Akinek az első babánál magándokija volt annak a második/többediknél is?
Az első babámnál még megengedhettük magunknak a magánorvost. Most (3év után) megint babát várok,és most nem állunk jól anyagilag.
A gondom nem is az hogy nem lesz magánorvosom,hanem az hogy az SZTK-ban nem fognak rám figyelni. Félek mert a lányom császárral született.
Nekem igen. Az elsönél nem voltunk nagyon eleresztve, de inkább lemondtam minden másról csak azért, hogy biztonságban tudjam a kicsikémet és magamat. Ragaszkodtam ehhez, ebböl az egyböl nem engedtem.
Nagyon meg voltam elégedve az orvosommal, utána is hozzá jártam és most, a másodiknál is hozzá járok. Most több a magánrendelése, de nem sajnálom töle, mert képben van a terhességemmel kapcsolatban és odafigyel rám. Nekem ez nagyon fontos.
Az elsö terhességem elején, a 20. hétig nem tudtam eldönteni, kit válasszak, addig SZTKba jártam, de mindig más orvoshoz kerültem, soha egyik sem mondott semmit, nem válaszoltak a kérdéseimre.
Nem gondolkoztál még azon, hogy csak a terhesség második felében járj magánrendelésre? Vagy keress olyan orvost, akinek kevesebb a tarifája?
Teljesen igazad van, ha félsz, én is félnék a helyedben. Semmiképpen nem tudnátok kiszorítani azt az összeget?
Van fogalmam sajnos az ilyen anyagi helyzetröl, mert az elsönél ez volt, de ezt már említettem.
Viszont én úgy vagyok vele, hogy kiszorítottuk azt az összeget, de nyugodtan aludtunk, tudtuk, a baba jól van. Most, hogy várjuk a másodikat, arra is gondolnunk kell, hogy nemcsak a kicsi pocaklakóra kell gondolni, hanem a nagyobbra is. Ez alatt azt értem, hogy ha történik velem valami...
Én a 20. héten fogadtam a dokimat, összesen 4szer fizettem neki magánrendelésen, majd a 6 hetes kontrolon adtam neki a szülésért, mert elöbb nem volt miböl.
10+5hkm
2 éves fiamnál volt fogadott dokim, nagyvárosban laktunk 9e Ft volt egy vizsgált + a szülés.
Most várjuk a tesót, 11 hetes vagyok, bár most kis városban lakunk, itt nem lenne 9e Ft egy vizsgálat, de nem fogadtunk orvost. A szülésnél a doki kb 5 percet volt bent meg amíg varrt és kb ennyi, úgy is a szülésznő van veled elejétől a végéig. Anyagilag ki bírnánk fizetni a havi 5e Ft-ot, de nem szeretnénk, inkább költöm a nagyra.:)
Bízom az orvosokban, ha valami nem okés, úgy is észreveszi a nem fogadott orvos is, mert a gépek ugyan úgy mérnek.
Jó babavárást mindannyiunknak!
Ugyanahhoz járok, akihez az elsővel is. Komplikációk voltak a szülésnél, és az első teherbeesésemhez is orvosi segítség kellett.
Most 14 hetes vagyok, de most is vannak panaszaim, vérömleny, görcsök és hasonlók. Végig járni fogok a magánrendelésére.
Nálunk is silányabb az anyagi helyzet, mint a korábbi terhesség alatt. De akkor megvettünk mindent, most jóformán nem lesz szükség arra, hogy vásárolgassunk. Így most úgy érezzük, hogy belefér újra a magánorvos.
én a kisfiammal magánrendelésre jártam, szintén császáros voltam.
most h ujra terhes vagyok (33hetes már) ugyanahhoz az orvoshoz járok, s szülni is nála fogok, de most az sztk-s rendeléséra járok.
1. anyagi okokból is, most van azt a havi 7000ft-ot másra költeni
2. az sztk az utca túloldalán van, s nem kell átautózni a város másik oldalára
megbezséltem vele az elején, h nekem sokkal könnyebb lenne ha ide járnék, s minden további nélkül mondta h ok. természetesen most nem is fizettem alkalmanként.
majd szülésnél adok neki természetesen pénzt, valamivel többet tervezek ez miatt mint először. ennyi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!