Mit tennétek? Hogyan oldanátok ezt meg?
Mi sem vetettük le a köldökzsínórvért. Anyagi okai voltak nálunk is. Most már nem is tudnánk fizetni, úgy megnőtt a lakáshitelünk.
Ezt a hitelt is bank nyújtja? Mi van akkor, ha nem tudod fizetni?
Gyanútlanul elmentünk szülésfelkészítőre és vagy negyedóra ennek a reklámja volt. De azért elég korrekt tájékoztatásnak tűnt.
Egy anyuka feltette ugyanezt a kérdést. Akkor elmondták, hogy szemben a szervátültetéssel, ahol négy faktornak kell azonosnak lennie, az őssejtnél kettőnek.
Ennek fényében pláne nem értem, hogy Magyaro-n miért nem az amerikai modell terjed, hogy van egy őssejtbank és ahogy a vérnél vagy szerveknél, bárki kaphat belőle. Ezzel szemben Magyaro-n csak a saját mintádból kaphatsz... első modellnél még lehet, elgondolkodtam volna rajta, de így egyértelműen nem akartuk...
Szia!
Sokat vacillálok én is, mert egyedül fogom nevelni a kisfiam és ráadásul albérletben lakom. A család támogat, de erre nincs kapacitás, sajnos. Viszont úgy hallottam, hogy elég az egyik gyereknek levetetni hiszen a gén állományuk hasonló mert testvérek. DE lehet tévedek, én utána néznék. A másik dolog, hogy lehet, mire odáig fejlődne a tudomány, hogy lehetne használni, találnak valami más módszert...
24 hetes kismama
Hát nehéz, én is gondolkodom rajta hogy levetessük-e vagy sem. De csak egy megfigyelés: azt hallottam hogy mivel őssejt, az amit levetettetek a középső kislány születésénél az jó a többi lánynak is és nektek is, sőt még vadidegeneknek is! Ha a rokonok segítenek szerintem belevághattok.
Amúgy az a röhej hogy ezért a mi országunkban fizetni kell. Más nyugati országban automatikusan veszik le minden újszülöttől, és nem kell érte fizetni. Na mindegy. Ez Mo....
Szia!
Mi az elsőnél és most, a másodiknál is le fogjuk vetetni. Nem a felső tízezerbe tartozunk :) Bár oda tartoznánk!
Igazából mi sem engedhettük volna meg magunknak, de nagyon sok rizikótényező van mind az én, mind a férjem családjában. Kívánom, hogy ez legyen életem legrosszabb befektetése.
Az anyagiakra én csak annyit reagálok, hogy nekünk szerencsénk volt, mert van egészségkártyánk, erre a férjem munkáltatója ad egy havi összeget. Még így is sokat kellett befizetni, de ha a kártyára fizetjük a kápét és onnan majd a levételt, akkor a befizetett összeg 30%-át (max. 100eFt) adóév végén a számlán jóváírják. Az elsőnél ebből finanszíroztuk az összes gyógyszert, kencét és a fizetős oltásokat.
Mi a sejtbankot választottuk az elsőnél (akkor az volt a kedvezőbb), a másodiknál pedig ugyan ez volt a drágább, de mivel visszatérők vagyunk, így kaptunk kedvezményt (a honlapjukon nem találtam, írtam mail-t nekik, onnan tudom). Érdemes megkérdezni azt a céget, akinél az előzőt vetettétek le, hátha adnak kedvezményt.
Amit még tudok javasolni, hogy a krio-nál több tárolási idős konstrukció van, pont olyan helyzetben lévőknek, mint amilyenben most ti vagytok. Itt utána tudsz nézni: [link]
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!