Szabad Calcium pezsgötablettát inni a terhesség alatt?
Igen, de figyelj a mennyiségre azért, főleg ha mellette esetleg szedsz még terhesvitamint is, akkor azért nézd meg abban mennyi kálcium van.
Én allergia miatt kellett, hogy szedjem, és bár a megengedett napi mennyiséget nem léptem túl, mégis görcsölt tőle az izmom.
egyik nap kalcium, másik nap magnézium pezsi pont elég, ha náthás vagy egy kis c-vitamin mellé, de másra tényleg nincs szükség, a terhesvitaminban elvileg minden benne van (bár gyártója válogatja, van amiben jód nincs van amiben vas...)
még valami, a vasat és a magnéziumot ne szedd egyszerre mert gátolják egymás felszívódását(egyik este másik reggel max)
Attól is függ, hogy kell-e terhesvitamin mellé szedned-e pluszban valamit, hogy hány hetes vagy és milyenek a véreredményeid.
Én a 22. héttől ittam a Calcium-Sandozt, de csak napi egy tablettát, mert szerintem borzalmas az íze :)
Mellette a megfázásos, taknyos időszakban szedtem 1000 mg C-vitamint naponta (ez jó egyébként húgyúti fertőzések ellen is).
Magne B6-ot az elejétől szedem, még jelenleg is 2x1 szemet, mert szerencsére (legkopogom) nem keményedek túlságosan.
Most a 26 hetes vérvételen kevés vasam volt, így a doki Maltofer tablettát írt fel, abból naponta egy szemet kell, hogy szedjek. De ezt csak az orvos javaslatára szabad.
33 h km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!