 40+6 hetesen csináltak UH-t is, hogy rendben van-e még a méhlepény. Nem egyértelmű, hogy jártál-e heti CTG-re az utolsó hónapban. Arra kellett volna. És nekem mindig nézték a méhszájat is. A mikrobakter (strepto) tenyésztést meg már 7. hónapban levették.
2010. febr. 11. 09:03
 6/12 anonim ***** válasza:
Szia(sztok)! Nekem sincsen fogadott orvosom és nem kell hajkurásznom, hogy visszahívjon, ugyanis minden esetben vagy a papíromra, amit ad, vagy a kiskönyvembe jegyzi fel a következő időpontot. Neked valószínűleg elfelejtett adni, szerintem menj el az sztk-ba-gondolom oda jársz és mond meg, hogy vizsgálatra jöttél. Hazaküldeni biztos nem fog:)
2010. febr. 11. 12:27
 7/12 A kérdező kommentje:

Bocsi ha értelmetlenűl írtam!NST-re járok rendszeressen minden héten.De a papírt az aszisztensnő megmutatja a dokinak és kész.Azt mondja mindig,hogy mindenrendben és adnak egy új időpontot.

Ma voltam NST-én és ma sem mutatott semmit ezért hétfőn kell mennyek.

Köszönöm a válaszokat!

2010. febr. 11. 16:42
 8/12 anonim ***** válasza:
Ja értem. Elvileg a 34. héttől nem vizsgálnak.
2010. febr. 11. 17:45
 9/12 anonim ***** válasza:

36.héttől nem kell vizsgálatra mennem,most vagyok 37+5 holnap megyek az első NST-re.Nekem a 27. héten vették le a kenetet de talán holnap megtudom az eredményt.

Könnyű szülést kívánok!Amúgy fogadott dokim van!

2010. febr. 11. 18:02
 10/12 anonim ***** válasza:

Streptococcus nem minden megyében van. Mint ahogy toxoplazma sem. Nálunk nincs.

Nálunk sem vizsgálnak, csak NST van, vérnyomásmérés, vizelet. Meg megkérdezik, hogy van-e panasz. Gondolom, ha lenne, azért csinálnának valamit. Ha túlhordod, akkor van 2 naponta vizsgálat.

2010. febr. 11. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!