36+3napos kismama vagyok. Nagyon félek a szüléstől. Nagyon fog fajni? (tudom hülye kérdés de baromira félek, első kisbabám)
Ez engem is érdekel, az embert mindig ijesztgetik. Ahogy közeleg az idő, egyre jobban félek!
35hetes kismama
En igyekszem pozitivan hozza allni a dologhoz (38+6).. Nem gondolok bele a fajdalomba, mert ugyse tudom elkepzelni,h milyen is lesz majd.. Orulok es varom az egeszet, mivel tudom,h ez az egyetlen utja annak,h megismerjem gyermekemet.
En elso perctol kezdve nem akartam fajdalomcsillapitot, es most, h nagyon kozeledik az idpont ugyan igy gondolom!
Nem hosiessegbol..
Tudom,h a pozitiv hozzaallas nagyon fontos, es tedd Te is, sztem segiteni fog.
Boldog babavarast!!!
Igen,nagyon fog fájni.De ne félj,az nem tesz jót.2 babát szültem,az elsőt fájdalomcsillapítással,a 2.babát nélküle.Nem hősködésből,hanem,mert nem fájt annyira,h kérjek.Aztán mire bedurvult már nem volt értelme,mivel majd 5 ujjnyi voltam.Az első baba 4,a 2. bő 2 óra alatt született meg.A lényeg,h-tudom,hülyén hangzik-hagyd magad sodorni az eseményekkel,és ha lehet "befelé" figyelj majd.Ha tudod,h mi történik veletek,rájössz,h minden fájdalomnak értelme van,és minden egyes fájással közelebb kerülsz ahhoz,h a babád megszülessen...
De,ha úgy érzed,szükséged van EDA-ra,nyugodtan kérj.Amennyiben van rá lehetőség teljesen felesleges végig szenvedni a vajúdást pláne,ha ennyire félsz.Könnyű és gyors szülést!
Sziasztok! Hát én idáig cseppet sem törődtem vele, annyi fájdalmat éltem már át, majd csak kibírom, csak egy nap az életemből.
VISZONT - mióta azzal ijesztgetnek, hogy ez a lányoknak olyan, mint az anyjuknak a frász ver ki. Mivel szegény anyukám alig volt magánál utána 2 napig, de az ő esete azért nagyon ritka, a végére nagyon vérszegény volt. Na, most 1 hete kiderült, hogy én is az vagyok... :-((
Mégis ilyenkor, inkább arra próbálok helyette gondolni, vajon milyen lesz majd a kislányunk? és egyből elfelejtem az összes félelmemet. Nyilván ezek a félelmek természetesek. Azért sztem próbáld ki te is a módszeremet.
Kismami a 26. hétben
Szia!
Kérj fájdalomcsillapítót! Nekem időm nem volt rá, mert 2 óra vajúdás után megszületett a babám ...
Fog fájni ...másképp mint eddig bármi ... semmihez sem hasonlítható, "szétszakadok" érzés ... de abban a pillanatban, ahogy kicsússzan a baby, megszünik a fájdalom, és pár óra múlva el is felejted!!!! :))))
...és tessék pozitivan hozzáállni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!