Egy ideje próbálkozunk a gyermekvállalással, lehet összejött de elvesztettem a munkám, szerintetek érdemes másikat keresnem még akkor is ha most terhes vagyok?
1. Ha kiderül, hogy most összejött, akkor (ha stimmelnek a dátumok) vissza kell, hogy vegyenek ha rendes felmondással szüntették meg a munkaviszonyod.
2. Keress, mert ha meg sem próbálod...
3. Ha találsz én nem mondanám el a próbaidő alatt a terhességet, ugyanis a próbaidő alatt nem vagy védve. Nem teljesen tisztességes, de csak akkor kapsz normális(abb) ellátást, ha a szüléskor biztosított vagy.
Szerintem menj el munkaélkülire, és mellette próbálj új munkahelyet keresni. És ha terhes vagy, ne mondd el csak próbaidő után, akkor már nem rúghat ki.
Egyébként nézhetjük fordítva is: inkább ülsz otthon 0 ft-ért? Főleg terhesen? Anyagilag sem mellékes, szerintem.
Én mindenképpen keresnék a helyedben, és valószínűleg nem mondanám el amíg le nem jár a próbaidő.
Bár ez egyáltalán nem tisztességes... Nyilván mindenki azt nézi hogy saját magának a lehető legjobb legyen, de én ismerem a másik oldalról is a történetet.
Egy kolléganő ajánlására felvettünk valakit. Benne volt már a korban 30 akárhány éves volt. Azt mondta papírja van róla hogy nem lehet gyereke.
Aztán ahogy lejárt a próbaideje benyögte hogy terhes, mellesleg veszélyeztetett, úgyhogy ő mostantól otthon marad.... Gondolhatod hogy a vezetőség hogy tépte a haját....
Szemét helyzet, de nem tudsz mit csinálni.
Valószínűleg azt is meg fogják kérdezni hogy tervezel-e gyereket mostanában.. Ha fel vagy rá készülve, hogy a szemükbe hazudj, csak akkor vágj bele.
6-os vagyok.
Ezt sajnos nem tudod elkerülni, ezért írtam hogy készülj fel rá.
Még ha valami überjófej helyre is sikerül kerülnöd, ott is lesz belőle szájhúzás, nyilván nincs az a vezető aki ezt jószemmel nézi.
De ha relatíve normális gyest akarsz, akkor kénytelen leszel belevágni.
Én is az elsőt várom, most vagyok 18 hetes. A pocakomon 2 hete látszik (de még takarható lenne kardigánnal, csak nem akarom:)), a cicijeim a 6. hét óta hatalmasak, mondjuk előtte se voltak kicsik...
Aztán persze azt se tudom hogy melyik a jobb...
Hogy 3 hónap után megmondod és lehúzol még 5 hónapot a lehet hogy rosszalló tekintetek között, vagy az hogy amikor már nagyon látszik akkor mondod meg... A munkaadódnak így sem-úgy sem fog tetszeni, azt biztos. De ez legyen az ő baja. :)
"6-os" gratulálok a babához. :D Sokat segít a komment/etek. Én elég nehezen viselem a veszekedéseket és minden gondtóligyekszem távol tartani magam :), de mindíg megtalál. :D Az előző munkahelyemen volt egy nő próbaidő után mondta meg hogy terhes és el is ment távpénzre, egy hónap telt el és elvetélt, fél hónapot volt utána otthon mikor visszajött azonnal kirúgták ezzel a mellékszöveggel.
"A vetélés nem ok arra hogy otthon maradjon fél hónapot."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!