Írna nekem olyan 35 feletti kismama, aki jó vizsgálati eredményei miatt kihagyta az amniocentézist?
Szia..:)
39 éves vagyok és 28 hetes várandós.
Én nem vállaltam az amniót,mert minden eredményem jó volt,csakis a korom és az orvosi protokoll miatt ajánlották!
12-18 hétig minden vizsgálatot Debrecenben végeztek,genetikai uh-ok ,négyes vérteszt...
minden nagyon rendben volt és van most is...
Nem vállaltam a vetélés kockázatát ezért!
Mivel volt vetélésem 2 hetente járok uh-ra ,minden jó ütemben halad.
Bizok az eddigi eredményekben és az orvosomban,aki egyetértett a döntésemmel!
Minden jót kívánok Neked!
Ha van kérdésed ,írj nyugodtan!
Szia!
Köszönöm a válaszodat. Igazából engem az borít ki, hogy 2 orvos 3 félét mond. A saját dokim szerint, ha jók az eredményeim, nem indokolja semmi az amniót. Erre a terhesgondozó orvos - sajnos muszáj oda is járnom - csak hümmög. Az uh-s doki meg egyenesen kijelentette, ha olyan hülye vagyok, hogy nem vizsgáltatom meg magam, akkor Ő nem is vállalja a 18 hetes uh-ot. Más jó uh-s meg nincs a környéken. Jó lenne, ha legalább Ők egyetértenének. De olyan ez is, mint az influenzaoltás. Kérlek írj, ha van erről véleményed.
Az első válaszoló vagyok...
igen,tudom megy az egymásra mutogatás és az orvosok nem vállalják a felelőséget ezért,nem beszélnek egyértelműen.
De azt,hogy az uh-os doki ilyet mond az durva!!!
Ő sem Isten én a helyedbe helyre raknám az biztos,döntéstől függetlenül!
Neki az a feladata.hogy a legjobb tudása szerint elvégezze a munkáját és neked pedig jogod van a döntéshez!
A vizsgálathoz is jogod van!
Szerinte az orvosod,ha megbízol benne teljes mértékben segíteni fog....szerintem rá hallgass és persze dönts a saját belátásod szerint!
Amikor én voltam a vérteszt eredményéért,akkor beszélgettem kismamákkal,akik amnióra vártak.
Akik ott voltak,és vállalták a beavatkozást mindenkinél találtak valami problémát ,ami indokolta az amniocentézist.
Én is vállaltam volna ha bármi is utalt volna,arra ,hogy baj van.
De csupán a korom miatt nem!
És utána megis erősitette más orvos is a döntésem helyességét!!!
Minden jót kívánok!
Még egyszer köszi a választ. Megerősítettél a döntésmben.
Amúgy én is 39 éves vagyok, csak én az 5. babámat várom:)
Gratulálok:)
Te még tőlem is bátrabb vagy!
Értem a gyerkőcök számát ezen én még ettől az egyszem bébitől is bevagyok gyulladva,de nagyon várom már!:)))
Sok boldogságot kívánok Nektek!
Épp hogy betöltöttem a 35. évemet, amikor a Down kór szűrések (vérvételek) zajlottak. Az első arány neg. lett (1:560-hoz -> a határ 1:350 volt koromnak megfelelően), mégis azt mondták, hogy 1:1000-hez lett volna a megnyugtató. El nem tudom mondani, hogy milyen izgalmakat okoztak ezzel sok-sok hétig. Míg azért volt időm ki"nyomozni", hogy is van ez az amnio...
Annyit tudni kell, hogy aki betölti a 35. évét, annak ajánlaniuk kell a vizsgálatot. Akkor is, ha jók az eredmények. Az orvostudomány még mindig csak itt tart. Semmi sem 100%-os. Naponta szinte összeomlottam a döntés felelőssége alatt. Majd a döntő lépésre akkor szántam el magam (miszerint NEM MEGYEK), amikor az éppen esedékes UH-on jelentem meg a körzeti kórházban, egy hölggyel beszélgetésbe elegyedtem és bizony arról számolt be, hogy babát szeretnének, ugyanis az amnio után 2 órán belül elvetélt...
Természetesen mérlegelni kell saját magunkban, hogy mik a kockázati tényezők... nálam még a mióma volt, amiért nem vállaltam be, másra nem igazán tudtam fogni.
Majd erre meglett az integrált (4-es) teszt - második vérvétel eredménye, ami viszont kitűnő lett. Alig vártam már, hogy a 24. hetet elérjem. Onnan nincs visszaút. Semmilyen formában...
Tehát jók lettek (mondhatni) az eredmények, NEM VÁLLALTAM BE!
Én is vártam nagyon, hogy valaki segítsen dönteni, mindhiába. Kivéve a kórházak, ahol az amniot végzik, természetesen ott emellett kampányolnak.
Egy dolgot kivéve. A Géndiagnosztikán voltam 18. heti genetikai uh-on, ahol genetikus nézte meg eredményeimet és bizton állította, hogy ő maga nem tanácsolná ilyen eredmények mellett az amniot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!