16hetesen 9,3 a terheléses vércukrom. Van valaki, akinek hasonló volt?
Ez bizony magas, főleg 16 hetesen. Terhességi cukor esetén szakaszosan megy felfelé a vércukor értéke, de általában később kezdődik, mint a 16. hét. Ezért is szokták alapból a huszonvalahányadikon nézni.
De a 9,3 az tényleg sok. Nekem 2-es típusú diabéteszem van, és terhesség alatt drasztikusan megugranak az értékeim, azonnal emelni kell az inzulinadagomat. Nálunk max. 6,8-at tart a diabetológus terhesség alatt optimálisnak, efölött először diétával, aztán ha az kevés, akkor inzulinnal kezel. Biztosan jól csinálja a dolgát, mert 2 egészséges babám született az Ő szoros kontrollja alatt.
Szóval ne aggódj, de mihamarabb menj dokihoz, mert nem tesz jót a babának a magas vércukorszint. Jegyzem meg, a túl alacsony sem, ezért érdemes odafigyelni a szénhidrát bevitelre.
Amíg dokihoz jutsz, csökkentsd a ch mennyiséget, de a napi 180g azért legyen meg egy napra 6 felé elosztva. Nem szentírás, de úgy szokták elosztani, hogy 30-20-50-20-30-20, ebből az utolsó a pótvacsora. A kaják között legyen kb.3 óra. Kerüld a fehérlisztből készült ételeket, délelőtt 10-ig tilos a gyümölcs és a tejtermék. A krumplit inkább süsd, ne főzd.
első vizsgálat 11 hetesen volt, akkor határérték alatt volt éppen, voltam diétás oktatáson is, dietetikusnál, de a nődoki azt mondta, ez nem intolerancia, ne foglalkozzak vele.
diabetikus kérte, ellenőrizzük most is, most még rosszabb lett, szóval be fogom tartani a 175g-os diétát.
nektek mennyi grammot lehet enni 1 nap?
aki szintén terhességi cukros?
Harmadik vagyok.Nekem 180 gr.-os diétám van, de négyszer szúrom magam.
Szerintem nem szabad félni az inzulintól! Meg lehet szokni. Mivel jól be van állítva, nem kell félnem, hogy magas étkezés után az értékem. ( azt tudni kell, hogy az állandó idegeskedés, hogy többet eszel,az is emeli a vércukor szintet). Sőt én még " bűnözni" is szoktam néha.
Lehetséges, hogy a terhességem előrehaladtával a diéta ellenére annyira felmegy, hogy inzulint fogok kapni?
Tudtok cukrosoknak való főzős oldalt?
Mármint recepteset?
4-es vagyok. Az inzulintól tényleg nem kell félni. Én négy éve szúrom magam naponta 3x, terhesség alatt pedig napi 6x kellett. Annyi a dolog trükkje, hogyha érzed, hogy picit szúr a tű, azonnal cseréld ki. Friss tűvel (átlag 2 napot bír nálam) egyáltalán nem érezni a szúrást. Az ujjbegy szúrása sokkal kellemetlenebb.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak, igen, a terhesség alatt emelkedik a vércukorszint 2-es típusúaknál és terhességi cukrosoknál egyaránt. Nem folyamatosan, hanem szakaszosan, vannak benne pihisebb hetek. Ez teljesen normális jelenség. Én pl. alapból 12 egység inzulint használok egy nap, de a terhességeim végére napi 54-56 egység volt az adagom.
Még mindig 4-es. Főzős oldalt nem tudok, csak trükköket. egy részüket már leírtam neked. De vannak mások is. Figyelni kell például a glikémiás indexre. Ez a szám arra utal, hogy mennyi idő alatt szívódik fel a szénhidrát. Az a jó, ha lassan szívódik fel, és lassan bomlik le, mert akkor stabilabb a vércukorszint. Minél alacsonyabb egy élelmiszer glikémiás indexe, annál jobb. a szőlőcukoré pl 100, amíg a lencséé csak 21.
Érdekes dolog a krumpli. Ha megfőzöd, nagyon felkapja a cukrodat, pedig csak 20g szénhidrát van benne. Ehhez képest, ha olajban kisütöd, akkor kevéssé vészes, mert az olaj "megköti"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!