Ti többnyire unisex ruhákat vettetek a babátoknak?
Nekünk már szinte minden megvan, kislányunk lesz és szinte minden rózsaszín meg lányos.Most gondolkodtam hogy mi lesz ha a második baba fiú lesz...
30hkm
Én 3 évvel ezelőtt vásárolgattam az első babánknak, májusban született. Igen, igyekeztem már akkor is sok mindent úgy válogatni, hátha fiú lesz a második.
Babakocsi, ágynemű+baldachin, pihenőszék, hordozó, etetőszék, járóka, aztán később az autósülés, kismotor, csúszda, tricikli, kisszékek asztallal stb...szóval ilyen drágább, "nagyobb" dolgokból mind-mind semleges színűeket vettünk.
Kisruhákból a bodyk, néhány rugdalózó többnyire fehérek, sárgák, narancsok stb, a többi ruhanemű viszont jobbára lányos.
Most várjuk a kistesót és úgy néz ki fiú lesz. Kimondottan örülök, hogy nem kell venni túl sok mindent, és nem kell a rózsaszíneket lecserélni.
Nekem lányom (2) és fiam is van. Amikor még nem volt gyerekem, azt gondoltam, hogy a lányokat SOSEM fogom rózsaszínbe öltöztetni, mert ki nem állhatom ezt a színt. Viszont én is azzal szembesültem, hogy az újszülött ruhák nagy része rózsaszín, világoskék vagy fehér. (Jó, az is igaz, hogy nem a Brendonból öltöztettük fel a 3 gyereket....) Sok ruhát kaptunk ajándékba, de azok között is nagyon kevés volt a más színű, a valóban uniszex. 1-2 sárga ruha volt, de a sárga a másik szín, amit nem igazán kedvelek.
Ahogy nőttek a gyerekek, a színválaszték is egyre jobban bővült. A fiún nagyon szeretem a barnát, zöldet, szürkét (persze kék is van egy csomó), a lányokon a piros és a lila a kevencem. Sőt, a piros a kisfiúnak is nagyon jól áll.
Nekem is tetszenek az igazi lányos ruhák, tunika, virágos-fordos ruhák, harisnyával, de játszani, egész nap csúszni-mászni sokkal praktikusabb nekik is a nadrág.
Első babánk kisfiú lett, csak fiú ruhákat vettünk, pedig tudtuk, hogy szeretnénk mégegy babát.
2. babánk kislány és ő új ruhatárat kapott.
A fiú ruhákat el vateráztam. Kislányom csajos ruhákat kap. Kisfiam fiúsat. Ez így jó.
Ha két fiam lenne, akkor sem hinném, hogy hosszútávon a kicsi csak a nagyobb ruháját kapná. Ő egy külön élő ember, ő is érdemel újat.
De ez az én véleményem.
Nem, bár a kéktől is herótom van. Nem szeretem,hogy a ha fiú, akkor kék!
Mi inkább a zöld, a barna, a beige színeket részesítettük előnyben. Kék holmija alig van!:)
Nekünk első Baba, kisfiú lesz, de szeretnék majd még, ezért igyekszünk uniszex, fehér, krém, bézs és zöld ruhácskákat válogatni, de nem egyszerű. Nagyon szeretjük a szép halványzöldet a párommal, de ruhácskát még eddig nem találtunk, zoknit csak (kád, kistakaró viszont az). Azért van már egypár kék, fiús darad is, nem lehet elkerülni. Pont tegnap is elvoltunk vásárolni, és a Páromnak meg attól lett "baja", hogy minden macis, annak örült, ha nem az. :D
32h kismama
Köszönöm a sok választ!:)Nekünk is a babakocsi a hordozó meg az ilyen nagyobb dolgok unisexek...végül is a csak a ruhák csajosak meg a cumisüveg rózsaszín.Ma vettem még egy hálózsákot....és FEHÉRET!:D
Boldog babavárást és minden jót nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!