Nem vizsgál az orvos sőt a 36 hetes uh óta nem is láttam. Máshol is van így? 12-én töltöm a 40 hetet-
Érdekes....36. héttől hetente szokták visszahívni a kismamákat. Ami szerintem teljesen logikus: ilyenkor már "bármi" történhet, ilyenkor már hetente nst-t szoktak csinálni. Az, hogy már a 40.-et is lassan betöltöd....van, akit tényleg befektetnek (persze attól függ milyen állapotban van) vagy csak sűrűbben hívnak vizsgálatra.
Hogy én mit tennék? Ha úgy érezném, hogy minden rendben, a korábbi vizsgálatok is rendben, akkor türelmetlenül várnék, hogy kibújjon a babám :)
HA úgy érzed minden okés, várj. Ha aggódsz, mindenképp beszélj az orvossal. Szerintem.
Nem vizsgálnak. NST van, ha az rendben van, akkor csak a kiírás napján van vizsgálat, és onnantól kezdve 2 naponta. Nekem van fogadott orvosom, és minden NST után nekem kell őt hajkurásznom a kórházban, meg órákat várni rá, ha esetleg műt. De csak megnézi az NST papírt, meg örül, hogy minden rendben. Engem is zavar, mert kíváncsi lennék a méhszáj állapotára. De azt mondták ez van.
Egyébként ha jó az NST, nem is nagyon kell vizsgálgatni, ha nem jó, akkor meg úgyis kiírnak soron kívüli uh-ra. Engem csak a méhszáj miatt érdekelt volna.
Az meg, hogy te mész és befekszel? Ja, nem kívánságműsor. Mindenhol ágyszámleépítések vannak, ha nincs panaszod, a fogadott orvos sem fektet be. De minek is, nem jobb otthon? Én nem is akarnék. Úgyis minden nap menni kell kontrollra, utána jobb hazamenni.
Az elsőt 1,5 éve 5 nappal hordtam túl, fel sem merült, hogy befektetnek. Most vagyok a 39. hétben a másodikkal, de most sem akarnék befeküdni semmiképp.
Huh, azért ez nagyon fura nekem...A szakmai protokoll szerint is a 36. héttől hetente van vizsgálat. Igenis vizsgálni kéne a méhszáj állapotát, túlhordásnál a magzatvizet, stb.
Nekem nagyon fura, hogy vannak, akik ezt ennyire félvállról veszik... Mégiscsak egy kisgyerek élete a tét!!!
Pl. a streptococus szűrést is már rég meg kellett volna csinálni, mert annak van egy bizonyos tenyésztési ideje. ÉS ha az anya fertőzött, a baba szülés közben elkapja, és annak elég komoly következményei lehetnek sajnos. (Nekünk ezt elég hosszan magyarázták szülésfelkészítőn, hogy milyen esetben hogy és hányszor kell egy fertőzött anyát antibiotikumos kezelésben résztesíteni a szüléskor, milyen fokozott megfigyelésre van utána szükség a babánál, stb.)
Abban a kórházban, ahol én szültem, ezt becsülettel megcsinálták a normál terhesgondozáson, akkor is, ha nem volt felfogadott orvos.
De gondozó orvosod csak van, nem? Nálunk ez úgy zajlott, hogy mindig a gondozó orvos rendelési idejére kellett menni CTG-re (NST-re). Ezt megcsinálták a nővérek,plusz vérnyomásmérés, vizeletteszt, és utána a leletet megnézte a doki is, és egyben meg is vizsgált.
Szerintem mindenképpen menjél el a dokihoz. A túlhordással nem szabad viccelni (Örüljenek azok, akik minden probléma nélkül megúszták, de akkor sem szabad felelőtlennek lenni. Sajnos ismerek több olyan anyukát, aki túlhordás miatt veszítette el a babáját)
Bocsi ha értelmetlenűl írtam!NST-re járok rendszeressen minden héten.De a papírt az aszisztensnő megmutatja a dokinak és kész.Azt mondja mindig,hogy mindenrendben és adnak egy új időpontot.
Ma voltam NST-én és ma sem mutatott semmit ezért hétfőn kell mennyek.
Köszönöm a válaszokat!
36.héttől nem kell vizsgálatra mennem,most vagyok 37+5 holnap megyek az első NST-re.Nekem a 27. héten vették le a kenetet de talán holnap megtudom az eredményt.
Könnyű szülést kívánok!Amúgy fogadott dokim van!
Streptococcus nem minden megyében van. Mint ahogy toxoplazma sem. Nálunk nincs.
Nálunk sem vizsgálnak, csak NST van, vérnyomásmérés, vizelet. Meg megkérdezik, hogy van-e panasz. Gondolom, ha lenne, azért csinálnának valamit. Ha túlhordod, akkor van 2 naponta vizsgálat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!