Határozott idejű munkaszerződésem van 2012. 06.30. -ig. Remélem mihamarabb teherbe esek. Ha az idő alatt elmegyek táppénzre, akkor mi lesz a munkaviszonyommal?
Semmi nem lesz a munkaviszonyoddal. Úgy ahogy van 06.30-a után megszűnik. Vagy befáradsz az akkor már volt munkahelyedre vagy kipostázzák a papírjaidat.
06.30-ig vagy táppénzen, utána azt hiszem van 1 hónap passzív táppénzre is lehetőséged.
Ha az is letelt, akkor pedig munkanélküli segély 3 hónapig.
Hogy mire leszel jogosult nem tudom, de szerintem max. GYES, esetleg GYED. Ennek utána kell nézned.
Nincs már passzív táppénz
A munkanélküli segély csak 90 napig jár.
Ha pitty-putty teherbe esel, tgyásra még talán jogosult lehetsz, de gyedre már csak nagyon matekozva. Talán.
Utolsónak:
Attól még, hogy megszűnik a munkaviszonyod júniusban, még jogosult lehetsz tgyásra, gyedre, ugye tudod?
Megszűnik a munkaviszonyod, és a szülés után gyes+csp jár, meg az egyszeri anyasági. Más nem. Legalábbis nekem így mondták a humánpolitikán nálunk a cégnél.
Nekem év végén járt le a szerződésem, de szerencsére meghosszabbították, mégpedig úgy, hogy a gyerek másfél éves koráig kértem csak a gyedet (nov. vége), papíron visszamentem dolgozni - a szabadságaimat elfogyasztom - és közben jött dec 31. Mivel a szerződés lejártakor "aktív" dolgozó voltam, így meghosszabbították a szerződésemet, ugyan úgy mint az összes többi kollégáét is, azoknak viszont, akik gyeden vannak, egynek sem, ők mind mentek a levesbe. :(
Most elhasználom az összes felgyűlt szabimat, utána táppénzre megyek, én március végén szülök.
Javaslom, kérdezz utána, hátha ez nálatok is működne így.
Utolsónak:
Ezt én úgy tudom, hogy pont a közalkalmazottakra nem vonatkozik. De nem vagyok benne biztos, hogy jól tudom, mindenesetre jó ötlet, hogy nézzen utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!