Miért nem vizsgál meg az orvos?
Szia!
Megnéztem a két évvel ezelőtti kiskönyvemet, engem hetente vizsgált a dokim a 36. héttől /teljesen panaszmentes voltam.
Most 28 hetes vagyok, utoljára 10 hetesen nézett méhszájat. Eleinte feleslegese babrálni, ha nincs panasz, de 38 hetesen szerintem kellene /pláne ha két hete nem nézte. De lehet Ő is a panaszmentesség miatt nem "turkálódik".
Első terhességed?
A következő NST-nél úgyis meg fog vizsgálni. Ez orvostól is függ, van, aki állandóan vizsgálgat, az sem jó. Ne izgulj, a belső vizsgálattal a méhszáj állapotát tudja megmondani, ami bármilyen is, nem sokat változtat a 38. hétben a dolgokon. A baba jönni fog, amikor itt az ideje, a méhszájad pedig ha első terhesség, akkor még valószínűleg teljesen zárt vagy csak alig nyitott, többedik terhességnél pedig már valamennyire biztosan nyitva van. A macerálással egyébként - ha érzékenyebb a méhszájad - akár a szülést is megindíthatja, azzal pedig még egy hetet érdemes várni.
Jó babavárást!!
Túlhordás miatt sem nézet volna a doki, ha nem mondom, hogy túl vizes a folyásom.
És baromi ijesztő amikor véres a kesztyű, mert tágulásos vérzésed van... Plusz nem éppen leányálom a vizsgálat már a végére.
Nyugi, nemsokára vége:) Pihenj sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!