Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tennétek? Hogyan oldanátok...

Mit tennétek? Hogyan oldanátok ezt meg?

Figyelt kérdés
Két kislányunk van.Most aug.elején érkezik a 3.lányunk.A másodikkal levetettük a köldökzsinorvért mert a férjemnek jó állása volt tudtuk fizetni a részletet ami a végére megváltozott mert megszűnt a munkahely.Az első gyermekünknél még nem volt ilyen lehetőség mert ő idősebb,9 éves.A lényeg az hogy a férjem végre talált állást amibe még csak pár hónapja dolgozik,itt is viszonylag jól keres.De nem merjük bevállalni megint az ujjabb részlet fizetést mert 2 év hosszú idő és mi van ha megint rosszul alakulnak a dolgok.Persze a családom szorgalmazza hogy ne hagyjuk ki és segítenének is valamilyen szinten.Viszont nagyon lelkiismeret furdalásom van hogy az egyik gyerekemnek van a másiknak meg nem lesz mert a pénz!Így is az volt mert a nagylányomnak nincs meg ez az esély de akkor azzal nyugtattam magam hogy testvérek és azonos vércsopotuak tehát nagy az esély hogy neki is jó ha véletlenül szükség lenne rá.Nektek mi a véleményetek erről?
2009. máj. 27. 06:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nehéz kérdés,de szerintem belevágnék,ha tényleg segítenének a rokonok.Mi sajnos anyagilag nem tudtuk megcsináltatni,mert a lakáshitel folytogat minket.
2009. máj. 27. 06:22
 2/13 anonim ***** válasza:

Mi sem vetettük le a köldökzsínórvért. Anyagi okai voltak nálunk is. Most már nem is tudnánk fizetni, úgy megnőtt a lakáshitelünk.

Ezt a hitelt is bank nyújtja? Mi van akkor, ha nem tudod fizetni?

2009. máj. 27. 07:37
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
ez nagyon jó kérdés. a köldökzsinórkérdés engem is foglalkoztatott, végül nem kértük, nem volt rá pénz. kicsit szakmabeliként úgy érzem ez a felső tizezer kiváltsága, marketing szagú - hiszen ha valóban akkora jelentőséggel bír, miért nem mindenki számára elérhető ?-és a magyar viszonyokhoz képest meglehetősen futurisztikus. engem nem győztek meg, persze bennem van a kisördög, hogy mi lesz, ha mégis szükség lenne rá? de arra gondolok ilyenkor, hogy velem együtt sok százmillió ember felnőtt és nem volt szükségünk rá, de felnőtt testből is nyerhetők őssejtek. szóval...én ezt csakis a gyermektvárók abszolút anyagi lehúzásának tartom.
2009. máj. 27. 07:41
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút egyetértek az előzővel! Már rég bebizonyosodott,hogy őssejtek NEM csak a köldökzsinórvérben vannak,tehát ha feltétlenül szükséges,akkor később is levehetők. Mi nem vetetjük le,pénz sincs rá,meg nagyon nem is hiszek benne. Ha lenne annyi felesleges pénzem,inkább a Legénykére költeném. Szóval szerintem emiatt ne legyen lelkiismeretfurdalásod! :o)
2009. máj. 27. 08:20
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem vetettük le, és a következőnél sem fogjuk. Az őssejt felhasználása elég korlátozott még - gyakorlatilag csak olyan esetekben használják fel,amelyekben felnőttkorban kinyert őssejteket is tudnak használni, így igazából jelenleg nincs "igazi" jelentősége. de nem is ezt kérdezted...szerintem ha ettől jobban érzed majd magad, vetessétek le, de a gyerekedtől semmit sem vonsz meg ha mégsem engedhetitek majd meg (ez kb olyan mint egy apokalipszis esetére telek a Holdon...) mert még nincs betegség,amit kizárólag így tudnának gyógyítani!!!
2009. máj. 27. 08:43
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Gyanútlanul elmentünk szülésfelkészítőre és vagy negyedóra ennek a reklámja volt. De azért elég korrekt tájékoztatásnak tűnt.

Egy anyuka feltette ugyanezt a kérdést. Akkor elmondták, hogy szemben a szervátültetéssel, ahol négy faktornak kell azonosnak lennie, az őssejtnél kettőnek.

Ennek fényében pláne nem értem, hogy Magyaro-n miért nem az amerikai modell terjed, hogy van egy őssejtbank és ahogy a vérnél vagy szerveknél, bárki kaphat belőle. Ezzel szemben Magyaro-n csak a saját mintádból kaphatsz... első modellnél még lehet, elgondolkodtam volna rajta, de így egyértelműen nem akartuk...

2009. máj. 27. 08:47
 7/13 anonim ***** válasza:
Mi nem vetetjük le, mert nagyon-nagyon kevés problémát old meg, amire még garancia sincs. Szerintem is a felsőbb tízezer kiváltsága.
2009. máj. 27. 08:53
 8/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Sokat vacillálok én is, mert egyedül fogom nevelni a kisfiam és ráadásul albérletben lakom. A család támogat, de erre nincs kapacitás, sajnos. Viszont úgy hallottam, hogy elég az egyik gyereknek levetetni hiszen a gén állományuk hasonló mert testvérek. DE lehet tévedek, én utána néznék. A másik dolog, hogy lehet, mire odáig fejlődne a tudomány, hogy lehetne használni, találnak valami más módszert...

24 hetes kismama

2009. máj. 27. 08:54
 9/13 anonim ***** válasza:

Hát nehéz, én is gondolkodom rajta hogy levetessük-e vagy sem. De csak egy megfigyelés: azt hallottam hogy mivel őssejt, az amit levetettetek a középső kislány születésénél az jó a többi lánynak is és nektek is, sőt még vadidegeneknek is! Ha a rokonok segítenek szerintem belevághattok.

Amúgy az a röhej hogy ezért a mi országunkban fizetni kell. Más nyugati országban automatikusan veszik le minden újszülöttől, és nem kell érte fizetni. Na mindegy. Ez Mo....

2009. máj. 27. 09:49
 10/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi az elsőnél és most, a másodiknál is le fogjuk vetetni. Nem a felső tízezerbe tartozunk :) Bár oda tartoznánk!

Igazából mi sem engedhettük volna meg magunknak, de nagyon sok rizikótényező van mind az én, mind a férjem családjában. Kívánom, hogy ez legyen életem legrosszabb befektetése.

Az anyagiakra én csak annyit reagálok, hogy nekünk szerencsénk volt, mert van egészségkártyánk, erre a férjem munkáltatója ad egy havi összeget. Még így is sokat kellett befizetni, de ha a kártyára fizetjük a kápét és onnan majd a levételt, akkor a befizetett összeg 30%-át (max. 100eFt) adóév végén a számlán jóváírják. Az elsőnél ebből finanszíroztuk az összes gyógyszert, kencét és a fizetős oltásokat.

Mi a sejtbankot választottuk az elsőnél (akkor az volt a kedvezőbb), a másodiknál pedig ugyan ez volt a drágább, de mivel visszatérők vagyunk, így kaptunk kedvezményt (a honlapjukon nem találtam, írtam mail-t nekik, onnan tudom). Érdemes megkérdezni azt a céget, akinél az előzőt vetettétek le, hátha adnak kedvezményt.

Amit még tudok javasolni, hogy a krio-nál több tárolási idős konstrukció van, pont olyan helyzetben lévőknek, mint amilyenben most ti vagytok. Itt utána tudsz nézni: [link]

Remélem tudtam segíteni!

2009. máj. 27. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!