12 hetesen elmentetek táppénzre?
Én 9 hetesen,mert betegek között dolgozok,és így biztonságosabb volt.
Te meg pedagógusként a gyerekek között vagy kitéve veszélyes betegségeknek.
Én elmennék a helyedben,főleg így az influenzás időszakabn.
Szia, szerintem ha nem érzed úgy, akkor nem kell táppénzre menni. A várandósság nem betegség, nem szabad elhagyni magad. Ugyanúgy kell élned, mint eddig, csak némileg kímélni magad és egészségesebben étkezni. A méhed megvédi a babádat a legtöbb bajtól, ha otthon vagy, akkor is ugyanúgy megbetegedhetsz, hiszen gondolom nem a lakásba bezárva akarod a 9 hónapot eltölteni.
Nyilván a munkáltató is tudja, vagy tudni fogja, hogy babát vársz, szerintem úgy korrekt, ha vele is megbeszéled, hogy esetleg 1-1 hét betegszabit igénybe veszel, ha úgy érzed, de tényleg hidd el, aki túlságosan kíméli magát és még a széltől is fél, sokkal több nyavaját beszed.
Én kb. a 8. héttől voltam táppénzen, mert a terhesség első harmadában nagyon vacakul éreztem magam... a reggeli rosszullétek miatt, nem tudtam elindulni... Nem bántam meg, hogy ilyen hamar betegállományba mentem...
És neked a járványok miatt is érdemes megfontolni a dolgot, hiszen az oviban szinte mindíg van valami járvány (főleg télen)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!