Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egy ideje próbálkozunk a...

Egy ideje próbálkozunk a gyermekvállalással, lehet összejött de elvesztettem a munkám, szerintetek érdemes másikat keresnem még akkor is ha most terhes vagyok?

Figyelt kérdés
Mert nem tudom mit tegyek, ha terhes vagyok biztosan nem vesznek fel sehova, de úgy tudom ha a próbaidőn belül derül ki akkor még elbocsáthatnak. A volt munkahelyemen legalábbis ezt tették, aki próbaidőn belül kiderült hogy terhes kirúgták.
2012. jan. 18. 13:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

6-os vagyok még mindig :)

Köszönöm! :)

Most nézem hogy természetesen elírtam gyeD-et akartam írni, nem gyeS-t. :)

Itt vannak infók:

[link]

2012. jan. 18. 14:47
 12/21 anonim ***** válasza:
84%

Nem kötözködésből, csak jótanács:

Soha ne ilyen-olyan fórumokon nézd meg, hogy mihez mi kell, hanem mindig hiteles forrásból tudakozódj. A 11-es által linkelt cikket 2010.06.30-án frissítették utoljára...

Szóval:

Tgyás, gyed: OEP

Egyszeri anyasági támogatás, családi pótlék, gyes: MÁK

2012. jan. 18. 14:54
 13/21 anonim ***** válasza:
57%
Az előző 2 évben kell lennie összesen 365 napnak. Mármint munkanapnak. Ha ez megvan, akkor az már félsiker a gyedhez. Viszont ahhoz, hogy meg is kapd, a szülés alatt biztosítottnak kell lenned, vagy még elfogadják azt is, ha a munkahelyed megszünése a szülés előtt max 42 nappal történik. Akkor jár a gyed. Ha jót akarsz magadnak, akkor minél előbb új munkahelyet kell kerítened. Mert nemmindegy, hogy 2-3 évig gyest kapsz, ami nettó 25E (semmire nem elég), vagy azért kb 2 évig megkapod a fizud 70 (5 hónapig szülés után), majd 60 %-át a gyereked 2 éves koráig.
2012. jan. 18. 14:55
 14/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm :D, nem tudtam hogy ennyi minden kell hozzá :O

És a babádról tudni lehet már hogy fiú vagy lány? :)

2012. jan. 18. 14:56
 15/21 A kérdező kommentje:
"13"-as köszönöm így sokkal érthetőbb :)
2012. jan. 18. 14:58
 16/21 anonim ***** válasza:

Erről beszéltem...

A 83% által vázolt akármiben "csak" ennyi a hiba:

Nem munkanap, hanem biztosításban töltött nap. Ez lehet effektív munkanap, szabadnap, pihenőnap, betegállomány (betegszabi és táppénz) és szabadság is.

Ha a munkahelyed megszűnése és a szülés között kevesebb, mint 42 nap telik el, akkor csak tgyásra vagy jogosult, gyedre nem. Passzív jogon csak úgy kaphatsz gyedet, ha a tgyás ideje alatt szűnt meg a munkaviszony.

Ezt a 70 és 60%-os akármit nem is értem. Mind a tgyás, mind a gyed 70%-os (a táppénz 60%-os, ha van két éves biztosítási jogviszonyod, ha nincs, 50%) annyi a kettő között a különbség, hogy mást vonnak belőle, más alapösszeg lehet (ha két külön évben igényelted) és a gyednek minden esetben van, a tgyásnak csak egy esetben lehet maximuma.

És az utolsó: Nem automatikusan két éves koráig jár már a gyed, hanem annyi ideig, amennyit a szülést megelőző két évben biztosításban töltöttél, max. a gyerek 2 éves koráig.

2012. jan. 18. 15:05
 17/21 anonim ***** válasza:
Szóval összességében a 13 által adott válasz úgy rossz, ahogy van.
2012. jan. 18. 15:07
 18/21 anonim ***** válasza:
83%

Ezt nem hangsúlyoztam ki eléggé:

Nem összesen 365 napnak, hanem minimum 365 napnak.

A pont 365 nap után megkapod a 168 napos tgyást, a gyedet viszont csak 365 napig folyósítják, utána a gyerek 3 éves koráig csak gyesre leszel jogosult. Ha van minimum 562 nap, akkor jár a gyerek 2 éves koráig a gyed (előtte 168 napig a tgyás).

2012. jan. 18. 15:09
 19/21 anonim ***** válasza:
hu az ember mit meg nem tud...meg a +!
2012. jan. 18. 15:20
 20/21 anonim ***** válasza:

FOGANTATÁSTÓL VÉDETT VAGY A MUNKAHELYEDEN!!

Vissza kell venniük, csak kérj igazolást a terhességről. Még ha nem is dolgozni vesznek vissza, legalább táppénzre, aztán gyed-re tudj elmenni.

Ne hagyd magad!!

2012. jan. 18. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!