Mit tudnátok ajánlani rengeteg gyomorsavra, gyomorégésre?
Az 5. hét óta minden reggel és este, éjjel, epét, savat hányok, valamihez képest ez csökkent, de nem sokkal, mert vettem lúgosító teát. De amikor nagyon hányingerem van és nagyon erőlködöm akkor egy-két vérdarabka jön belőlem. Gyümölcsöt, édes-fűszeres dolgokat nem ehetek, mert ég a gyomrom nagyon és kihányom, és semmilyen üdítőt nem ihatok csak vizet:(. De vmikor még a víz is rásegít a hányásra, mert nem esik jól:(. Jelenleg a 9 hetet taposom!
Ja és a Rennie nem vált be, sem a tej,a keksztől meg még nagyobb lett a savam.
A tesóm Salvus vizet ivott, de igazság szerint csak csökkentek a tünetei, meg nem szűntek. A végén már gyakorlatilag ülve aludt, mert különben a szájában volt a sav.
Próbáltál natúr joghurtot? Az is szokott segíteni, illetve a védőnő javasolta, hogy átmenetileg szedjek 3*2 Magne B6-ot, nekem bejött.
szódabikarbóna
Nekem anno csak az segített. 1 kiskanálnyit lenyeltem belőle, majd gyorsan egy pohár vizet ittam. lehet feloldva is, de úgy hánynom kellett az ízétől.
Kitartás, már nem sok van az első trimeszterből.
Nekem 5-10. hét között volt a legdurvább az egész terhesség. Esténként már sírtam, annyira rosszul voltam. Aztán egyik napról a másikra teljesen elmúlt.
Én is ülve aludtam, de nekem a 18. héten kezdődtek ezek a tünetek.
Salvus víz segített, ha nem ittam, volt, h arra ébredtem fel, h fuldoklok a hányástól, jött fel a gyomorsav.
Salvussal legalább valamennyit tudtam aludni, napközben nagyon jó volt, csak az éjszakák...
Rengeteg vény nélkül kapható szer van, és még annél is több házi praktika. De mindenkinek más válik be,sőt, nekem a két terhességemnél mindkettő esetben más segített.
Első babánál a tej, most pedig csak a Maalox és a 100% almalé, de ezek is csak pár órán át.
Nemrég orvoshoz kerültem ezzel a bajommal, mert már szétmart a sav, és azt mondta a doki,hogy sajnos, a nők beszednek megesznek mindent, pedig a sav lecsökkentésére a gyomor úgy reagál az esetek 95%-ában,hogy mégtöbb savat kezd termelni. Ezt nevezik visszacsapásnak.
Úgyhogy csak akkor szabad rá bevenni valamit, ha már nagyon zavaró, fájó, pl éjjel,hogy tudjál aludni.
Szia!
Tudom milyen érzés nekem sajnos 40 hétig volt gyomorsavam minden reggel epét hánytam refluxos lettem semmi nem segített néha jót tett egy pohár hideg Coca-Cola,de szörnyű volt végig szinte ülve aludni,nekem is jött vér de az a számból szerintem a fogamtól nem hiszem hogy az erőlködéstől bár lehet,mindegy az a lényeg hogy 30hetesen kipróbáltam a GAVISCON-t,csodákra képes igaz hogy végig szedtem de sokat segített a Rennie semmit nem segített viszont nekem sem.A folyadék a legjobb a rágó tabletta is jó,de volt hogy egymásután 3 kellett hogy elmúljon.Terhesek szedhetik olvasd el a neten a betegtájékoztatót,kimondottan terhességi refluxra ajánlják!Sajnos én szülés alatt is epét hánytam,de utána teljesen elmúlt és azóta nem volt savam meg nem is hánytam.
Remélem segítettem 7hetes kislány anyukája akinek hatalmas haja van születése óta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!