Terhességi cukorbeteg vagyok. Használhatok STEVIÁt az ételek ízesítésére?
Figyelt kérdés
2012. jan. 12. 13:44
1/5 anonim válasza:
Én ugy tudom, igen. Én is azt használok, ez egy természetes édesítőszer, aminek nincs szénhidráttartalma. Annyival jobb, mint a sima édesítőszerek, hogy ez teljesen természetes!
2/5 anonim válasza:
Igen egyetértek. Stevia is jó és a xilit (nyírfacukor) is. Mindkettő természetes alapú.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, és melyiknek van kevesebb mellékíze?
Mindkettő főzhető, süthető?
2012. jan. 12. 15:50
4/5 anonim válasza:
Iegn, mindkettö süthetö és fözhetö, DE a sztíviának nincs szénhidráttartalma, míg a nyírfacukornak van.
Ha nyírfacukorral sütsz, és diétázol, számolnod kell a szénhidráttartalmát. Ez a fajta cukor nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, ezért lehet használni.
Mondjuk pl egy piskótát könnyebb nyírfacukorral megsütni, mert ugyanúgy kell hasznéálni, mint a sima cukrot.
5/5 anonim válasza:
Így van. A xilittel csak annyi van, hogy nem lehet karamellizálni, illetve élesztőt feltuttatni vele, de amúgy ugyanúgy működik, mint a cukor. És érdemes fokozatosan hozzászoktatni a szervezetet, mert hasmenést okozhat az elején. (Nekem mondjuk nem volt ilyen bajom, csak a hasam morgott tőle.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!