Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 35 feletti kismamák, csak a...

35 feletti kismamák, csak a kor miatt megcsináltatnátok az amniócentézist vagy csak ha az előzmények indokolják?

Figyelt kérdés
2012. jan. 18. 17:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
20.37-es vagyok, nálunk Győrben 1% a vetélés esélye, a kombináltnál még mindig marad akkor is 4 %.
2012. jan. 19. 06:51
 12/16 anonim ***** válasza:
56%
Azért 1% az amnio vetélési százaléka, mert azok a terhességek is benne vannak, amik amúgy is vetéléssel végződtek volna,a babák halva születtek, függetlenül, hogy volt e köze hozzá a vizsgálatnak vagy sem. A vetélés amúgy 0,5%. Azt meg mindenki elengedi a füle mellett, hogy a kombinált teszt, csak esélyeket latolgat. A hasban fejlődő magzat állapotáról semmit nem mond. Azt mutatja, hogy az anyának mondjuk 370 terhességből 1 gyermeke betegen születik. Viszont azt nem tudja kimutatni,hogy a 370 baba közül, éppen azaz egy beteg van e a hasban. Akár ha egy nagy zsákban lenne 370 körte, közüle egy nem egészséges. Benyúlsz, de nem tudod, hogy melyiket kapod ki. Nagyobb az esélye az egészségesnek, de akkor is ott van azaz egy.
2012. jan. 19. 07:32
 13/16 A kérdező kommentje:
Hát nem könnyítettétek meg a dolgomat, változatlanul nem tudom megcsináltassam-e majd. :(
2012. jan. 19. 08:30
 14/16 anonim ***** válasza:

20.37-es vagyok, utolsó igazad van. Ha valaki már a rizikó faktorban van, nem hiába találták ki az amnio-t.

Nekem is van két teljesen egészséges gyerekem, de mivel már 37 vagyok, én tuti megcsináltatom.

2012. jan. 19. 09:06
 15/16 anonim ***** válasza:
12-es válaszoló vagyok. Azt elfelejtettem leírni, hogy ma már a 35 év feletti nőknél kevesebb down kóros gyermek születik, mint fiatalabbaknál. Nem azért mert a kockázati kor fordult meg, hanem mert az amniocentézist ugye, csak 35 fölött javasolják, míg 35 év alatt csak a tesztek eredményeire támaszkodnak.
2012. jan. 19. 11:52
 16/16 anonim ***** válasza:

38 múltam, van már két egészséges gyerkőcöm.

Én nem csináltatom meg mert akkor is vállalom ha beteg lenne, így nem sok értelmét látom a vizsgálatnak.

2012. jún. 15. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!